Türk Futbolu’nun 5 Yıllık Stratejik Planı Beykoz’da Tanıtıldı

06-06-2024 627 Yorum yok. Yorum Ekle

Türkiye Futbol Federasyonu’nun The Game Plan 2024-2028 Strateji Planı’nın lansmanı Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Riva’da ki tesislerinde gerçekleşti.

 

Gerçekleşen lansmana Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri,  Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, Beykoz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Korkulu, Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir ve Beykoz’da ki Spor Kulüplerinin Temsilcileri, Süper Lig, 1’inci Lig, 2’nci ve 3’üncü Lig Kulüpleri’nin Başkan ve Temsilcileri ile spor camiası katıldı.

 

Göreve geldiklerinde strateji planı olmayan 3 federasyondan biri olduklarını ve futbolun paydaşlarıyla birlikte bu konuda çalışmalara başladıklarını ifade eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Artık Türk futbolunun stratejik planı var. Günü değil geleceği kurtarmak için 13 Ocak 2023 tarihinde Türk futbolu stratejik planı hazırlığı için startımızı verdik. Stratejik planı olmayan dünyadaki üç federasyondan birisi olarak hedefe giden yolda stratejinin öneminin altını çizerek başladık. Büyük futbol ailemizin tüm paydaşlarının aktif katılımlarıyla 1.5 senedir çalıştaylar düzenledik. Kulüp temsilcilerinin, futbolcuların, hakemlerin, akademisyenlerin, medya mensuplarının aktif çalışmaları ve katılımlarıyla bugün stratejik planımızı sizlere paylaşabilecek hale getirdik. Strateji Komitesi Başkanımız ve 1. Başkan Vekilimiz Sayın İbrahim Burkay’ın liderliğinde sürdürdüğümüz bu sürecin çıktılarını İbrahim Bey birazdan sizinle paylaşacak. Aynı esnada da TFF Yönetim kurulu üyelerimiz sorumluluk alanları ile ilgili çalışmaları hakkında sizleri bilgilendirecekler” diye konuştu.

 

Yapılan çalışmaların Türk futbolunu ileriye taşıyacağını belirten Beykozlu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’da “Buraları iyi tanıyan, sporculuk, hakemlik, yöneticilik yapmış birisi olarak bu stratejik planın sunulması çok önemli. Daha önce 42 toplantı yapıldı. Tarafların görüşleri ortaya kondu. Türk futbolunun geleceği için önemli bir adım atıldı. Plansız, hedeflere varmamız mümkün değil. Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde önemli adımlar ortaya kondu. Sporda devrim yaşandı. Yeni yeni başarılara doğru ilerlediğimiz ortada. EURO 2024’te yakın süre sonra takımımız sahaya çıkacak. Milli takımımıza başarılar diliyoruz. Hepimiz için önemli. Onlara yürekten inanıyorum. Yapılan yatırımlar ortada. Daha önce de bakanlık yaptığım dönemde yasa tasarısı vardı. Kulüplerimizin ödedikleri vergileri altyapılarda kullansınlar diye iade ediyoruz. Yapılan yatırımlar önemli. Bu noktada plan çerçevesinde yönetilmesi çok önemli. Spor Toto aracılığıyla pek çok yatırım yapıyoruz. Altyapıya ve eğitime yatırım yapmamız lazım. Futbol bir endüstri. Altyapılar çok önemli. Biz kulüplerle iletişimimizi sürdürüyoruz. Biz, bunlar için her türlü adımı atmaya hazırız. Ben inanıyorum ki ortaya konan vizyon Türk futbolunu ileriye taşıyacak. Bu planların adımlarını takip edeceğiz. Nitelikli insanlara ihtiyaç var. Futbol ailesinin içindeki herkesi bu stratejiye destek vermeye davet ediyoruz. TFF yönetiminin bu planı çok kıymetli. Bu süreci hep birlikte spor camiası olarak hep birlikte götüreceğiz. Birbirimize destek olacağız. Bu ülkenin gençleri Avrupa’da önemli liglerde oynayacaklar. Arda ile hepimiz gurur duyduk. Bu genç nüfusa bunlar yeterli değil. Türk futbolu yükselecek. Bunu hep beraber başaracağız. Güzel şeyler yapacağız. Hep beraber buna destek vereceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

KONUŞMALARIN ARDINDAN KATILIMCILARA PROJE HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın ardından; TFF 1’inci Başkan Vekili İbrahim Burkay’ın öncülüğünde projeler hakkında tanıtım yapıldı. Projenin Süper Lig, alt ligler ve amatör liglere yaptığı katkılar anlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanının Beykozlu olması, The Game Plan 2024-2028 Strateji Planı lansmanının Türk Spor Dünyasının adeta kalbi sayılan Riva’da yapılması, Beykozlu Spor Yöneticilerine adeta ev sahibi sorumluluğu yükledi. Ve Beykoz Spor Kamuoyu da bu bilinçle lansmanın en gözde Spor Topluluğu oldu.




Fotoğraf Galerisi


06-06-2024 627 Yorum yok. Yorum Ekle