Alibahadır Köyü sınırları içerisinde, Riva Deresi kenarında Yeğenler İnşaat Nakliyat ve Hafriyat Sanayi ve Ltd. Şti. tarafından bir yıldır devam eden harfiyat çalışmasıyla ilgili şikâyetler yine başladı.
Harfiyat konusuyla ilgili şikayetler 2010yılı yaz ayları başında ilk gündeme geldiğinde, Beykoz köyleriyle ilgili çalışmaları toplum tarafından dikkat çeken CHP İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz'a yapılan harfiyat çalışması hakkında bilgisi olup olmadığını sorup, araştırma ağımızı genişletecektik ki benzer şikayetlerin İlyas Yılmaz'a da geldiğini, bu kapsamda yaptığı görüşmelerden sonra yapılan çalışmanın İstanbul Valiliği İl Tarım Müdürlüğünden alınan belgeyle yapıldığını, izin belgesinde adlandırılan toprak koruma projesi kapsamındaki çalışmaya uyulup uyulmadığının araştırılması için, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanlığına önerge verdiğini öğrendik.
Bu önerge sonrasında konunun İstanbul İl Genel Meclisi Çevre ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna havale edildiğini öğrendik. Bu komisyonun harfiyat alanında yapacağı incelemeye kadar konu üzerinde araştırma yapmayı durdurduk.Çevre ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Üyeleri ve CHP İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz'ın harfiyat alanına gelip yaptığı incelemeye bizde bizzat katıldık. İnceleme anında harfiyat ve arazi yetkililerinin komisyon üyelerine verdiği bilgilerden, o ana kadar yapılan çalışmanın projeye uygun yapıldığı konusundaki ön tahminimiz bir müddet sonra açıklanan İstanbul İl Genel Meclisi Çevre ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun verdiği, yapılan çalışmanın projeye uygun kararı ile örtüştü.
Harfiyat anında yapılan inceleme esnasında arazi sahibinin vekili ve harfiyat yetkilileri tarafından, 1.bölüm çalışmanın 20 güne kadar biteceği, genel çalışmanın da birkaç ayda biteceği belirtilirken, 20 gün sonraki 1.bölüm çalışmanın tesviyesi bittikten sonra ortaya çıkan görsel düzenlemeyi Basın Mensupları, Çevre ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Üyelerini davet edip göstermeyi taahhütlerinin ardından yaklaşık 1 yıl geçmiş olmasına rağmen, çalışmalar tüm hızıyla devam ederken herhangi bir bilgilendirme daveti almadık.
Geçen sure içerisinde yapılan çalışmanın noterden tasdikli İstanbul Valiliği İl Tarım Müdürlüğü tarafından verilen uygunluk belgesindeki toprak koruma projesi ile açıklanan 60cm'lik ölçüme uyulmadığı ve yapılan harfiyat çalışmasının bu ölçümün çok çok üzerinde olduğuna dair tekrar şikâyetler almaya başladık.Konuyu daha önce ön bilgisi ve araştırması var düşüncesiyle CHP İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz'a tekrar aktardığımızda kendisinin de konu üzerine yeni şikâyetler aldığını, İstanbul İl Tarım Müdürlüğünden Şube Müdürü Nazmiye Hanım ile yaptığı telefon konuşmasında, yapılan harfiyat çalışmasının projeye uygun olduğu bilgisinin verildiğini vurguladı.
CHP İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz bilgisine başvurularımız sonrasında yaptığı açıklamada, İstanbul İl Tarım Müdürlüğü Şube Müdürü Nazmiye Hanım'ın verdiği bilgi ve harfiyat projesinin şuan ki uygulanış şeklinin kendisini tatmin etmediğini, ayrıca dere kenarlarındaki kullanım alanlarının, olabilecek taşkınlardan etkilenmemesi için belli bir mesafe bırakıldıktan sonra, uygulanır olması düşüncesinden dolayı İstanbul İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı tatilinden sonra, 2011 Ağustos ayı ilk toplantısında yeniden önerge vereceğini ve yapılan çalışmanın incelemeye alınmasını isteyeceğini, önümüzdeki kış ayında olası bir sel felaketine karşın, sorumluların belli olması gerektiğini belirtti.
Not: Haberimiz ile ilgili resmi yazışma belgeleri aşağıdaki sıraya göre foto galerimizdedir.
1. BELGE, İSTANBUL VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ UYGUNLUK BELGESİ.
2. BELGE, CHP İSTANBUL İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ İLYAS YILMAZ'IN İSTNABUL İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞINA VERDİĞİ, KONUYLA İLGİLİ ÖNERGE.
3. BELGE, İSTANBUL İL GENEL MECLİSİ ÇEVRE VE TABİAT VARLIKLARI KORUMA KOMİSYONU VE TARIM KOMİSYONU ORTAK KARAR BELGESİ.
4. BELGE,İL GENEL MECLİSİ KARARI
5. BELGE, İSTANBUL VALİLĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜN İLGİLİ KARARI KURUMLARA DAĞITIM YAZISI.
Tebrirk
Bölgeyi bilen ve bir zamanlar bu işi yapan bir ağabeyiniz olarak gerçek bir habercilik yapmışsınız tam bir emek ve sabır birikimi var haberde, habere konu olan her kişi ve kurumun hakkını koruyarak, gerçekleri yazmışsınız, ön yargılı olmayışınız haberinizi dahada önemli kılmış, ayrıca CHP İl Gnl. Mcl.i Üyesi Sy. İlyas Yılmaz'ı gıyabında tanıyorum, Akbaba Köyünden Süha Pekkip'ten sonra köyleri bu kadar sık dolaşan ve diyalok kuran İl Gnl. Mcl. Üyesi görmemiştim. Sy. İlyas beyin zamanın şartlarına ve şahsına münhasır ayrıcalıklı bir özelliği var, gördüğü sorunları kurumsal olarak çözebiliyor ise söy verip yoksa söz vermeyen ama ilgili kuruma yönlendiren, söz verdiğini gerçekleşip gerçekleşmediğini takip eden yapısı var İnşallah sayıları artar
Yollarımız İyi Dayanıyor
Kavacıktan başlayıp Riva sapağına kadar yapılan asfalt çalışması sanki bu bölgedeki harfiyatlar için yapılmış, sıcak asfalt olarak birkaç kat yapılan asfalt eski haliyle kalsaydı, bu yollar çekilmez olurdu, yıllardır çalışan harfiyat kamyonlarına iyi dayanıyor, şöförler içerisinde kurallara muntazam uyanlar çok olmasına rağmen aralarında cambazlık yapanlarda var. Hayırlısı ile bitsede herkes rahatlasa, en çokta harfiyat alanlarının nasıl kullanılacağını merak ediyorum
teşekkür
beykoz köylerinin tek temsilcisini öncelikle tebrik ederim.ama oradaki rant büyük ilyas beyide aşıyor.ben şunu çok merak ediyorum.sözü geçen köyün muhtarı çok sevilen sayılan çalışkan ve dürüstlüğüne çok inandığım biri.beykoz için çok çalışan bu kardeşimizin köyündeki bu soruna da el atmasını çok isterim.
Alan Memnun Veren Memnun
Bu mantığı anlamak mümkün değil, malesef yasaya uygun bir ruhsat alınıyor, yapılan işlem o ruhsata göre yapılıyormu yapılmıyormu, bilinmiyor. Yapıldığını veya yapılmadığını konunun sadece muhatapları biliyor bizler seyretmek zorunda kalıyoruz, bende o yoldan geçiyorum madem 60 santim niye yolun kenarına gelen kocaman alanı brandalar ile kapatıyorlar zaten fotoğraflardanda görüldüğü kadar bu işin 60 santim ile ilgisinin olmadğı belli, ne yapalım mal sahibi var ve karşısında muhatap devletimiz var bizim birşey yapmamız zor.
Bende Beykozluyum
Tespitler doğru yapılmış, o bölgede yaşanan sel felaketi daha dün gibi hafızalarda, benzer ölçüde olmasına gerek yok 4/1 kadar yaşansın bu yapılan harfiyat işlemi yüzünden dere akışı engellenir ve geri tepme yapar, arazi sahipli diye diğer arazi sahipleri mağdur edilmemeli,sonra eğimli bir terk yapılıp derenin akarına yardımcı olunması gerekli, kullandığımız araçlarda ruhsatlı ama bir trafik kuralları zincirinde kullandırttırılıyoruz, devlet aynı kuralların bu çalışma ile ilgili bölümünüde uygulamalı.