Prof. Dr. Şaban Şimşek ile "Kur'an'a Yolculuk"

12-09-2023 1235 Yorum yok. Yorum Ekle

Kartal Lütfü Kırdar Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü’nün Şefi, kendisine ulaşan her birey ile göz hastalığı konusunda, yakından ilgilenen ve neticeye ulaşana kadar hastalarıyla bağlantısını hiç kesmeyen, Prof. Dr. Şaban Şimşek’in 5 yılı aşan bir süredir üzerinde çalıştığı ve yayımladığı Kur’an’a Yolculuk isimli kitabının tanıtımı, Beykoz Vakfı’nda gerçekleşti.

 

Prof. Dr. Şaban Şimşek ve Rize Dernekler Federasyonu(Ridef) Kurucularından Recep Ali Aksoylu’nun yakın arkadaş grubu organizesinde Beykoz Vakfı konferans salonunda gerçekleşen kitap tanıtımı ve söyleşisine, Deva Partisi Beykoz İlçe Başkanı Av. Hikmet Baki, Yeniden Refah Partisi Beykoz İlçe Başkanı Mikail Akyıldız, Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Erdoğdu, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun, İncirköy Mahallesi Muhtarı Alaattin Kartal, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, BEYOFF Spor Kulübü Başkanı Özgür Tan, Beykoz Taraftarlar Derneği Başkanı Cafer Baş, Beykoz Vakfı Müdürü Hüseyin Yaman, Beykoz Doğuş Haber Gazetesi Köşe Yazarı Adem Öztürk ile ilgi duyan Beykozlular katılım gösterdi.

 

Söyleşi öncesi Beykoz Vakfı’nın lobisinde kokteyl ile etkinlik başlarken, pek çok misafir kurulan stanttan Prof. Dr. Şaban Şimşek’in son kitabı Kur’an’a Yolculuk’u satın alarak kendisine imzalattı.


İmza sırasında Şimşek, okurlarıyla karşılıklı sohbet etme şansıda buldu.

 

Kokteyl sonrası kitap tanıtımı ve söyleşi bölümüne geçildi. Beykoz Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Taner Mert’in sunumunda başlayan etkinlikte ilk olarak Prof. Dr. Şaban Şimşek’in hayatı katılımcılarla paylaşıldı.

 

Etkinliğin devamında, etkinliğin organizasyonunda bulunan, Kur’an’a Yolculuk kitabının düzenlenmesi sürecinde Prof. Dr. Şaban Şimşek’e katkıları ve söyleşiden bir gün önce de doğum günü olan Recep Ali Aksoylu sahneye davet edildi.

 

Aksoylu, doğum günü hatırlatması için sunucu Taner Mert’e teşekkür ederek, 5N1K gözüyle yazılan ve çok faydalı bulduğu Kur’an’a Yolculuk isimli kitabın bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, kitabın yazımı için 5 yıllık bir çalışma gerçekleştiren Prof. Dr. Şaban Şimşek’e emekleri için teşekkür etti.

 

Recep Ali Aksoylu’nun konuşmasını bitirdiği anda, etkinliğin organizesinde bulunan İş İnsanı Hayrullah Aytaç, elinde bir pasta ve hediyesi ile birlikte salona giriş yaparak sahneye yöneldi. Sahnede Aksoylu’nun doğum gününü kutlayan Aytaç, kendisine fötr şapka hediye etti.

 

Mumların üflenmesinin ardından, 5N1K gözüyle yazılmış Kur’an’a Yolculuk isimli kitabını sunması için Prof. Dr. Şaban Şimşek sahneye davet edildi.

 

Şimşek, günümüzün olmazsa olmaz bir parçası haline gelen grip enfeksiyonuna yakalandığını, buna rağmen verilmiş bir sözünün olduğunu, iğne ve serumlar ile Beykoz’a geldiğini, kendisini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara, organizasyon ekibine teşekkür ederek kitabının tanıtımına geçti.

 

Konuşmasına ilahiyatçı olmadığını belirterek başlayan Prof. Dr. Şaban Şimşek, 5 yıldan fazla, hemen hemen 6 yıla yakın bir sürede, üzerinde çalıştığı kitabını yayımladığından bahsederek neden kitabı yazmaya karar verdiğini ve konu konu kitabın içeriği hakkında, hazırladığı slaytları eşliğinde konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Prof. Dr. Şaban Şimşek, konuşması sonrası katılımcılardan gelen soruları da cevaplamayı ihmal etmedi. Soru cevap bölümünün ardından kitabın hazırlanmasında emeklerinden dolayı Recep Ali Aksoylu için hazırlanan çiçeği Beykoz Vakfı Müdürü Hüseyin Yaman, kitabı ve akıcı, bilgilendirici sunumu için Prof. Dr. Şaban Şimşek için hazırlanan çiçeği de TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe takdim etti.


Etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona ererken, Kur’an’a Yolculuk kitabının tanıtım etkinliğini ilçe yerel basınından sadece Beykoz Doğuş Haber takip etti.  

  


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


12-09-2023 1235 Yorum yok. Yorum Ekle