Beykoz Belediyesi 4. Yıl Bilgilendirmesi Yapıldı

16-05-2008 2892 3 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, göreve başladığı 24 Nisan 2004 tarihinden günümüze kadar, çalışma arkadaşları ile birlikte sunduğu hizmetleri, gerçekleştirdiği projeleri, Beykoz Belediyesi Tiyatrosu Feridun Karakaya Sahnesinde davetliler ile paylaştı.



Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Çavuşbaşı Belediye Başkanı Hanefi Dilmaç, AKP Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, CHP Beykoz İlçe Başkanı Ayten Kayalıoğlu, AKP ve CHP İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Yöneticileri, Muhtarlar, Eğitimciler, Sivil Toplum Kurumları, Sanatçılar ve iktidar partisi mensuplarının katıldığı bilgilendirmede, katılımcılara “Hizmette 4 Yıl Kitapçığı” dağıtıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün gerçekleştirdiği sunumda Belediyenin 4 yıllık çalışmaları davetlilere aktarıldı. Sunumun ardından, davetlilere Beykoz Belgeseli izletildi.
Basın için hazırlanmış bir bildiri olmadığından ve anlatılan konuların işlendiği sürelerde, ilçemiz yerel basını tarafından halka indirilmiş olması sebebiyle, Belediye Başkanının anlattıklarının detaylarına girmedik.

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN DANIŞMANLIĞINDAN 16 MAYIS 2008 CUMA GÜNÜ SAAT 12.34'DE GELEN, BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM ERGÜL'ÜN 4.YIL BİLGİLENDİRME KONUŞMASININ ORJİNAL HALİNİ HABERİMİZE EKLİYORUZ

Sayın Kaymakamım
Kıymetli Misafirler

Beykoz’da 4 yıldan bu yana devam eden çalışmalarımız hakkında sizleri bilgilendirmek, ilçede yürüttüğümüz proje ve faaliyetlerimizi ilçemizin değerli kanaat önderleriyle paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz toplantımıza hoş geldiniz.

“Beykoz’u Geleceğe Taşıyoruz” sloganıyla çıktığımız hizmet yolculuğunda kangren olmuş sorunlarla boğuşan Beykoz’u, nereden nereye getirdiğimizi, yaşanan onca sıkıntıya rağmen yaşam kalitesini nasıl artırdığımızı göstermek istiyorum.

Sayın Misafirler,
Beykoz, İstanbul Boğazı’nın kenarında sessiz, sakin ve ağırbaşlı duruşuyla, kendi içine kapalı bir sanayi kasabası olarak kendinden söz ettirmiş, yıllar içerisinde yaşanan değişimin etkisiyle plansız ve hızlı bir büyüme sürecine girmiştir.

Günden güne artan ihtiyaç ve talepleri karşılayacak bir yönetimin eksikliğini derin bir şekilde yaşayan Beykoz, insan yaşamının en temel gerekleri olan barınma, istihdam, eğitim ve sosyal yaşama dair birçok hizmete kavuşamamıştır.
Siyasi çekişme ve kişisel hesaplar yüzünden eriyip giden geleceğimizin kurtarılması, hemşerilerimizin güler yüzlü ve mutlu bir yüzle yaşama bağlanması için sağlanması gereken imkânların ertelenmesi, İstanbul’un en güzide ve seçkin şehri Beykoz’u, Anadolu’nun herhangi bir kasabası durumuna düşürmüştür.

Değerli Dostlar,
Problemler ve sıkıntılar yumağıyla boğuşan Beykoz halkının yaşadığı trajedilere son verebilmek, devletin ve kamunun gücünü yanında hissedebilmesini sağlamak amacıyla talip olduğum bu kutsal göreve geldiğimde karşılaştığım tabloyu sizlere kısaca aktarmak istiyorum.

Türkiye’nin en ücra köşesinde bile çözülmüş olan sorunların birçoğu ilçemizde hala sürmekteydi. İlçemizin büyük bir kısmının altyapı ve kanalizasyon sistemi kara kanallardan ibaretti, Karlı tepe ve Gümüş suyu’nun üst kısımlarında temiz su şebekesi yoktu.

Doğalgaz kullanımı yüzde 10 civarındaydı. Sahil şeridimiz boydan boya içler acısı görünümdeydi. Halkı hiçe sayarak yapılan 1/5000’lik planlar nedeniyle Beykoz’un genelinde evimiz acaba ne zaman yıkılacak korkusuyla yaşanıyordu.2700 yıllık tarihi geçmişe sahip, doğa harikası kentimizi anlatan kapsamlı tek bir basılı yayın yoktu.

Beykoz Belediye Başkanlığı’nı devraldığım günden beri sokak sokak, ev ev gezerek sorunları dinledim, çözümlerimizi paylaştım. Hemşerilerimizden aldığım destekle, hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyesinin imkânlarını ilçemize kazandırdım. Yapılması imkânsız denilen projeleri birer birer hayata geçirdim. Projelerimizi hayata geçirirken ki en önemli prensip, çağdaş, yaşanabilir, eksiksiz bir kent oluşturmaktır.

Bunun için çözümleri de en temel sorunlardan başlattım. Bu amaçla şehrin ana damarını oluşturan yerlerin altyapı ve çevre düzenlemesi projesi için kollarımı sıvadım ve işe koyuldum.

Hatırlatmak İsterim ki Beykoz’un problemleri İstanbul’un, hatta Türkiye’nin de problemleridir. Mülkiyet, 2B, istihdam gibi sorunlar makro ölçekte çözüm bekleyen, kişiler veya tek bir kurum eliyle çözülemeyecek problemlerdir.

Bu problemlerin çözümü için yapılacak proje ve taslak çalışmalarına sahip çıkılarak, görüş, öneri ve eleştiri ile desteklenmesi gereklidir. Bizim görevimiz, problemlerin giderilmesi için sunulan öneri ve yaklaşımları somut hale getirerek çözüme dönüştürmektir.

Bu konuda önemli bir misyonu yerine getirdiğimizi, Beykoz’un temel problemleriyle ilgili olarak üzerimize düşen görevlerin tamamını yaptığımızı düşünüyorum. Yapılması gereken, yapılamamış çok şeyin olduğu aşikârdır.

Ancak, kanuni düzenlemeler, kurumsal baskılar, maddi imkânsızlıklar ve sorunların birikmişliğine eklenen yüksek beklentiler, yapılan birçok çalışmanın gölgede kalmasına neden olmuştur. Şöyle ki, ülkemizin en önemli ve değerli bölgesi olan Boğaziçi’nin korunmasıyla ilgili yüksek refleks ve kamu arazileriyle ilgili kamuoyunun genel yaklaşımı, çözüme ilişkin çabalarımızı dönem dönem kilitlemiştir.

Bu süreç içerisinde bizzat kendi çabamla, birebir ilişkilerle sorunların aşılması için çaba gösterdiğimi bilmenizi istiyorum. En basitinden doğalgazın bağlanmasıyla ilgili bir işlemde bile, şahsi kefalet imzalamak zorunda kaldım. Bunun sebebi, yıllardan beri kamu yöneticiliği ve yerel yönetim çözümlerinden uzak bir anlayışıyla günü kurtaran yaklaşımların ilçe dışındaki kurumlarda yarattığı güvensizlikten kaynaklanmaktadır.

Yerel yöneticilik önem verilmesi gereken, hazırlık isteyen, donanım sahibi olunması gereken ciddi bir iştir. Bu bilinçle olaya ilişkin perspektiflerimizin güçlü olması gerekir.
Bizim Belediyecilik yaklaşımımız, Kültürel-Sosyal ve Teknik belediyecilik olarak üç nokta etrafında şekillenmektedir. Beykoz’un problemlerine ilişkin oluşturduğumuz bu prensiplerin hiç birisi diğerinden daha öncelikli veya bağımsız değildir.

Beykoz’da hayatında hiç tiyatro ve sinema izlememiş, okuma-yazma bilmeyen insanların olduğunu, hiç karşıya geçmemiş birçok kişinin yaşadığını, gençlerimizin çoğunluğunun idealinin şoför, güvenlik veya bodyguardlığın olduğunu, madde bağımlılığının çocuk yaşlara kadar düştüğünü, yüzde 24’e yakın bakıma muhtaç veya engelli insanımızın yaşadığını, zekâ seviyesi çok üst düzeyde, kabiliyetleri inanılmaz derece yüksek ancak imkânsızlık nedeniyle vasıfsız işçi gibi çalışan yüzlerce kişinin bulunduğunun farkında olarak düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Bunlara daha birçok başlık ekleyebilirim…

Söylemek istediğim şey insanımız bunalım, sıkıntı ve çözümsüzlük tellallığı nedeniyle hak etmediği muamelelerle karşı karşıya kalmıştır. Onun içindir ki sadece tek tip bir bakış açısıyla vakıayı tarif etmek, kabul görmeyi sağlamak mümkün değildir.

Beykoz’un problemlerini aşmanın yegâne yolu, kentin tüm taleplerine yönelik uzun vadeli kalıcı çözümler üretebilmekten geçmektedir. Sadece mülkiyet ve istihdam sorununa endeksli bir çözüm anlayışı nedeniyle ötelenen diğer sorunların yarattığı stres, karşımıza eğitimsizlik, sabıkalı bir gençlik ve kayıp yaşamlarla dolu bir şehir çıkarmaktadır.

Bu nedenle, sizlere bugün aktaracağım bilgiler, sizin fark etmediğiniz, hissetmediğiniz ancak ilçedeki binlerce kişinin ihtiyaç hissettiği, dile getiremediği sorunların çözümlerini de içermektedir. Söylemek istediğim sadece belli sorunları var kabul ederek, binlerce kişinin yaşadığı sıkıntıları yok sayamayız.

Kıymetli Hemşerilerim,
Beykoz’da 4 yıldan bu yana yapmakta olduğumuz çalışmaları size şöyle aktarmak istiyorum.

Küçüksu-Ortaçeşme sahil yolu rehabilitasyonu ve meydan düzenleme çalışmasının ilk ayağı olan Anadolu Hisarı, Belediye Önü meydan düzenlemelerinden sonra, Beykoz-Yalıköy altyapı ve meydan düzenleme çalışmasını da tamamlanmıştır.

Beykoz’un en büyük mahallelerinden Gümüşsuyu, Kavacık ve Yalıköy mahalle meydanı ve bağlı caddelerde yaptığımız prestij düzenlemesi sayesinde, sokaklarımızı tarihi görünüme kavuşturduk.
Çevre ve insan sağlığına zarar verdiğine inandığımız enerji hatlarını yeraltına indirdik. 97.532 m² aşık taşı ile 32.575 m² küp taşı ile toplam 130.107 m² prestij yol düzenlemesi yapılmıştır

Ayrıca, Beykoz genelinde 325.564 ton asfalt yama ve kaplama çalışması yapılmıştır.

Kurulduğu günden beri kadın, yaşlı, çocuk herkesin sırtında su taşıdığı Karlıtepe bölgesinde evlere içme suyu getirdik. Çok şükür evlerde artık temiz temiz sular akıyor, çocuklarımız sağlıklı bir şekilde temizleniyor.

Yağmur suyu kanalı döşenen yerlerin bordür-trotuar işleri tamamlanarak çevre düzenlemeleri tamamlandı. Ayrıca, kanalizasyon ve atıksu arıtmasının olmaması nedeniyle kirlenen boğazın temizlenebilmesi için gerekli olan atıksu tünel inşaatlarını başlattık. İnşallah bir yıl içerisinde Boğaz’a kirli suyun akması engellenecektir.

4 yıl içerisinde 72.050 mt. atıksu kanalı, 38.044 mt. yağmur suyu kanalı yapıldı. Küçüksu, Çiftehavuzlar ve Tokatköy dere ıslah çalışmaları sürmektedir. Küçüksu dere ıslahının toplam 1064 mt.sinin 600 mt.si, Gümüşsuyu Çiftehavuzlar deresinin toplam 3.020 mt.sinin ilk etap 650 mt.lik kısmı, Tokatköy deresinin toplam 11.000 mt.sinin 4.000 m ıslahı bitmiştir.

2004 yılından bu yana yapmış olduğumuz çalışmalar ve görüşmelerimiz sayesinde birçok iş bitirilmiş veya ihalesi yapılmıştır. Bunların bir kısmı Belediyemiz eliyle, bir kısmı da Büyükşehir Belediyesi ve Merkezi Hükümet eliyle yaptırılmıştır.

Saygıdeğer Konuklar,
Beykoz’un yarınını, içinde sakladığı zengin kültürel birikiminin doğru değerlendirerek inşa edebiliriz. Bu tarihi kenti geleceğe taşımak için geçmişimize sahip çıkmak gerektiğinin bilincindeyiz. Bunun için en ufak bir tarihi eseri bile korumaya, restore ederek yeniden topluma kazandırmaya çalışıyoruz.

Tarihi Beykoz Kışlasının restorasyonu için Büyükşehir Belediyesiyle ortak çalışma yapıyoruz. 4 yıldan beri devam eden uğraşlarımız sonucu kışlamızın restorasyon ihalesi yapıldı. Şu anda kazı çalışmaları devam etmektedir. Uluslar arası düzeyde kongre ve kültür merkezi olarak dizayn edilecek Kışlanın tamamlanması ile birlikte, önemli bir kültürel ve sosyal gelişim sağlanacağına inanıyorum.

Beykoz’daki Tarihi Mekânlarımız ve Çeşmelerimiz restore edildi. Sultaniye Mehmet Bey Çeşmesi, Namazgah, Beykoz İshakağa Çeşmesi, Çubuklu Berberbaşı Çeşmesi, Onçeşmeler, Çubuklu Dedeoğlu Çeşmesi restore edilerek hizmete açıldı.

Beykoz Korusu Rehabilitasyon Projesi Kapsamında Beykoz Korusu ve Tarihi Hasır Restaurant yenilerek hizmete açıldı.

Tarihi Otağtepe Caddesi ve çevresini, modern bir gezi mekânına dönüştürüldü.
Türkiye’nin en modern tiyatro binalarından birini Beykoz’a inşa ettik. Devlet Tiyatrolarının Sahnesi olarak hizmet veren Tiyatromuz, her oyununu kapalı gişe oynamakta, vatandaşlarımız için önemli bir kültür merkezi ihtiyacını yerine getirmektedir.

Beykoz’daki 7 okulumuza kapalı spor salonu yapılarak, gençlerimizi profesyonelliğe hazırlıyoruz. Ayrıca Beykoz’daki tüm ilköğretim okulu ve liselerimizin bahçelerini yeniliyor, pinpon, piknik masaları yerleştiriyor, spor sahası olarak düzenliyoruz.

Türkiye’de ilk kez bizim tarafımızdan uygulamaya konulan Şok Hizmet çalışmasıyla mahallelerimizin temel eksiklerini gideriyoruz. 19 mahallemizde gerçekleştirdiğimiz çalışmada, vatandaşımızdan gelen şikâyetler esas alınarak, ihtiyaç tespit edilen problemler giderilmektedir.

Daha önceleri iç ve dış ulaşımı çok zor olan ilçemizin, şimdi birçok yerine rahat bir şekilde gidilebilmektedir. 2. köprü yolu bağlantısıyla Anadolu ve Avrupa yakasında değişik yerlere gitme imkânına sahip olan Beykoz’un, Kavacık’a erişimi bile oldukça sıkıntılıydı. Bu nedenle Kaymakdonduran-Kavacık-Karlıtepe geçişini hızlandırarak tamamlanmasını sağladık.

Ayrıca sabah ve akşam saatlerinde kangren haline dönen Kavacık trafiğini rahatlatmak amacıyla alternatif yol ve trafik yön çalışmasını başlattık. Çavuşbaşı bağlantı yolumuz hizmete girmesiyle birlikte, önemli bir rahatlama sağlanmıştır. Karlıtepe bağlantı yoluyla da ilçe içi ulaşım rahatlamıştır.

Soğuksu-Tem yolu bağlantısı, Reşadiye Bağlar Yolu çalışmaları da önemli oranda rahatlama sağlamıştır. İlçemizde bugüne kadar 5.015 mt. yol genişletme ve açma çalışması yapılmıştır.

Toplu taşıma ile ilgili sıkıntıları da büyük oranda çözerek, mahalle aralarına ve köylere ring sefer koydurduk. Otobüs seferlerini ihtiyaç ve talepler doğrultusunda artırılmasını sağladık.
Anadolu Hisarı-Kavak sahil yolu, sahildeki tüm parklar ve ana arterlerimizin aydınlatılması konusunda da önemli çalışmalar yaptık. Küçüksu – Beykoz-Sahil Yolu Ve Parkların Aydınlatma Projesi adını verdiğimiz çalışma kapsamında Sultaniye Çayırı –Beykoz Çayırı – Beykoz Bld Parkı – Beykoz Korusu Kanlıca, Hisar, Yalıköy sahil yolu aydınlatılmıştır.

Yenimahalle’de yavrularımız çamurun ve pis suyun içinden geçerek okula gidiyordu. Yenimahalle’ye yaya köprüsü ve tarihi yürüyüş yolu yaparak bu çirkinliğe son verdik.

Heyelan ve kayma tehlikesi yaşayan sokaklarımızda istinat duvarları yaptık. 14.600 metreküp duvar inşa ederek ciddi bir sorunu da giderdik. Tarihi Çamlık alanın restorasyon ve duvar imalatını tamamladık.

Ayrıca ilçemizin yüzlerce çocuğumuzu profesyonel spora hazırlamak için faaliyet gösteren mahalle kulüplerimizin sahalarını modern bir hale getirdik. Gümüşsuyu Spor Kulübü, Yenimahalle Spor Kulübü’nden sonra Çubuklu Spor Kulübümüzün de sahasını birinci sınıf bir saha haline dönüştürdük. Kavacık ve Ortaçeşme spor kulübü sahaları da pek yakında halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Burada hatırlatmak istediğim bir şey var… 17 yıldan beri 3.lig’de kalma mücadelesi veren Beykoz Spor 1908 AŞ futbol takımımızı 100. yılında 2.lige çıkma başarısını göstererek, hepimizin yüzünü güldürmüştür. Bu başarıda emek sahibi olan herkesi Beykoz Halkı adına kutluyorum.

Beykoz Mahalleleri ve köylerinde olmak üzere 73 park ve dinlenme alanı imal edilmiş, 7 hatıra ormanı düzenlenmiş, binlerce fidan dikilmesi sağlanmıştır.

Çubuklu Viyadükaltında Modern Hizmet Şantiyesi yapılarak belediyemizin kapasitesi ve hizmet alanı genişletildi.

Teknik projelerimizin tamamını burada aktarmak isterim, Ancak zamanı ekonomik kullanmak zorunda olduğumuzdan diğer çalışmalarımızla ilgili de bilgi vermek istiyorum.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında Ortaçeşme-Yalıköy Mahallesi’nde bulunan 75 adet vakıf taşınmazından 63 adedi hakkında protokol imzaladık. Bu bölgede yaşayan 359 vatandaşımızı ilgilendiren tapu işlemlerinden 179’unu tapularına kavuşturduk.
Yeni yapılan protokolle de 13 parseldeki 214 aileden 29 kişinin tapu alması sağlandı. Peşin veya taksitli ödeme yapan herkes tapularını alabiliyor. 185 kişi ile ilgili tapu çalışmalarımız devam etmektedir.

İncirköy ve Soğuksu mahallelerindeki özel mülkiyet arazisi üzerindeki 330 ailemizi tapularına kavuşma imkânı sağladık.

Rüzgarlıbahçe Mahallemizde 30 adet konut ve ticaret parselindeki ailelere satış yoluyla tapularına kavuşma imkanı sağlandı.

1991 yılında yapılan 1000 lik ve 5000 lik planların ilçenin mevcut durumuyla uyumsuz olması ve özellikle sosyal, ekonomik, kültürel gelişime kapalı bir projeksiyon öngörmesi nedeniyle yeniden yaptırılmıştır. Yeni yapılan planlarda ilçemizin dokusu ve sosyal durumu hassasiyetle göz önünde bulundurularak, düzenlemeler ona göre yapılmıştır. Mahalle ve köylerimizin sosyal durumlarına göre, ticaret, konut, sosyal ve kültürel alanlar eklenmiş, içeriğe uygun olmayan (yeşil olmayan alanların yeşil alan sayılması) yerlerin revizyonuna gidilmiştir.

Beykoz’daki oluşabilecek imar hareketlerinin ilçemizin vizyonuna uygun kat irtifa ve imar düzenlemeleri yapılmıştır. Bölgemizin ekonomik gelişimi dikkate alınarak ticaret alanları, konut yapılabilir alanlar oluşturulmuştur. Bakım, onarım, tamir yerleri kurulabilir sanayi tesisi, kültür ve ticaret alanları, eğitim, okul, spor tesisleri ayrılmıştır.

Önceki planlarda ilçe halkını tedirgin eden mevcut duruma aykırı düzenlemeler hakkında iyileştirmeler yapılmıştır. Yıllardır kaçak şehir hükmündeki ilçemiz inşallah bu kamburu sırtından atacaktır. Rant ve talan bölgesi olmaktan çıkacak, planlı ve imarlı bir şehir konumuna yükselecektir.

Hali hazırda yeni planlarda sıkıntı çeken vatandaşlarımıza belediyemiz tarafından her türlü teknik ve hukuki bilgilendirme yapılmıştır. Mahalle muhtarlarına detaylı bilgi verilmiştir.

İlçemizde ruhsata tabi olmaksızın faaliyet gösteren işyerleri 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ‘İşyeri Açma İzin Belgesi’ne bağlanmış, ruhsatsız faaliyet gösteren işyerleri hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Bir önceki yıla oranla ruhsata bağlanan işyerleri sayısı artırılmıştır.

İlçemiz için en gerekli hizmetlerden biri olan zabıta hizmetleriyle ilgili yeni bir düzenleme yaptık. Geçmiş yıllardan farklı olarak, ilk defa zabıta hizmetleri 24 saat kesintisiz hale getirilmiştir.
Modern şehircilik anlayışının gereği olarak, belde halkının huzur ve esenliğin sağlanması amacıyla belediye yasakları ile etkin olarak mücadele edilmiş, emir ve yasaklara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanmıştır.

Gıda işyerleri özellikle fırınlar unlu mamül üretilen işyerleri, restaurantlar, kasaplar, büfeler, dürümcüler ve balıkçılar uzman ekiplerimizce düzenli olarak denetlenmiş, insan ve çerce sağlığı açısından sakıncalı görülen işyerlerine yasal işlem yapılmıştır.

İlçemizde gürültü ölçümü uygulamasına geçilmiştir. İlçedeki işletmelerimiz rutin olarak ziyaret edilmiş, uygun görülenlere örnek işletme belgesi verilmiştir.

Çocuklarımızın ahlaki ve sosyal gelişimlerine olumsuz etki edebileceğini düşündüğümüz, internet kafelerin sıhhatli ve yasalara uygun bir şekilde işlerliğini sağlayabilmek için bizzat katıldığım denetimler gerçekleştirdik. Eksik veya yanlış uygulama yapanlara kapatma veya para cezası verilmiştir.

İlçemizdeki okul kantinlerinin tamamı denetlenerek ruhsata bağlanmıştır.

Turistik bölgelerimizden Anadolu Kavağı ve Kanlıca’nın verim ve kapasitesini artırmak, cazibe merkezi haline dönüştürmek için esnafımızla birlikte yeni düzenlemeler yaptık.

Kaçak yapılaşma ve plansızlığın en çok ortaya çıkardığı problemlerinden biri olan trafik ve otopark sorunu ile ilgili zabıta ve park yeri hizmetimiz devam etmektedir.

Beykoz’da yaşanan sosyal yozlaşma ve gerilimi gidererek kaliteli ve müreffeh bireyler oluşturabilmek amacıyla, istihdam ve eğitim projelerini de fazlasıyla önemsiyoruz.

Kurumsal ve kentsel kapasite artırımı projesiyle Beykoz’da ilk defa sivil inisiyatifi harekete geçirdik. İlçemizdeki tüm kanaat önderleri, ev kadınları, öğrenciler, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerimizle bir araya gelerek Beykoz’un geleceği için çözüm arayışları çalışmasını başlattık. Bu toplantılardaki öneri ve değerlendirmeleri Beykoz Belediyesinin 5 yıllık stratejik planına yapılması gerekenler olarak koyduk ve uygulamaya geçirdik.

Bilgi kuşakları için adım adım projesi kapsamında 10 adet bilgi evini hizmete açtık.
İlçemizde oturan ailelerimizin üniversiteye giden çocuklarına katkı olması için maddi yardım da bulunuyoruz. Üniversitede okuyan 250 öğrenciye her ay burs veriyoruz.

Gençlerimizin sportif aktivitelere katılımını sağlamak amacıyla Beykoz Belediyesi Kültür ve Spor Kulübü’nü kurduk. Kulüp bünyesinde oluşturduğumuz kürek takımımız yurt çapında katıldığı şampiyonalarda birincilik ve ikincilik dereceleri aldı. 14 farklı dalda yazın 1200, kış aylarında da 800 öğrenciye profesyonel spor dersleri veriyoruz.

Beykoz’da gelir seviyesi düşük ve muhtaç kimse sayısının çok olması sosyal projelerin önemle ele alınmasını gerektiriyor. Bu sebeple elimizdeki imkanları verimli ve etkin bir şekilde kullanmak için gayret ediyoruz. Beykoz’daki muhtaç her kimseye ulaşarak sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz.

İnsan Kaynakları birimimizi reorganize ederek profesyonel yönetim danışmanlığı’na dönüştürdük. Organik yapısını işlevsel hale getirerek etkinliğini artırdık. Bu sayede birçok kişiyi değişik yerlerde işe yerleştirdik.

Beyaz Masa ve Kadın Dayanışma Merkezimiz aracılığıyla 3452 aileye kömür, 13453 aileye erzak,7528kişiye giyim, 15.000 öğrenciye kırtasiye, 76 engelliye tekerlekli sandalye, 500 yetim-öksüze giyim yardımı yapıldı. Ayrıca belediyemize başvuran 104 çifti evlendirdik, 520 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Evi yanan kimselerin tadilat ve onarımlarını yaptık.

Ayrıca Kadın Dayanışma Merkezimizde 1000 ailenin el işi ürünleri sergilenerek satışa sunulmaktadır. Ücretsiz mağazamızda da ihtiyaç sahibi kimselerin istedikleri ürünleri ücretsiz alabilmeleri sağlanmaktadır. Yıllara göre sosyal yardım dağılımında, 2004 yılında 7500, 2005 yılında 10.000, 2006 yılında 12.250, 2007 yılında 13.250 kişiye sosyal yardımda bulunulmuştur.

Beykoz’da hayata geçirdiğimiz “Muhtaç Okul Kalmasın” projesiyle 60 okulumuzun çimentodan kırtasiyeye kadar tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz. Ayrıca gücümüz nispetinde her okula maddi yardım yapıyoruz.

Gümüşsuyu Sağlık Ocağı ve Ana Çocuk Sağlığı merkezini halkımızın hizmetine açtık. Artık temel sağlık hizmetleri için hastaneye gitmek zorunda kalmıyorlar.

Rüzgarlıbahçe Kadın Sağlığı Merkezi ile Ortaçeşme özürlüler rehabilitasyon merkezi ve parkı’nı hizmete açtık.
İlaç toplama kampanyası düzenlenerek 5.000 kutu ilaç toplandı ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Sağlık işleri ekiplerimiz tarafından, 51034 hasta, 1905 cenaze muayeneden geçirildi. 2615 vatandaşımıza ambulans hizmeti verildi. 8531 kişi sağlık taraması, 5744 kişi göz muayenesinden geçirildi.

Hayvan barınağımızın kapasitesi 3 kat arttırılarak 1000’e yükseltildi. Beykoz Belediyesi hayvan barınağı şu anda Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde örnek gösterilmekte, sivil toplum kuruluşları tarafından övgüyle söz edilmektedir.

Başta da belirttiğim sosyal durgunluğu çözmenin en etkili yollarından biri, öteki veya erişilmez olan ile buluşabilmektir. İlçemizdeki öğrenci, ev hanımı ve talep eden binlerce kişiyi İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarına götürdük. Beykoz’daki tarihi ve doğal güzellikleri gezdirdik. Ayrıca, milletimizce manevi değeri oldukça yüksek olan Çanakkale Destanı’nı yerinde görmek isteyen 20.000 vatandaşımızı Çanakkale’ye götürdük.

Sürekli dillendirdiğimiz tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak, ilçemizin marka değerini tüm platformlarda hak ettiği yerlerde olmasını sağlamak amacıyla, kültürel yayıncılık ve bilinçlendirme programlarını başlattık.

Beykoz’da çirkin görünüme sahip duvarlara tarihi eserlerimizi ve önemli şahsiyetlerimizin bilgilerini resmettik. Ayrıca, Beykoz’da ilk defa tarihi ve kültürel yayıncılığı gerçekleştirdik. Bir zamanlar Beykoz, Orhan Veli kanık, Bir Beykozlunun Anıları, Has Bahçeler Diyarı Beykoz, Ahmet Mithat Efendi gibi eserleri ilçemize kazandırdık. Hazırlığı tamamlanmış yayınlanmayı bekleyen Beykoz Kitabeleri, Beykoz Sözlü Tarihi gibi yayınlarımız da yakın zamanda yayınlanacaktır.

Yıllara göre kültür faaliyetlerimiz hakkında kısaca bilgilendirmek gerekirse, 2004 yılında 234, 2005 yılında 277, 2006 yılında 1672, 2007 yılında 2029 kültür etkinliği gerçekleştirilmiştir. 2007 yılında 28.500 kitap dağıtılmış, 203 konser, konferans, 34 anma ve şiir günü, 141 gezi programı, 105 film gösterimi, 1444 eğitim programı düzenlenmiştir.

Kıymetli Dostlar,
Beykoz,1990’lı yıllara kadar ekonomik olarak kendi kendine yetebilen, kendi yağıyla kavrulan bir yapıya sahipken, fabrikaların kapanmasıyla birlikte sosyal ve ekonomik olarak gerilemeye başlamıştır.
2000’li yıllarla birlikte Türkiye’de hızlanan tarihi ve turistik değerlerin korunması ve topluma kazandırılması çalışmalarından maalesef hak ettiği ilgiyi de görmemiştir.

Tarih boyunca üzerine şarkılar, kitaplar yazılan Beykoz’un uluslar arası bir değeri olduğunun önemle altını çizmek istiyorum. Bunu bilmek, sürekli akılda tutmak ve vizyonumuzu buna göre belirlemek gerektiğini düşünüyorum. Bu vesileyle yürüttüğümüz kültürel çalışmalarımızın yanı sıra, kardeş şehir projelerimiz, festival ve etkinliklerimiz aracılığıyla dünya’nın bir ucundan diğer ucuna Beykoz ismini taşıdık. Almanya, Macaristan, Polonya, Kırgızistan, Bulgaristan bunlardan sadece birkaçıdır.

Kültürel Belediyecilik yaklaşımımız sayesinde kaçak yapı ve gecekondularla anılan kötü imajın silinmesi için tanıtım ve imaj çalışmalarına önem verilmiştir. Bu alandaki çalışmalarımız, Türkiye’nin saygın kurumları tarafından da ödüllendirilmiştir. Ayrıca hazırladığımız Beykoz Belgeseli pek yakında TV Kanallarında gösterilmeye başlayacaktır.

Beykoz’da ekonomik ve sosyal refahı yeniden var etmenin yolu Beykoz markasını geliştirmek, tanıtmak ve halkımızın faydasına sunmaktan geçmektedir. Kültürel etkinlikler, restorasyon çalışmaları, ulaşım, çevre, altyapı projeleri ilçemizin marka değerini artıran, makro ölçekte üst seviyelere taşıyan en önemli unsurlardır.

4 yıl içerisinde yapılan çalışmaların mali ve işgücü toplamı ilçe tarihindeki diğer çalışmalarla kıyas edilemeyecek kadar yüksek orandadır. Beykoz Belediyesi, 4 yıldan beri bu çalışmaların tüm safhalarında belirleyici aktör olarak yer almaktadır.

Teknik kadrolardaki arkadaşlarımın tamamı Karayolları, Büyükşehir, Vakıflar Müdürlüğü gibi kurumlarla iç içe çalışarak, birçok problemlerimizi çözüme kavuşturmaktadır.

Kültürel, mesleki ve sosyal projelerle ilgili birçok çalışma da yine bizimle birlikte göreve gelen ekip arkadaşlarımız tarafından hayata geçirilmiştir. Biz, sadece iş üretmenin değil, ilişkileri ve imkanları ilçemize taşımanın da öncüsü olduk.

Tüm yaşamım boyunca Beykoz’da yaşayan, Beykoz’un sıkıntılarına çözüm arayan bir arkadaşınız, komşunuz, kardeşinizim. Beykoz Belediye Başkanlığı görevinden sonra da yine aynı yerde yaşayacağımdan hiç şüpheniz olmasın…

O sebeple tüm çalışmalarımızı ilçemizin bir vatandaşı olarak da yaptığımı bilmenizi isterim. Eleştirileriniz ve önerileriniz bizim çimentomuz, halkımızın bize güveni en büyük sermayemizdir.

Sabırla dinlediğiniz için şükranlarımı sunarım.



16-05-2008 2892 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Reha Altın 16-05-2008

ANINDA HABER

SİZİ TEBRİK EDERİM. Belediyenin haberini Belediyenin web sitesinden çok önce ve anında veriyorsunuz. Hem de uygun fotoğraflarla. Belediyenin sitesinde belki iki gün sonra yer alır. Bayatlamış haber de ne kadar okunur bilemem. Selam ve saygılar.

FAHRİ ORMANLI 16-05-2008

"BU DURUM BENİ ÇOK ÜZÜYOR"

MÜKEMMEL BİR SALON EYER BELEDİYE ÇALIŞANLARINI VE GÖREVLİLERİ SALON HARİCİ DÜŞÜNÜRSEK BÖYLE BİR SUNUM KENDİN PİŞİR KENDİNYE FELSEFESİNE ÇOK UYUYOR 300 BİN NUFUSU OLAN BEYKOZ'DA DEMEKKİ BİN KİŞİ DAHİ GÖNÜLDEN BU TOPLANTIYA GELMEDİYSE BAŞKANIN KENDİNİ DÜŞÜNME VE ELEŞTİRME ZAMANI GELMİŞ GEÇİYOR DEMEKTİR.SAYGILARIMLA.

bekir DUMAN 19-05-2008

BOMBOŞ DÖRT YIL VE BOŞ SALON

bu dört yıllık süre zarfında beykoz halkı için bir şeyler yapılmış olsa idi yani dört yılda milletin beklentilerine uygun bir iki çalışma yapılsaydı o salon bomboş olmazdı demekki dört yıl bomboş geçmiş sn.muharrem başkan şapkayı önüne koyup biraz düşünme vakti geldide geçiyor bile sn.başkan bu işler sadece park açmak kültürel faliyetler yapmakla olmuyor beykoz halkının mülkiyet ve işsizlik sorunu var sizin yapmış olduğunuz faliyetler sadece derdi ve sıkıntısı olmayan yerler ve insanlar içindir lütfen son aylarda gelin beykoz ve beykozlu için bir şeyler yapın.saygılarımla

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.