AYNA DERNEĞİ FAALİYETLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

30-05-2024 631 Yorum yok. Yorum Ekle

Ayna Uluslararası İnsani Yardım Derneği, farklı ülkelerde gerçekleştirdiği hayır etkinliklerinin dışında Beykoz’da ki ihtiyaç sahiplerini de unutmuyor.

 

Beykoz’da bir günde 9 farklı mahalleden 30 ihtiyaç sahibi aileye; buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, yardım kartları ve kolileri ulaştıran Ayna Derneği,  aynı zamanda ihtiyaç sahiplerinin hanelerinde tadilat gerektiren durumlara da müdahalelerde bulunuyor.

 

Yine Hatay Kırıkhan’da ki önceden belirlenen ihtiyaç sahibi depremzedelerin bayramlık kıyafetlerini de ulaştırarak onların bu bayramda yüzlerinin gülmesine vesile oldular.

 

Ayna Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Remzi Çıra ve Yönetiminde Beykoz’un önde gelen ve sevilen isimlerinden Kadir Kürşat Arslan, Salih Dursun ve Yahya Erdem ile birlikte Sedat Arslan, Rahman Emanet, Can Erdin, Tevfik Gül, Nedim Yıldız, Kerim Çınar, Ali Kırca, Kadem Bal ve  Vedat Avcı ile birlikte birçok değerli isim yer almaktadır.

 

AYNA ULUSLARARASI YARDIM DERNEĞİNİ TANIYALIM

2023 yılında Beykoz’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım/destek hizmetleri verebilmek için kuruldu.


Daha sonra gösterilen teveccühle kısa sürede köprü olduğu her iyilikte daha geniş bir coğrafyaya yayıldı.

Günümüzde İstanbul merkezli 9 il ve 5 ülkede hizmet veren dernek; İslami değerlere dayalı, insani yardım çalışmaları yapan bir sivil toplum kuruluşu olarak toplumun her kesiminden insanın hayatlarını iyileştirmek amacıyla faaliyetler yürütmektedir.


Dernek düşünce yapısı; Yardımlaşma kültürünü topluma yayabilmek, dünyadaki ekonomik eşitsizliğin ve bunun doğurduğu birçok kötülüğün önüne geçmek için mücadele eder.


Acil durumlarda (afet vb) insani yardımın her aşamasında topyekûn bir seferberlik çalışması yaparken olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerinin barınma, gıda, sağlık hizmetleri ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarını karşılar.


Bununla birlikte insanlara yardım etmek, zekat, sadaka ve hayırseverlik gibi önemli kavramların hayata geçirilmesine yardımcı olurken,


Kısaca alan el ile veren el arasında köprü olmayı vazife edinirken toplumda bu bilinci yaymayı da hedefler.

 

Bu doğrultuda AYNA DERNEĞİ şu çalışmaları hayata geçirmektedir.

* Ramazan ve Kurban Aylarına Özel Çalışmalar

* Yetim Çalışmaları

* Adak, Akika, Şifa, Sadaka ve Şükür Kurbanları

* Su Kuyuları

* Sosyal Sorumluluk Projeleri

* Acil Yardım Çalışmaları


DÖN BAK AYNAYA KENDİN OL, SEN SEVMEK ve SEVİLMEK İÇİN YARATILMIŞSIN.

Mail: ayna.der2024@gmail.com

İletişim: 0533 067 6370





30-05-2024 631 Yorum yok. Yorum Ekle