Cumhuriyet Bayramı A.Hisarı’nda Bir Başka Güzeldi

01-11-2024 855 Yorum yok. Yorum Ekle

Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, A.Hisarı İskelesi7nde unutulmaz bir kutlama programına ev sahipliği yaptı.


Aynı gün, ilçenin pek çok farklı noktasında gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından bir tanesine İstanbul’un ilk Türk Mahallesi olan Anadolu Hisarı'da imza attı.


Başkanlığını Mustafa Babuz’un yaptığı Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği’nin kutlamasına mahalle sakinlerinin yanı sıra Beykoz’un tamamından ve ilçe dışından da katılım oldu.


Programla ilgili Beykoz Doğuş Haber Gazetesi’ne konuşan A.Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz “Anadoluhisarı’nda Cumhuriyet Bayramı baharı derneğimizin geleneksel olarak kutladığı 29 Ekim bu yıl da devam ediyor. Semtimizin Eski Ailelerinden İTÜ Biyoloji Prof. Mine Sarsağ Gümüş hocanın Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için lokma ikramı ile başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.


Gençlerin şiir okuması ve Emekli Komutan Semtin sakini Ahmet Yavuz’un günün önemi ile ilgili konuşmaları sonrası Güzelcehisar ilkokulu Öğrencileri Bayram Yıldız öğretmenin yönetiminde çok güzel bir Cumhuriyet Valsi ile gerçekleştirdi.


A.Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği olarak şiir okuyan gençlere şapka armağan ederken, vals yapan öğrencilerimize Mine Hocanın imzalı Anadoluhisarı Anılarım kitabını hediye ettik.


Ardından Dernek Yönetimimizden oluşan koro, Keman ve Musiki üstadı Ömer Aksoy yönetiminde Yener Soytürk’ün udu ile eşlik ettiği bir TSM akşamı yaşadık.


Müzik dinletisinin ardından Bando ekibi ile meşaleler yakılarak büyük bir coşku marşlar ile Küçüksu çayırında kutlamaya devam ettik.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında etkinliğin katılımcılarına teşekkür eden Başkan Mustafa Babuz: “A.Hisarı Muhtarı Güzin Merve, Göksu Mahallesi Muhtarı Gül Bağdatlı, CHP Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Aynur Yavaş, Anadoluhisarı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Hisli, Halil Güveli, Murat Bayraktar, Beykoz Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Konca ve ekibi ile Anadolu Hisarı’nın esnafları katılım gösterdi hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca şiir okuyan gençlerimiz Nehir Ayşe Şahan, Yağız Akyıldız, Emir Durmuş’a da çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Anadolu Hisarı,Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı,Mustafa Babuz



01-11-2024 855 Yorum yok. Yorum Ekle

ÖĞRETMEN OLMAK

30-11-2025 Yorum yok. 1280
Ozan Derviş

Asıl Olanı Görüyor ve Duyuyor muyuz?

30-11-2025 Yorum yok. 1470
Neyir Erkan Şişman

Yeşile Tutunmak

30-11-2025 Yorum yok. 1596
Erdal Uzuner

BEYKOZUN DERELERİ

30-11-2025 Yorum yok. 1260
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BİR GARİP ORHAN VELİ

30-11-2025 Yorum yok. 1057
Cüneyt Pulant

Beykozlulara...

30-11-2025 Yorum yok. 1273
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

HERŞEY TAMAM DA KIRAÇ MI SORUN OLDU...

30-11-2025 Yorum yok. 1020
Hacı Arıcı

MENFAATSİZ SAF VEFALI YÜREKLER

30-11-2025 Yorum yok. 893
Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 1313
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 5214
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 5926