YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLARKEN

25-08-2021 2431 Yorum yok. Yorum Ekle

Yeni Eğitim Öğretim yılında geleceğimizin yegâne teminatı olan çocuklarımızı yaşama hazırlayan Kıymetli Öğretmenlerimizden halisane talebimdir.

Değerli okurlarım, yazarçizer olduğumdan yaşamımıza dolanan felaketlerden küçük küçük kesitler ile bilgi kirliliğine sebep olmadan bahsetmek istiyorum.

Biliyorsunuz ki, korona illeti yeni çeşitleri ile tüm dünyanın başını ağrıtmaya devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, ülkemizin tatil modundan çıkıp iş güç moduna girdiğinde, okullarımızın yüz yüze eğitime geçtiğinde, halen devam eden “mesafe-maske-temizlik” kuralları ve aşı olmama diretmeleri ile beraber istatistiklerinde gösterdiği gibi önünüz hiçte iç açıcı görülmüyor.

Tüm dünyada zaman zaman gördüğümüz sel ve yangın felaketlerinin, oldukça ileri boyutta ülkemizde de yaşanmış olması, adeta nefeslerimizi kesti. Öyle veya böyle Allaha Şükür ki geride kaldı. Lakin bu konunun eksik olduğu her haliyle bilinen bilinçlendirme çalışmaları ülke çapında yeniden ele alınmalı ve bu bilinçlendirmelerde yapılan yardımların gerekliliği ve miktarının ehil bir kurum tarafından takip edilip, gerekli olandan fazlasının müsrif olmaması için önüne geçilmeli.

Yani dostlarım, artık her şeyimiz olan çocuklarımız ve öğretmenlerimiz mekteplerde korona-sel-yangın ve buna benzen felaketlerine karşı çocuklarımızı ailelerine karşı baskı uygulayan hale getirmeliler.

Bunu da neden söylüyorum, oğlumun ilkokul öğretmeninin ev ve araçların sigortalanması konusundaki öğrencilerine anlattıkları sonrasında, oğlumun günlerce aylarca baba arabamızın sigortası var mı, baba evimizin sigortası var mı dayatmaları o dönem bende, çocuklarımızın öğretmeni tarafından bilinçlendirilmesi konusunda heyecan yaratmıştı.

Değerli Öğretmenlerimiz bence tüm tedbirler bir yana, sizin öğrenciler vasıtası ile evlere girip bahsi geçen konuları birebir takip etmenizin önemi çok daha farklı olacak.

Bu sürecin ilkokullarımızdan, yüksekokullarımıza kadar geçerli olacağı bir eğitim döneminin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

Ozan Derviş

Bir Davet Sadece Bir Mesaj Değildir…

20-06-2026 Yorum yok. 1376
Neyir Erkan Şişman

Bir Nesil Böyle Şekilleniyor

22-05-2026 1 yorum. 809
Asiye Çakır

FİDENİN DEĞERİ VAR DA BEYKOZLU' NUN YOK MU?

22-05-2026 Yorum yok. 1043
Cüneyt Pulant

Değerli BEYKOZLU dostlarım.

22-05-2026 Yorum yok. 882
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

İNSAN ÖLMEDEN ÖLÜR MÜ?

22-05-2026 Yorum yok. 684
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TOPLUMLAR ve ETKİLERİ ve BİZ NE YAPIYORUZ?

22-05-2026 Yorum yok. 726
Hacı Arıcı

NASİPLİ KİŞİ KİMDİR?

22-05-2026 Yorum yok. 659
Yaprak Akın

Evler Satılıyor mu, Yoksa Sadece Gösteriliyor mu?

22-05-2026 Yorum yok. 735
Erdal Uzuner

MART GÜNDEMİ

17-03-2026 Yorum yok. 3560
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 6433
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 12159