Şehit Eren Bülbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

04-06-2024 555 Yorum yok. Yorum Ekle

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Şehit Eren Bülbül Mesleki ve Teknik Lisesi’nde Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlendi.


Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan'ın da katılım sağladığı etkinlik kesilen kurdele ile başlarken giriş katında açılan stantlarda okul öğrencilerinin yapmış olduğu değişik çalışmaların sunumu vardı.


Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi günün en merakla beklenen programı ise Türk Yemekleri Yarışması idi. Bu seneki tema ise Türk Tatlılarıydı.


Program sırasıyla sergi açılışı, yarışmalarının başlatılması ve okul salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması kısımlarının ardından Okul Müdürü Salim Aksoy bir konuşma yaparken program hakkında bilgi verip katkı sunanlara ve yemek yarışmasında yarışacak öğrencilere teşekkür edip başarılar diledi.


Programın bir başka etkinlik anı Geleneksel Türk Yemeklerinin isimlerinin nasıl verildiği ile ilgili bilgi sunumu ile yaşandı. İmam Bayıldı, Hünkar Beğendi, Hoşmeri gibi geleneksel yemek ve tatlılarının isim alma anları ilgi ile takip edildi.


Okul Müzik Grubunun kısa zaman zarfında edinilen ve çalması öğrenilen müzik aletleri eşliğinde verdikleri Müzik dinletisinde eserleri seslendiren okul öğrenicileri son derece başarı bir performans sundular.


Günün heyecanla beklenen bölümü ise protiterol yapımını içeren yarışma ile yaşandı. Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Can, Beykoz İlçe Tarım Müdürü Melih Evgincan, Beykoz 75.Yıl Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Osman Verim ve Yerel Esnaftan Pideci Ali Bıyık'tan oluşan Jüri sırası ile 4 öğrencinin sunumlarından yiyip oylama yaptılar.


Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere Jüri Üyeleri tarafından belgeleri taktim edildi. Yarışmada birinci Irmak Ayaydın, İkinci Sudenur Erdoğan, Üçüncü Zeynep Altun ve dördüncü ise Medine Koç oldu.


Şehit Eren Bülbül MTAL etkinliğinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm Öğretmenleri Elfide Özlem Pek, Şeyma Apaydın, Görsel Sanatlar Bölüm Öğretmeni Ayşegül Düşek ve Müzik Öğretmeni Burak Ercan Öner sorumlu öğretmenler idi.


Programın sonunda davetlilere Okul Öğrencilerinin yapmış oldukları yemeklerden oluşan ikram vardı.

Haber Kaynağı: ERHA BEYKOZ ve Beykoz Ses





04-06-2024 555 Yorum yok. Yorum Ekle