Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü 110. Yaşını Kutladı

24-09-2023 1075 Yorum yok. Yorum Ekle

Türk tarihinin en köklü spor kulüplerinden, Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü 110. yaşını İstanbul Boğazı’nda düzenlenen tekne gezisi ile kutladı.

 

İlker Güner’in Başkanlığını yaptığı, Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü, 1913 yılında Süleyman Sudi Bey, Mehmet Sadi Bey, Taip Tuna, Cemil Bey, Cemi Bey, Abdurrahim Robenson Bey ve Ahmet Robenson tarafından kuruldu.

 

Lüfer Tekneleri’nin sponsorluğunda gerçekleşen tekne gezisi Anadolu Hisarı İskelesi’nden başladı.

 

Yemekli tekne gezisine SGK Beykoz İlçe Müdürü Ferda Özkalender, İYİ Parti Beykoz Belediye Meclis Üyesi ve geçmiş dönemde A.Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü’nün Başkanlarından Adnan Güner, Anadolu Hisarı Mahallesi Muhtarı Güzin Merve, Göztepe Mahallesi Muhtarı Arzu Kuşdili, Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, Beykoz Amatör Spor Kulüpleri’ni Destekleme Derneği(BİSK) Başkanı Asım Özdemir ve BİSK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kaya, Çubuklu Spor Kulübü Başkanı Coşkun Tosun, Kızılay Beykoz Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Resul Rençber, Yeşilay Beykoz Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Miktat Güner ile Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü’ne gönül verenler katılım gösterdi.

 

Kulüp Başkanı İlker Güner ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin misafirleriyle yakından ilgilendiği etkinlik, kokteyl ile başladı. Kokteyl sonrası misafirlerine hitap eden Kulüp Başkanı İlker Güner “Sizi bu özel gecemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Spor tarihimizin köklü bir parçası olan Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü, 110. yılını doldurmanın gururunu yaşıyor. Bugün, bu tarihi, özel bir buluşmayla kutlamak için bir aradayız. Kulübümüzün 110. yılını coşkuyla kutlarken, başta Lazistan Mebusu Süleyman Sudi Bey, Mehmet Saidi Bey, Taip Servet Tuna, Cemil Bey, Cemi Bey, Abdurrahman Robenson ve Ahmet Robenson olmak üzere daha sonraki dönemlerde başkanlık ve yöneticilik yapan fedakâr ve cefakar büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

Kulübümüz bir amaç için kurulmuştur ve bu amaç vatan savunmasıdır. Vatan savunması önce yüreklerde başlamış ve dalga dalga bütün ülkeye yayılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere bu toprakları bize vatan yapan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. Onların özverili çalışmaları ve kararlılıkları, kulübümüzün tarihi başarılarının temelini atmıştır.

 

Anadoluhisarı İdman Yurdu, tarih boyunca zorluklar yaşamış ama bir gün bile yılmamıştır. Geleneğin ve mücadele ruhunun sembolü olmuştur. Yine zorluklar karşısında bir çınar gibi dimdik ayaktadır. Olmayan imkanlarımızla, yönetim kurulu arkadaşlarımla ve halkımızla beraber omuz omuza 110. yılımızda hedefimiz belli: Şampiyonluk!

 

Bu yolda, sizlerin maddi ve manevi desteği, tarihi çınar kulübümüzü eski başarılı ve popüler günlerine geri döndürme çabalarımızı güçlendirecektir. Bu özel gecemize katılan her Hisarlı'ya, içtenlikle hoş geldiniz diyor ve tüm geceyi keyifle geçirmenizi temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı İlker Güner’in konuşması sonrası akşam yemeğine geçildi. Akşam yemeğinin devamında İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası ve ılık rüzgarları eşliğinde Kulübün 110. yılı anısına boğaz gezisi yapıldı.

 

Tekne gezisinin sonlarına doğru, daha önceden satışı yapılan biletlerin çekilişi gerçekleşti. Çekilişte, Kulübün şampiyon olan takım oyuncularının imzalı topu Çubuklu Spor Kulübü Başkanı Coşkun Tosun’a, Kulübün 1940’lı yıllarda kullandığı forma, atkı ve bere seti Mustafa Özçelik’e, Kulübün imzalı şampiyonluk forması 100 Bin TL’lik bağışla Hayrettin Karaca’ya verilirken cep telefonu da Orçun Alp’e takdim edildi.

 

Hediye takdimi sırasında duygularını mikrofondan aktaran Orçun Alp, doğma büyüme Anadolu Hisarlı olmasıyla birlikte Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü’ne gönülden bağlı olduğunu, çekilişte kendisine çıkan cep telefonunu kulübe bağışladığını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Çekiliş sonrası, müzik eşliğinde İstanbul Boğazı'nın tadı çıkarıldı.

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


24-09-2023 1075 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 515
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 644
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 514
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 456
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 431
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 430
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861