Giresun’dan Köy Köy Kardeşlik Manzaraları

11-03-2022 1368 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’da, memleket havası estiren, ilçede temsilcisi bulunan 113 yöre ve köyün özel belgesellerle tanıtıldığı “Beykoz Yöre Buluşmaları”, Karadeniz’in incisi Giresun’dan kardeşlik manzaraları sergileniyor.


Beykoz Belediyesi’nin yöre ve köy derneklerinin tanıtımlarına ve kültürlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Beykoz Yöre Buluşmaları”nın 9. gecesinde, Görele’nin Çalış Köyü ve Tepeköy Köyü,  Çanakçı İlçesi’nin Karabörk Köyü ile Dereli’nin Kızıltaş ve Tepeköy Köyleri ağırlandı.  


Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta, meclis üyeleri ile köy dernek başkanları katıldı.


Giresunlu vatandaşların yoğun katılımıyla birlik, beraberlik atmosferinde gerçekleşen buluşmada  ilk olarak kokteyl ikram edildi.


Buluşmada  hemşehrileriyle hasbihal eden Başkan Murat Aydın, etkinlik ve belgesel çalışmaları hakkında görüşleri aldı.


Ardından, “Beykoz’un Renkleri Belgesel” inden Çalış Köyü, Tepeköy Köyü,  Çanakçı Karabörk Köyü, Kızıltaş Köyleri’nden  özetler gösterildi.


Geceye katılanların doğa manzaraları eşliğinde ata topraklarına gezintiye çıktığı belgesel memleket özlemini de giderdi. 


Başkan Murat Aydın: “Evlatlarımıza Geldiğimiz Toprakları Unutturmayacağız”

Beykoz Yöre Buluşmaları’yla ata topraklarıyla bağ kurulmasına vesile olmayı amaçladıklarını vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Her birimiz Beykoz’a farklı farklı coğrafyalardan geldik. Önce komşu olduk, sonra akraba olduk. Bu iç göç hareketleri Türkiye’nin çimentosu gibi bir fonksiyon icra etti. Ülkenin kaynaşmasında, tanışmasında bir olmasında,  beraber olmasında özelde İstanbul’un çok büyük katkısı olmuş. Bir kısmımız o topraklara gidiyoruz, bir kısmımız gidemiyoruz. İşte biz o topraklarla bağlarımız devam etmesini arzu ediyoruz. Onunla ilgili olarak da belgesel çalışması yapıldı. Evlatlarımıza geldiğimiz toprakları unutturmayacağız. Bu anlamlı projeyi ilçe sakinlerimizden aldığımız  yetki ve derneklerimizin büyük desteğiyle gerçekleştirdik. Buluşmalara iştirak eden tüm hemşehrilerime ve belgesellerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. ”dedi.

Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta ve köy dernek başkanları da kültürlerinin tanıtılması ve geleceğe aktarılmasına verdiği destek için Başkan Murat Aydın’a teşekkür etti.

Tanıtımı yapılan köylere ait belgeseller kurumun youtube.com/BeykozBelTr adresi ile Başkan Murat Aydın’ın youtube.com/murataydin34 hesabından izlenebiliyor.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörlüğü




11-03-2022 1368 Yorum yok. Yorum Ekle

ÖĞRETMEN OLMAK

30-11-2025 Yorum yok. 556
Ozan Derviş

Asıl Olanı Görüyor ve Duyuyor muyuz?

30-11-2025 Yorum yok. 746
Neyir Erkan Şişman

Yeşile Tutunmak

30-11-2025 Yorum yok. 570
Erdal Uzuner

BEYKOZUN DERELERİ

30-11-2025 Yorum yok. 519
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BİR GARİP ORHAN VELİ

30-11-2025 Yorum yok. 465
Cüneyt Pulant

Beykozlulara...

30-11-2025 Yorum yok. 592
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

HERŞEY TAMAM DA KIRAÇ MI SORUN OLDU...

30-11-2025 Yorum yok. 519
Hacı Arıcı

MENFAATSİZ SAF VEFALI YÜREKLER

30-11-2025 Yorum yok. 417
Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 957
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 4874
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 5591