ANAFARTA YARGILANDI

22-08-2007 29866 31 yorum. Yorum Ekle

Anafarta, altyapısını Dünya Yerel Yayıncılar Birliği Türkiye Temsilcisi Fahri Ormanlının oluşturduğu organize ile, yerel ve ulusal gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ve Tv Programcılarından oluşan, medya ordusuna Beykoz Vakfında iftar vererek ardından, kendi yazdığı ve yönettiği +Uzak adlı oyununu izlettirdi. (NOSTALJİ TEKRAR HABER)


Beykoz meydanında oluşan bir trafik kazası sebebiyle biraz gecikmeli başlayan iftar davetinde, ünlü sinema oyuncusu Yavuz Karakaş, Yerel Yayıncılar Derneği Başkanı, Yerel Haber ve Meşale Dergisi sahibi Nezih Karayün, Esenlerin Sesi Sahibi ve Vatan Tv Program Yapımcısı İbrahim Erdem Karabulut, Türk Haber Ajansı Sahibi Ahmet Kaplan, Vokswagen Kaplumbağa Otomobilciler Derneği Başkanı Erol Kelleci, Haber Ekonomi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Neslihan Yenicevardarlı, Hilal Tv’den Mehmet Demir, Esenler Belediye Meclis Üyesi Burhan Kocaman, Yıldız Haber Gazetesinden Bülent Yüksel, İzmir Ekonomi Çözüm Gazetesinden Muhammet Selcuk, İstanbul Haber Flaş Genel Koordinatörü Yaşar Kaba, Dünya Yerel Yayıncılar Birliği Türkiye Temsilcisi Fahri Ormanlı ve Gazetemizden Ozan Derviş katıldı.



Beykoz Vakfı Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ali Anafarta yaptığı açılış konuşmasında tüm konuklarına davete katıldıkları için teşekkür ettikten sonra sözü Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören’e verdi. Tören yaptığı konuşmada, öncelikle Beykoz Vakfından yükselen bu sesi duyan siz misafirlerimize teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başladı. Vakıf Başkanı, Vakıf hizmetlerinin devlet tarafından desteklenmesi gerektiği yerde, en büyük kösteği devletten gördüklerini belirterek, özellikle son iki dönemin belediye başkanının vakfa hiç yardımcı olmadığını belirterek, geldiği günden itibaren desteğini esirgemeyen Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe’ye teşekkür etti. Son iki dönemin Belediye Başkanına’da destek olduklarını, onların köstek olmalarına karşılık, gençlerin bu coşkusu olduğu sürece, çalışmalarından ödün vermeyeceklerini söyleyerek, konuşmasını bitirdi.



Oyun öncesi söz alıp kendisini tanıtan konuklar oyunu izledikten sonra, Fahri Ormanlı’nın teker teker söz vermesiyle, Anafarta ve ekibini adeta eleştiri bombardımanına tuttular.
Mesleklerinde uzman olan konuklar bir anda kendilerini tiyatro eleştirmeni sınıfına koyarak, bir aylık tiyatro yapan gençleri acımasızca eleştirdiler. Gerçi eleştirdikleri konuların birçoğunda haklı olmalarına karşın, zaman zaman tartışma konusu olan eleştirileri de oldu. Aslında mesleklerinde bu kadar usta olan medya mensubu arkadaşlarımız, Fahri Ormanlı
kendilerine söz verdiğinde biraz daha mütevazı olabilselerdi ve bizler eleştirilerimizi burada yapmayalım, hepimizin eli kalem tutuyor, sitelerimizde veya gazetelerimizde gözlemlerimizi yazarız deselerdi belki gece daha keyifli olacaktı. 4. kez sahneye çıkan genç oyuncuların gözlerinde ciddi anlamda demoralize olmanın görüntüsü vardı. Allahtan Anafarta ince üslubuyla haklı eleştiriler için gönülden teşekkür ederek, zor şartlarda kurulan bir ekip olduğunu, ayrıca olağan üstü fedakârlıklarla sahneye çıkıldığını ve en önemlisi yapılan eleştiriler ışığında tedbirler alacaklarını açıklayarak, daha dikkatli olacağız demesi ve haklı bulmadığı eleştiriler içinde bilgilendirme yapması genç oyuncuları bir nebze olsun rahatlattı.


Yapılan eleştirilerde genel olarak, oyunun başrol oyuncularından Belkız’ın rolünde yavan kaldığı, Irak’taki vahşetin % 5 bile yansıtmadığı ve çok yumuşak olduğu, ses düzeninde kolonun birinin çalışmaması, kına gecesinin abartılı olduğu, askerlerin üniformalarındaki tasarım yanlışlığı, topluca ilahi okuyan bayanlardan birisinin detone olduğu, Amerikan askeri vurulduktan sonra okunan ilahinin ileride sorun çıkarabileceği ve bunun gibi eleştiriler oyuncuların direkt yüzlerine yapılırken. Gazetemizden Neyir Erkan yaptığı açıklamada, unutulmamalıdır ki TAKVA isimli oyun Türkiye adına Oskar için yarışacak ve bu filmde izlediğimiz oyunda bahsedilenden sahnelerden çok daha fazlası var diyerek, eleştirilerin bu bölümüne katılmadığını söyledi. Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş’te kendisine söz verildiğinde, gazeteci arkadaşlarına iftara katılıp, Anafarta’ya destek oldukları için, Fahri Ormanlı’ya da onları Beykoz’a taşıdığı için teşekkür ederek başladı sözlerine. Derviş öncelikle her biri mesleklerinde uzman olan konukların yaptıkları eleştirilerden genç oyuncuların ve oyunun yönetmeninin ders alacaklarını, fakat buna rağmen yapılan eleştirilerin dozajının aştığını belirterek bir örnek sundu. Ozan Derviş Beykoz’da Belediye tarafından yaptırılan tiyatroda, Belediye Tiyatrocularının Akademisyen hoca ve danışmanlar desteğiyle uzun sürede sahneye koydukları oyun düşünüldüğünde, zor şartlarda ve çok kısa zamanda hazırlanıp sahneye konulan +Uzak oyununa yapılan eleştirilerin yanı sıra, başarısının da göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.


Oyun öncesi ve sonrası çay ikramında bulunan esnaflardan Arzum Cafe işletmesinin sahibi, konukları son çaylarını Cafesinde içmeye davet etti. Saatlerin geç olması sebebiyle, kısa sürede gönül almak için içilen çay sonrasında, oldukça renkli ve güzel bir gece sona erdi.


Yeni sahneye koyduğu +UZAK isimli oyunu ile Beykoz gündemine oturan Anafarta, Dünya Yerel Yayıncılar Birliği Kurucularından ve Türkiye Temsilcisi Fahri Ormanlı’nın alt yapısını oluşturduğu program ile yerel, ulusal gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ve Tv Programcılarına Beykoz Vakfı Lokalinde İftar verdi.

Not:
Son günlerde oluşan yanlış anlaşılmanın hiç bir tarafında olmadığımızı vurgulamak ve yanlış anlaşılmaların ortadan kalkmasına katkı koymak için "ANAFARTA YARGILANDI" Haberi Nostalji olması düşüncesiyle 22 Şubat 2008 günü yeniden manşetten yayına verilmiştir.



22-08-2007 29866 31 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

aslı mayi 30-09-2007

güzellikler sizinle olsun

selam ben asli ferhatin arkadaşiyim yaptiğim yorumlardan pek hoşlanmaya bilir çünkü özel hayyatta onunla bir süre bir ilişki paylaştık ve üzdüm onu aslında üzülmesini istemezdim ama..işte valla oyunu izleme gibi bir fırsatım olsa izlerdim seni ferhat ama rizeden oraya gelmek okadar kolay deyil resimlere bakılırsa oyunun güzelliği anlaşiliyo saten fazla söze gerek yok bu yaptığın işte herzaman desteğim seninle olucak inşlh senin değer verdiğn kadar seni seven bir insan çıkar karşina bi ara rizede de oynayinda izleyelim sizi :Dbu süper oyunu izlemek isterdim açıkcası sadce seni deyil ferhat:D

CİHANNNN 30-09-2007

HERŞEY DAHA GÜZEL OLUCAK

Öncelikle her zamn ki gibi sayın ozan devrişe çok teşekkür ediyorurum bizleri yine yanlız bırakmadı. Ve bizim yani hocamız ANAFARTANIN vermiş olduğu yemeğe katılan herkeze çok teşekkür ediyoruz bizler şunu biliyoruz ki başta OZAN DEVRİŞİN bizim yanımızda olduğu sürece biz daha güzel şeylere imxa atıcaz bizler her geçen gün daha çok tanınıyoruz ne MUTLU bizi izleyenlere ve bizi ayakta alkışlayanlara HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUZZZZZZZ........

BAŞKAN 30-09-2007

"DAHA YENİ BAŞLADIK"

MERHABAAAA; Heeeeeeyyy insanlık.BEY-KOZ'dan yükselen bu çığlığı kulaklarını aç ve duy diyorum. Sevgili kalem ve kadim doslarımın az bir kısmınla seyretmeye doyamadığın insan gerçeği için. Tüm beni sevenler ve tiyatro severler duğun BEY-KOZ'dan insanlık için yükselen bu çığlığı."ALLAH" İnsan oğlunun her şeyini alabilir ! Fakat en kötü ve berbatı bir kulun yaratıcı insanlığını almışsa işte o zaman ne olacak hiç düşündünüz mü? Evet işte bu "GENÇ" kardeşler o insanlıktan nasibini alamamış "KALLEŞ" kardeşlere sesleniyor BEY-KOZ semalarından.Gerçek "+UZAK" değil bu mübarek ramazanda izle sende insanlığına ağla. İşte bu gerçeği anlatıyor bu genç kalpler. Onun için "DÜNYA YEREL YAYINCILAR BİRLİĞİ" olarak bizlerin desteğini almayı hak ediyorlar.Bu kış onların Türkiye'ye doğuşu olacak "ALLAH"ın izniğle ANAFARTA zaferinden belli zaten. Bize ancak onun neferlerini ayakta alkışlama onurunu yaşama lüksü düşer. Amma orada dediğim gibi bu bir oyun değil gerçek. Hemde tüm dünya insanlığının ar etmeden film gibi seyrettiği görmek duymak istemediği gerçer."+UZAK"ta değil yanımızdaki vahşet. Şimdi buradan kendini oyuncu zanneden odunculara haykırıyorum gidin "BEY-KOZ"a gerçeğin oyununu görün. Evet dünyanın kulak tıkadığı kendini insan ve sanatçı sanan züppelerin görmek istemedikleri gerçekleri gidin seyredin utanmayın insanlığınızdan seyre, din asrınızı, aslınızı insanlıktan nasip alın, insan olduğunuzu hatırlayın biraz. Biz "WORLD REGIONAL PUBLISHERS ASSOCIATION"(DWBTR) tüm üyeleri yeminleri gereği her türlü canlı ve fikir öldürmeye karşıyızdır. Zaten savaşa karşı olmamamız düşünülemez bile. Unutmayalım ki 79 gazetci arkadaşımız bu güne kadar o topraklarda mesleklerini yaparken şehit olmuştur.Onun için"+UZAK"oyuncularının sonuna kadar yanındayız unutmasınlar ki bu daha başlangıç. Ayrıca sevgili meslektaşım "OZAN DERVİŞ" unutma'ki benim ülkemde başarıya giden her yol yargıdan geçer. Sizleri her halinizle her şeyinizle güzelsiniz sizleri seviyorum. SAYGILARIMLA
FAHRİ ORMAMLI
"DWBTR" Kurucu başkanı
Tel: 0538 688 64 21

Tuğçe Balban 30-09-2007

manşet süper olmuş

ilk görünce sinirledndim. kim yargılıyor anafartayı diye. ve üzüldüm ama haberi okuyunca anladım. süper olmuş yani. her şey için denecek bir söz yok. işte budur. anafarta ve ekibine başarıların devamını diliyorum. harikasın anafarta. birde senin elinde büyük imkanlar olsa acaba e yaparsın diye düşünüyorum. sana köstek olanlar utansın. destek olanlarla ki kimse olmasa bile sen ayakta kalır ve başarısın. ama görüyorumki gazeteci dostların ve diğer arkadaşların sana destek oluyor. bu haber siteside sana çok destek oluyor. gerçi ben bunları sana değil şimdi siteye yazıyorum. saçma oluyor galiba :) ama ben senin adına haber sitesine dogushber e teşekkür ediyorum

Dilan Düzgüner 01-10-2007

pişt!

Merhabalar!
Oyuncu arkadaşlarımında dediği gibi bu oyunu nice güçlüklerle ortaya çıkardı.Başta hocamız Anafarta olmak üzere hepimizin bu oyun üzerinde emeği çok fazla..Emek verilerek ortaya çıkarılmış ve gerçekten başarılı olacağımıza inandığımız ve uğrunda bir çok şeyden vazgeçtiğimiz ve severek yaptığımız bu işten destek görüyor olmamız bizi çok sevindirdi ve azmimizi güçlendirdi.Gelen tüm konuklara ve desteğini bizden esirgemeyenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...

elaa 02-10-2007

TEK KELİMEYLE SÜPERDIN

ben senı gosterılerınden tanıyorum sureklı senı ızleyen bır ınsanım gercekten çok güzeldı hatta mukemmel bır gosterıydı tebrık edıyorum beykozun gururu ANAFARTA sunu soylemek ıstıyorum daha ıyı mevkılere laıksın soylıycek bırsey bulamıyorum bu arada suda bır gercek ama senın tek kısılık gosterılerın mukemmel yorumsuz yanı eger tekrar tek kısılık bır sahne alırsan memnun oluruz ve her zamankı bıbı gururla ızlerız basarılar dılıyorum allah utandırmasın

meltem serpil kara 04-10-2007

ellerine sağlık

yüreğine sağlıkkkk... çok güzel bir eser... çok güzel bir tiyatro.. herkes izlemeli bence....

Emine Yılmaz 07-10-2007

Vallahi helal olsun

Beykoz gibi bir ilçede bu başarı büyük başarı. sizi yürekten kutlarım sevgili gençler. helal olsun. yapamayan devlet adamları utansın. belediye utansın. şimdi siz biraz daha iyi olsanız size sahip çıkmaya çalışırlar. aman ha ödün vermeyin kendinizden. başarılar

ÖZGÜR 07-10-2007

BRAVO

BURADAN DELİ OYNAYAN ARKADAŞA TEBRİKLERİMİ YOLLUYOUM. SÜPERSİN VAAALAAA. HER ARKADAŞ SÜPER BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.

BEKİR YEŞİLTAŞ 10-10-2007

TEŞEKKÜRLER

BANA TİYATRO HAYATIM BOYUNCA YARDIMLARINI ESİRGEMEYEN ( ALTUNKAYA KİMYA SANAYİ LTD. ŞTİ. SAHİBİ VE ÇALIŞANLARININ DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM. SAYIN PATRONUM ( BURAK ALTUNKAYA ' YA YAKIN İLGİSİ VE DESTEKLERİNDEN DOLAYI NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZDIR.
AYRICA OYUNA OLAN DESTEKLERİ,OYUNUN NE KADAR GÜZEL VE ANLAMLI OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA VURGULUYOR. TEŞEKKÜRLER TEKRAR TEŞEKKÜRLER.

Toplam 31 yorum bulundu. 11-20 arası listeniyor.
Ozan Derviş

UNUTMAYALIM BEYKOZ’DAN BAŞKA BEYKOZ YOK

27-06-2025 Yorum yok. 506
Neyir Erkan Şişman

Dilsiz Özgürlük

27-06-2025 Yorum yok. 516
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

GÜÇLENMENİN YOLU...

27-06-2025 Yorum yok. 456
Hacı Arıcı

CEFAKAR ANNE, FEDAKAR BABA

27-06-2025 Yorum yok. 419
Cüneyt Pulant

Değerli dostlarım,

27-06-2025 Yorum yok. 561
Yaprak Akın

BELKİ BİR GÜN, NE ZAMAN BİLİNMEZ!!!!!

27-06-2025 Yorum yok. 438
Asım Özdemir

SPOR CAMİASINDA BEYKOZ’UN DEĞERİ İŞ BAŞINDA

15-06-2025 Yorum yok. 835
Kemal Efe Şişman "Konuk Yazar"

Bu Kalp Seni Unutur Mu?

30-05-2025 1 yorum. 2836
Erdal Uzuner

MÜLKİYET PROBLEMLERİ

30-05-2025 Yorum yok. 1638
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 641
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 1339