Konu Beykoz ise Vefa Önceliğimdir

25-03-2025 1250 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’umuzu da içerisine alan İstanbul’daki yerel yönetim sıkıntısı, ülke genelinde birçok vatandaşın endişe duyduğu ortamlar oluştururken, büyük bir kitlenin televizyon haber kanallarında gelişmeleri takip ettiği şu günlerde benim de aklıma Alaattin Köseler geldi.

Beykoz Belediye Meclisimizde yapılan oylama ile Beykoz Belediye Başkan Vekili olan Özlem Vural Gürzel çalışmalarına devam ederken, Silivri’de mahkeme gününü bekleyen Alaattin Köseler’i de düşünmemek elde değil.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçirdiği soruşturma sonrası tutuklanmasının ardından, İmamoğlu’nun halka indireceği hizmet planlamasının akıbeti ne olacak, bunun ilçemiz Beykoz’a yansıması hangi ölçüde olacak bunlarında, hassas bir ekip çalışmasıyla planlaması gerektiğine inanmaktayım.

Bu anlamda, A planı tutmazsa, bir B planı var mı? Bu da ciddi bir merak konusu oluşturmakta.

Yayın organımızın adı üzerinde Yerel gazete, ben tabi ki konuya Beykoz penceresinden bakmak istiyorum. Diğer ilçelerdeki konuları, o bölgelerde hizmet veren yerel basın mensupları, ülke geneline düşen konuları da ulusal basın mensupları dile getiriyorlar zaten, hal böyle olunca bende kendi ilçemi düşünüyorum.

Beykoz’a geldiğimizde ülke geneline taşınan baş döndürücü siyasi trafik nedeniyle, sanki Beykoz ve beraberinde Alaattin Köseler unutulmuş gibi hissedilmesi veya hissettirilmesi de beni üzmekte.

Beğenilir beğenilmez, nasıl seçilmişler seçildikten sonra mensubu oldukları makamları ilgilendiren tüm halk kitlesinin sorumlu oldukları görev penceresinden baktığımızda, Alaattin Köseler’i unutmak veya unutmuş gibi davranmanın kimseye bir faydası olmaz.

Daha düne kadar Köseler’in ekseninde olabilmek için atmadık takla bırakmayanlar, şimdi ise arkasından olmadık yakıştırmalar ile dedikodu siyaseti yapabilmekteler. Hele hele öyle bir kesim var ki, dün Köseler’in karşısında sergiledikleri takla atma hünerlerinin, günümüz dünyasına yetmeyeceğini düşünerek, yeni yeni takla atma dersleri aldıklarını, gün görmemiş yeni takla hünerleriyle gözler önüne sermekteler.

İşin özünde, yaşanan sürecin hukuksal sonuçları yasal bir zemine oturtulana kadar, göreve seçilen Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel’in hizmet projelerini hayata geçirebilmesi için tüm Beykoz bireylerinin sorgulayıcı desteklerini esirgememeleri gerekmektedir.

İnanıyorum ki, Beykoz Belediye Başkan Vekilliği görevini üstlenen Özlem Vural Gürzel ve çalışma ekibi, üzerlerinde bulunan sorumluluğun farkında olarak tabir yerindeyse ‘yoğurdu üfleyerek yemeli’ örneğine uygun bir yönetim anlayışı göstermek zorundalar.

Ben yerel bir gazeteciyim, bu vesileyle şahsıma özel olan bu köşemden, yakın mahalle ve ortaokul arkadaşım olmasından yola çıkarak, özgürlük kısıtlamasında olan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler başta olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederim.

Sevgi ve Saygılarımla…  

Kemal Efe Şişman "Konuk Yazar"

Bu Kalp Seni Unutur Mu?

30-05-2025 1 yorum. 2762
Ozan Derviş

Biraz BEYKOZLU Olalım

30-05-2025 Yorum yok. 1545
Neyir Erkan Şişman

EĞİTİMİN ŞAŞAN TERAZİSİ

30-05-2025 Yorum yok. 2318
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KENDİNİ ÖNEMSEMEK…

30-05-2025 Yorum yok. 1722
Erdal Uzuner

MÜLKİYET PROBLEMLERİ

30-05-2025 Yorum yok. 1581
Hacı Arıcı

KURBAN ALLAH’A TESLİMİYETTİR

30-05-2025 Yorum yok. 637
Yaprak Akın

Deprem Öncesi Tedbirlerimizi Alalım mı!

30-05-2025 Yorum yok. 523
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 588
Cüneyt Pulant

Beykoz Belediyesi Çalışıyor mu?

30-05-2025 Yorum yok. 1709
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEP GEÇMİŞ OLSUN DEMEKLE Mİ KALACAĞIZ?

28-04-2025 Yorum yok. 691
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 1271