Beykoz Artvinliler Derneği’nden Kültür Buluşması

17-06-2022 3176 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Artvinliler Derneği düzenlediği Yöre Kültürlerinin Buluşması etkinliğinde, Artvin Halk Oyunları, Kafkas Halk Oyunları, Trabzon Halk Oyunları, İzmir Zeybek ve Van Halk Oyunları gösterilerini misafirleriyle buluşturdu.


Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun ve Yönetimi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Deva Partisi Beykoz İlçe Başkanı Av. Hikmet Baki, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Gülsüm Yılmaz, Recayi Çelik, önceki dönem Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Kent Konseyi başkanı Sadullah Hasanoğlu, Artvin Dernekler Federasyonu Başkanı Hakan Bekar, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği Başkanı Erdal Öztürk, geçmiş dönem Beykoz İlçe Tapu Müdür Yardımcısı Aysun Öztürk, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun ve Muhtarlar, Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir ve Spor Kulübü Temsilcileri, STK Temsilcileri ve Beykozlular katılım gösterdi.


Beykoz Artvinliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Taner Mert’in sunumuyla gerçekleşen gece Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde açılış konuşmasını Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı ve Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun yaptı.

 

Uzun misafirlerini selamladıktan sonra sadece Dernek Dinamikleri ve Üyeleri’nin destekleriyle düzenlenen etkinlikte “Derneğimizi yaşatmak için, Yönetim Kurulu Üyesi Arkadaşlarım ve Üyelerimizin bize verdiği destek ile yola çıktık. İnşallah bu konuda başarılı oluruz. Dernek Yönetimi olarak hem kültürümüzü yaşatmak hem de yeni nesillere miras bırakmak için uğraştık. Artvin’in turizmine ve ekonomisine katkıda bulunmaya çalıştık. Her yıl dernek yönetimi olarak belli hedefler koyduk kendimize, bu hedefler çok anlamlı. Sadece bir tanesi, daha önce Artvin’de yaşayan İstanbul’u hiç görmemiş 40 çocuğumuzu Beykoz’da misafir ediyorduk. Bu sene de Artvin’i görmemiş Beykoz’da yaşayan gençlerimizi 27 Haziran’da Artvin’e götürerek oraları tanıtacağız. Derneğimizin en çok önem verdiği konu olan eğitimde, 9 yıldır öğrencilerimize burs vermekteyiz. Eğitim hayatı biten öğrencilerimizin iş hayatına atılmasında kendilerine yardımcı olduk. Bizim bu çalışmalarımızda her zaman destek veren, değerli büyüğümüz İsmet Acar’a, Mubin Çakmak’a, Federasyon Yöneticilerimize ve Vakıf Yöneticilerimize, herkese Yönetimim adına teşekkür ederim. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.” şeklinde konuştu.


Dernek Başkanı Mehmet Uzun’un ardından, Artvinli İş İnsanı, Best Teknoloji Sahibi ve geçmiş dönem Hopa Spor Kulübü Başkanı Mubin Çakmak’ta bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, kültürlerin gelişmesi ve yaygınlaşması adına gerçekleşen bu tip etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

 

Çakmak’ın konuşması sonrası Artvin Yöresi Sanatçısı Nihat Akdemir ekibi ile birlikte sahneye davet edildi. Akdemir, geceye özel hazırladığı repertuarı ile dinleyenlerinden tam not aldı.

 

Nihat Akdemir konseri sonrası Artvin Halk Oyunları, Kafkas Halk Oyunları, Trabzon Halk Oyunları, İzmir Zeybek ve Van Halk Oyunları gösterileri katılımcılarla buluştu.

 

Gecede, uzun yıllar ebe hemşire olarak çalıştıktan sonra Beykoz’dan emekli olan Safiye Bereket ve Çubuklu Mahallesi Muhtarı Hüsnü Kolcu kendi yazdıkları şiirlerini seslendirdiler.

 

Halk oyunları gösterisi sonrası gecenin sonunda El Sanatları Tasarım Sanatçısı ve Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Osman Topuz’un tasarımı Artvinli İş İnsanı Mubin Çakmak’a armağan edildi.

 

Yine Artvinli uluslararası Ebru Sanatçısı Nezahat Koptagit Çelikçioğlu Kursiyer Öğrencileri ile birlikte Dernek Başkanı Mehmet Uzun’a ebru tablosu hediye etti.

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


17-06-2022 3176 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 441
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785