İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir “Hayvanların eşya kapsamından çıkarılmasını talep ediyoruz”

30-01-2021 2865 Yorum yok. Yorum Ekle

İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir Hayvan Hakları Kanunu’yla ilgili çağrı yaptı ve hayvanların eşya kapsamından çıkarılmasını talep etti.

İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanlığı ile Patika Doğa ve Yaşama Saygı ve Derneği işbirliğinde gerçekleşen sokak hayvanlarını beslemeye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Arzu Önşen ve Yardımcıları da katıldı.


Yaşanan soğuk hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan, sokakta yaşayan hayvanlara karşı duyarlılık oluşturmak, hayvan hakları konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Doğa ve Çevre Pol. Bşk. Seda Altun, Hayvan Hakları Komisyon Bşk. Ayşe Kıraç, Yön. Kurulu Üyeleri Esra Ceylan, Ümit Bay, Mustafa Ödemiş ile Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği Başkanı Semra Tecimen, Dernek Yöneticileri Ayşe Kıraç, Kerim Memiş, Tuğba Sözer de katıldı. İYİ Parti Beykoz İlçe Teşkilatı ve Patika Doğa ve Yaşama Saygı ve Derneği işbirliği ile yürütülen projenin aralıklarla devam edeceği bildirildi.


Yapılan etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir ‘’Asgari geçim düzeyinin altında yaşayan ancak paylaşmayı çok seven bir millet olarak, doğayı ve hayvanları koruyup kollamaktan onur duyuyoruz. İnsan olabilmenin yolu, yaratılmış her şeye sevgi ve merhamet duyabilmektir. Aslında hangi koşulda olursa olsun hepsinin temel ihtiyacı bir tutam sevgidir. Yaşamak güzeldir, yaşatmak daha güzeldir.” dedi.


Hayvan Hakları Kanunu ile ilgili olarak da hükümete bir çağrıda bulunan Akif Taşdemir, “Hayvan ticareti yaşam hakkı ihlalidir. Hayvanların eşya kapsamından çıkarılmasını ve vatandaşın hayvan hakları konusunda bilinçlendirilmesi sağlanmalıdır. Canlarımızın rehabilitasyonu bilimsel araştırmalarla desteklenmeli, yasaklı/tehlikeli ırk olduğu söylenerek hiçbir tehlike arz etmediği halde el konulan köpeklerin ömür boyu kafeslere hapsedilmesi yerine, onları saldırgan hale getiren şahıslar hakkında yaptırımlar uygulanmalıdır ve ilköğretim sıralarından itibaren çocuklarımıza hayvan hakları dersleri verilmelidir. Doğa ve Çevre Politikalarından Sorumlu Gn. Bşk. Yardımcımız Sn. Arzu Önşen Başkanım ile de konunun istişaresini yaptık, Beykoz teşkilatı olarak konunun daha sıkı takipçisi olacağımızı bildirmek istiyorum.”


İYİ Parti Doğa ve Çevre Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Arzu Önşen; “Beykozluların duyarlı olduğuna inanıyorum. Biz İYİ Partiler olarak, sokakta bulunan sahipsiz kedi ve köpeklerin suya ve yemeğe ihtiyaçları olduğunu ve bu konuda İnsan olarak bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Tüm Beykozlu hemşehrilerimizin de bu şekilde duyarlı olduğuna ve olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bizler kedisi rahatsız olmasın, uyanmasın diye elbisesini kesen bir peygamberin ümmetiyiz. Canlara mama dağıtarak düşüncemizi eyleme geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.


İYİ Parti Beykoz Doğa ve Çevre Pol. Bşk. Seda Altun; “şehir planlama projeleri gibi projelerin hazırlanmasında, hayvanlar da düşünülerek hareket edilmeli, projelerin hazırlık aşamasında bölgede yaşayan hayvan popülasyonu yetkili kişilerce incelenerek, yapılacak projenin canlılara zarar vermeyecek şekilde planlanmasının gerekliliği ilgili yasada düzenlenmeli, bu hükme uymadan gerçekleştirilen projelerin sahipleri hakkında gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.”


İYİ Parti Beykoz Hayvan Hakları Kom. Bşk. Ayşe Kıraç; “Pet-shop, üretim çiftlikleri ve canlı hayvan ticareti bir an önce yasaklanmalı, hayvanların barınaklardan yuvalandırılmaları teşvik edilmeli ve yuvalandırma yapılacak kişilere kanunla düzenlenecek yuvalandırma prosedürü uygulanmalıdır. Hayvanların yaşam hakkı anayasa’da düzenlenmeli ve hayvan hakkı ihlalleri, türk ceza kanunu kapsamına alınarak yaptırıma tabi tutulmalıdır. İYİ Parti olarak tüm bu eksikliklerin takipçisi olacağımıza tüm hayvanseverler adına söz veriyoruz.”


İYİ Parti Beykoz 1. Bölge Teşkilat Bşk. Mustafa Ödemiş Pandemi ve olumsuz hava şartlarının hayvanları olumsuz etkilediğini, bu süreçte elimizden geldiğince sokak hayvanlarına destek olacaklarını iletti.


İYİ Parti Beykoz Kültür Sanat ve Spor Politikaları Bşk. Ümit Bay ise daha çok ormanlardaki hayvanları beslediklerini belirterek, "Onlar bizim verdiğimiz emeğin karşılığını, fazlasıyla, bize duydukları sevgi ile veriyorlar. Lütfen, insanlardan rica ediyoruz, hayvanlarını sokaklara, ormanlara terk etmesinler” ifadelerini kullandı.


İYİ Parti Beykoz 3. Bölge Teşkilat Bşk. Esra Ceylan yaşayan tüm canlılar gibi hayvanların da doğanın eşit haklara sahip bireyleri olduğunu ifade ederek, “sokaktaki dostlarımızın, minik dostlarımızın sahip çıkılmaya ihtiyacı var. Çocuklarımıza hayvan ve doğa sevgisi aşılamalıyız. Biz Beykoz’un İYİ’leri olarak tüm canlılarımız için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”


İlçe Sekreteri Atakan Alkış “sokakta yaşayan ya da terkedilmiş hayvanların bakımı ve beslenmesinin siyaset üstü bir konu olduğunun altını çizerek, Beykoz İlçe Teşkilatı olarak şartlarımız el verdiği sürece insani, maddi, manevi her türlü desteğimiz devam edecektir dedi. Maalesef bir hevesle satın aldığımız ya da sahiplendiğimiz canlarımızı hevesimizi kaybedince düşüncesizce sokağa terk ediyoruz. Bu hayvanların can taşıdığını unutmamalıyız.”

Haber Kaynağı: İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanlığı


Anahtar Kelimeler : Beykoz,İYİ parti,İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanlığı



30-01-2021 2865 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 490
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787