BEDES’TEN ÖĞRENCİLERE ARKADAŞ TAVSİYESİ

08-01-2008 2343 1 yorum. Yorum Ekle

Mehtap Ar ve oyuncu kadrosunun Feridun Karakaya Tiyatro Salonu’nda, sergilediği ‘Arkadaş’ adlı gösteriye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Radyoloji Uzmanı Dr. Murat Dinçer’in aracılığıyla ünlü sanatçı Müjde Ar’ın kardeşi Mehtap Ar’la tanışan BEDES Başkanı Gülay Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, yapılan organizasyonla yaklaşık 1000 öğrenciye ulaşarak, tiyatro kültürüyle tanışmalarını sağladı.

Yaklaşık 1 saat süren oyun, 5 ayrı seans olarak sergilenirken, Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES)’in ev sahipliği yaptığı tiyatro gösteriminde Dost Beykoz’a bir açıklamada bulunan Mehtap Ar, “ Doğu ve Güney Doğu Anadolu’ya bizleri yollayan Sabancı Vakfı sayesinde Türkiye’nin bütün köy ve ilçelerine giderek oradaki çocukları tiyatroyla buluşturacağız” dedi.

Gençlerin televole kültürüyle yetiştiğini söyleyen Mehtap Ar, ülkemizde tiyatroya ve sanatçıya yeterince önem verilmediğini kaydetti. Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün tiyatroya göstermiş olduğu önemi ise “bizler burada çok güzel izleyicilerle karşılaştık. Başkanımızın tiyatroya verdiği önem bugün burada yaşandı” şeklinde ifade ederek, bu tür organizasyonlarda her zaman BEDES’in yanında olacaklarını kaydeden Mehtap Ar, başta Belediye Başkanı Muharrem Ergül olmak üzere, BEDES Başkanı Gülay Demirel ve yönetim kurulu üyelerine ve Dr. Murat Dinçer’e teşekkür etti.

Gelişen teknolojiyle birlikte çocukların bilgisayar başında fazla zaman geçirdiklerini ve arkadaşlarına yeterince zaman ayıramadıkları için belli bir zaman sonra yalnız kaldıklarını sergiledikleri tiyatro gösterimiyle anlatan Mehtap Ar ve oyuncu kadrosu, bir bilgisayarın tuşlarına dokunmaktansa arkadaşının eline dokunmanın daha güzel olduğu yönünde anlamlı mesajlar verdiler.
Tiyatro gösterimini büyük bir dikkatle izleyen minik seyirciler, gösterinin sonunda oyuncuları ayakta alkışlayarak beğendiklerini ifade ettiler.

Tiyatronun hayatımızın vazgeçilmezleri arasında olduğunu dile getiren Başkan Gülay Demirel’de öğrencilere “tiyatro bizim ruhumuz. Tiyatroyu hiç bırakmamalısınız. İmkanlarımız el verdiği ölçüde bu tür organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz. Amacımız ulaşabildiğimiz bütün okullara ulaşarak öğrencileri tiyatroyla tanıştırmak. Mehtap Ar gibi oyuncular olduğu sürece bunu yapabileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
BEDES adına organizeyi yürüten yönetim kurulu üyesi Saadet Özer de “Beykoz’daki öğrencileri tiyatroyla tanıştırıp, onlara tiyatro sevgisi aşılamayı hedefledik. Mehtap Ar bu konu için zaten gönüllüydü. BEDES olarak biz sadece ev sahipliğini yaptık” dedi.

Tiyatro gösterimi sonunda oyunculara çiçek veren öğrencilere Feridun Karakaya Tiyatro Salonu’ndan ayrılırken BEDES Yönetim Kurulu üyeleri tarafından bisküvi dağıtıldı.

Haber ve Fotoğraf Kaynağı
www.dostbeykoz.com

Not: İlçemizin eğitime destek veren en güçlü kuruluşlarından olan Bedes’in etkinliğine mazeretimiz dolayısı ile katılamadığımız için Dernek Yönetiminden özür diler, haberi orijinal haliyle yayınlamamıza izin veren www.dostbeykoz.com yöneticilerine teşekkür ederiz.
Doğuş Haber







08-01-2008 2343 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

merwe karamustafa 04-05-2008

arkadas tiyatrosu

ben arkadas adlı tiyatroyu izledim ve cok beyendim özellikle serhat ve ertürk abi cok güzel ounuyorlardı.bu arada yıldıztepe i.ö.o öğrencisiyim.basarılarının dewamını dilerim

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1180
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 926
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 768
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 731
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 694
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 684
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 668
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 512
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1184
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 920