Aşkın Tarihi ve Psikolojisi Beykoz’da Konuşuldu

15-02-2025 1272 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi, Sevgililer Günü’nü ‘aşka özel’ bir etkinlikle taçlandırdı. Eda Yılmayan’ın moderatörlüğünde Pelin Batu ve Acar Baltaş’ın konuk olduğu etkinlikte aşkın tarihine ve psikolojine dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi.


Beykoz Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel “Aşiyan’dan Beykoz’a Aşkın Tarihi ve Psikolojisi” söyleşisiyle ilçe sakinlerini aşkın edebiyattaki ve psikolojideki yansımaları üzerine keyifli bir yolculuğa çıkardı. Açılış konuşmasını yapan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, “Orhan Veli’nin dizelerinde, Ahmet Mithat Efendi’nin satırlarında, Tevfik Fikret’in mısralarında Beykoz’dan bir parça görmek mümkündür. Onların eserleri, yalnızca Beykoz’un güzelliklerini yansıtmakla kalmamıştır. Okuyan, dinleyen, hisseden herkesin ruhunda da derin izler bırakmıştı.” ifadelerini kullandı.


Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde Gazeteci Eda Yılmayan’ın moderatörlüğünde, Psikolog-Yazar Acar Baltaş ile Tarihçi, Oyuncu ve Televizyon Programcısı Pelin Batu’nun konuşmacı olduğu etkinlikte, aşkın tarih boyunca nasıl şekillendiği ve insan ilişkileri üzerindeki etkileri kapsamlı bir şekilde ele alındı.


İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler’in açılış konuşması ile başladı.


“Beykoz; yeşiliyle, mavisiyle ve köklü kültürel mirasıyla tarihte pek çok sanatçıya ilham vermiştir”

Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Beykoz’un pek çok sanatçıya ilham kaynağı olan bir ilçe olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Başkan Alaattin Köseler, “Orhan Veli’nin dizelerinde, Ahmet Mithat Efendi’nin satırlarında, Tevfik Fikret’in mısralarında Beykoz’dan bir parça görmek mümkündür. Onların eserleri, yalnızca Beykoz’un güzelliklerini yansıtmakla kalmamıştır. Okuyan, dinleyen, hisseden herkesin ruhunda da derin izler bırakmıştır. Bugün, birlikte edebiyat dünyasının tarihinde bir yolculuğa çıkacağız. Kıymetli konuklarımız Eda Yılmayan’ın moderatörlüğünde, Acar Baltaş ve Pelin Batu ile aşkı ve aşkın psikolojisini konuşacağız. Bu özel günde bizlerle bir araya gelen kıymetli konuklarımıza ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ekip arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler’in Beykoz’da sanatın, edebiyatın ve kültürel etkinliklerin her zaman destekleneceğini ifade eden sözlerinin ardından Eda Yılmayan’ın moderatörlüğünde "Aşiyan'dan Beykoz'a: Aşkın Tarihi ve Psikolojisi" söyleşisi gerçekleşti.


Tarihçi-oyuncu ve televizyon programcısı Pelin Batu ile psikolog-yazar Acar Baltaş, salonu dolduran Beykozlularla birlikte, edebiyat dünyasında tarihi bir yolculuğa çıkarak, aşkı ve aşkın psikolojisini konuştular. Katılımcıların ilgiyle takip ettiği söyleşi sonrası Başkan Alaattin Köseler ve eşi Firdevs Köseler, günün anısına Pelin Batu ve Acar Baltaş’a çiçek takdiminde bulundu.


Sevgililer Günü’ne özel ‘Sevda Türküleri’

Bu özel söyleşinin ardından Beykoz Belediyesi Kent Orkestrası ‘Sevda Türküleri’ konseri ile katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Solist Çiğdem Taştan ve İbrahim Ayduğan’ın 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel seçtikleri sevdanın ve aşkın en güzel türkülerine, Beykozlular hep bir ağızdan eşlik etti, konserde duygusal anlar yaşandı.


Müzik dinletisi sonrasında etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü


Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Alaattin Köseler,14 Şubat Sevgililer Günü,Pelin Batu,Acar Baltaş,Aşiyan



15-02-2025 1272 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

YÜZE DOST, KALBE HAİN OLMAMAK

23-04-2026 Yorum yok. 1513
Neyir Erkan Şişman

HAYATTAN KOPAN BIR NESİL

23-04-2026 Yorum yok. 747
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

GELİŞEN TEKNOLOJİ İLE İNSANLIK NEREYE...?

23-04-2026 Yorum yok. 630
Asiye Çakır

BEYKOZ SİYASETİNDE HAFIZA KAYBI

23-04-2026 Yorum yok. 1048
Hacı Arıcı

RUHUN GÜCÜ

23-04-2026 Yorum yok. 666
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BİR NESLİ KAYBETMEDEN…

23-04-2026 Yorum yok. 525
Yaprak Akın

Sahadaki Gerçekler: Görünenin Ötesi

23-04-2026 Yorum yok. 532
Erdal Uzuner

MART GÜNDEMİ

17-03-2026 Yorum yok. 2612
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 5499
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 11205