Beykoz’un Yeni Devlet Hastanesi’nin İhalesi Yapıldı

03-05-2024 842 Yorum yok. Yorum Ekle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Beykoz’u ziyareti sırasında yapımının kısa sürede tamamlanacağını ifade ettiği Beykoz’un yeni hastanesinin inşaat ihalesi yapıldı.


Yaklaşık 2.5 yılda tamamlanması planlanan Beykoz’un yeni hastanesinin ihalesini 4 milyar 185 milyon ile Kuzu Grup kazandı.

Beykoz’u ziyareti sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beykoz’un yeni hastanesi ile ilgili şu sözlere yer vermişti; “Büyük bir araziyi hızla bulalım dedik. Şu an düşünülen yer Milli Eğitime tahsis edilen bir yerdi, Türk Alman Üniversitesinin bitişiğiydi. Hatta orada İETT'nin kullandığı yerdi, hastanenin dibinde İETT'nin bu yeri de olmaz dedik. Plan değişikliğinde orayı da içine aldık. Dolayısıyla 200 dönümün üzerinde inşaatıyla birlikte, 500 yataklı olarak bu ay sonu ihalesi yapılıyor. Bu yer 500 yataklı ama her odası tek yataklı olarak planlandı. Bunun dışında 219 yoğun bakımı olan bir yer. Yani toplamda muhtemelen 800 yataklı bir hastane olarak fonksiyon verecek. Yer teslimiyle birlikte önümüzdeki 2-2,5 yıl içerisinde şehir hastanesi konseptinde bir hastaneye Beykoz'umuz kavuşmuş olacak."

 




03-05-2024 842 Yorum yok. Yorum Ekle