BEYKOZ’UN ERGUVANLARI ÜRETİYOR AFİYETLE YENİYOR!

19-12-2023 569 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’da kadın el emeğinin ekonomik değere dönüştüğü, “Beykoz’un Erguvanları Kadın Kooperatifi”nde mantıdan erişteye, kahvaltılık sostan reçele çeşit çeşit doğal ve leziz gıda ürünleri tüketiciyle buluşuyor.


Beykoz Belediyesi tarafından, kadın girişimciliğini ve istihdamını desteklemek ve dezavantajlı kadınların emeklerini topluma ve ekonomiye kazandırmak amacıyla kurulan kooperatif, kısa sürede sofralarında anne eli tadını arayanların uğrak noktası oldu.


Zeytinyağlı Yaprak Sarmadan İçli Köfteye Lezzet Şöleni

Beykozlu maharetli kadınların sevgi ve özenle hazırladığı bir birinden leziz yiyecekler arasında Türk mutfağının baş tacı mantı, içli köfte, zeytinyağlı yaprak sarma en çok tercih edilen ürünlerin başını çekiyor.  


Anadolu’nun zengin yemek kültürünün ürünlere yansıdığı mutfakta, zeytinyağlı yaprak sarma Ege usulü, Anadolu usulü ve kirazlı çeşitleriyle damakları şenlendiriyor.


El açması baklavalar, börekler, kurabiye çeşitleri, şerbetli tatlılar da zahmetsiz, sağlıklı ve temiz yemek arayanlara göz kırpıyor.

İlçede yetişen mevsimlik meyvelerden yapılan reçel ve marmelat çeşitlerinin yanı sıra kış günlerinin vazgeçilmezi tarhana ve sebzeli erişteler de her daim reyonda yerini alıyor.


Mutluluk ve Lezzetin Adresi:  “Millet Sofrası”    

“Beykoz’un Erguvanları Kadın Kooperatifi” üretim ve satış faaliyetlerini, yolu ilçeden geçen herkesin gönlünü sıcak çorba ikramıyla ısıtan “Beykoz Millet Sofrası”nda yapıyor.

Kavacık Meydanı’ndaki “Beykoz Millet Sofrası”nda her sabah tezgâh başına geçen girişimci kadınlar gün boyu en güzel yiyecekleri hazırlamak için hummalı bir çalışma yürütüyor.


Ağırlıklı olarak unlu gıda üretimi yapılan mutfakta, hamurlar titizlikle yoğruluyor, özenle pişiriliyor, lezzet garantisi için ise taze ve güvenilir malzemeler kullanılıyor.  Günlük hazırlanan ürünler kiloluk ya da porsiyonluk olarak satışa sunuluyor.


Beykoz’un Erguvanları Kadın Kooperatifi’nde üreten kadınlar el emeklerini kazanca dönüştürmenin, tüketiciler de sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.  

Beykoz’un Erguvanları Kadın Kooperatifi Sorumlusu İsminur Öt: “Kadınlarımızın Üretken Gücünü Ortaya Çıkarmak İstiyoruz”

Kurdukları kooperatifle kadını ve aileyi güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Beykoz’un Erguvanları Kooperatifi Sorumlusu İsminur Öt:  “Beykoz Belediyesi’nin desteğiyle hizmet veren kooperatifimizle kadınlarımızın emeğini değerlendirip onlara istihdam alanı yaratmayı ve içlerindeki üretken gücü ortaya çıkarmak istiyoruz. Kadınlarımızın üretip kendine güvendikçe aile ve toplumun daha mutlu olacağına inanıyoruz. İlçemizde ikamet eden tüm kadınlarımızı kooperatifimize katılmaya davet ediyoruz. Beykoz Belediye Başkanımız Murat Aydın’a bize verdiği destek için çok teşekkür ediyoruz.” diyor.   

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörlüğü





19-12-2023 569 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 515
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 644
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 513
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 456
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 430
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 429
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861