Aydın Düzgün “Mahir Taştan CHP’li Değildir.”

10-08-2023 6019 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz eski İlçe Başkanı Aydın Düzgün, gündeme dair Beykoz Doğuş Haber’e açıklamalarda bulundu, açıklamalarında Düzgün, kendisinden sonra İlçe Başkanlığına atanan Mahir Taştan’ın CHP’li olmadığını söyledi.

 

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrası Yönetim Kurulu ile birlikte görevden alınan CHP Beykoz eski İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Beykoz Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş’e açıklamalarda bulundu.

 

Gerçekleşen buluşmada açılışı Beykoz Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş yaptı. Derviş “Bugün, ilçemizde merak konusu olan bir konuyu, bizim yayın ilkemiz ve vatandaşların bilgilenmesi doğrultusunda bilinen kimliğimiz gereği, CHP geçmiş dönem Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ile bir görüşme yapmak üzere kendisinden talepte bulunduk, bizi kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz.

 

Biliyorsunuz geçmiş günlerde Beykoz’da özellikle ana muhalefet partisinde bir çalkantı söz konusu oldu. Yaklaşık 5 yıldır görevde olan Sayın Başkan, ani bir gelişmeyle görevden alındı, yerine yine Beykoz’da bilinen bir Cumhuriyet Halk Partili isim olan Sayın Mahir Taştan ve ekibi göreve getirildi. Bu süreç ile ilgili Sayın Mahir Taştan sadece göreve getirildiği ile ilgili ilçe yerel basınına bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Kendisinin göreve atandığını ve ekibini tanıttığı bir toplantı yaptı. Aradan geçen süreç içerisinde İlçede birden fazla ilçe başkan adayı olduğunu duyuyoruz. Ve delege seçimlerinin bitirildiğini duyuyoruz. Sosyal medyada çok karışık bilgiler var şu mahalleden bu kadar şunun adamı, bu mahallede bu kadar şunun adamı diye hep sözler söylenmekte.

 

Hem geçmiş dönemin bilgisini vermek üzere ve şuana kadar da gerek mevcut Başkan’dan gerekse Başkan Adaylarından veya herhangi bir CHP’liden yaşanan süreç ile ilgili bilgi almadığımız için uzun yıllar görevde olan hem bu sürecin nasıl oluştuğunu belirtmesi düşüncesiyle hem de duygularını aktarması, CHP’nin şuan ki çalışmalarını nasıl gözlemlediği anlamında görüşlerini almak üzere geçmiş dönem CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’e teklifte bulundum. Bugün saat 14.00 gibi randevulaştık yalnız buraya gelirken, bu zamana kadar kimse bilgilendirmedi dedim ama ilçe başkan adaylarından bir arkadaşımız Cumartesi günü yerel basını bir kahvaltıya davet etti. Kendisine de söyledim, bugüne kadar süreç ile ilgili bilgi almadığımız için Aydın Başkana başvurdum dedim. O da bizce mahsuru yok selamlarımızı iletirseniz memnun oluruz dedi.

 

Bunların dışında ben mevcut adaylardan birisi ile de görüşme yapa bilirdim, yanlış anlaşılırdı. Mevcut atanan İlçe Başkanı bizi topladığı zaman bazı sorular sorduk, sorularımız pek suya sabuna dokunmayan cevap buldu çünkü yeni atanmıştı, önünde bir delegasyon süreci vardı, bu sürecin yıllardan beri sıkıntılı olduğunu hep duyuyoruz ama olup bittikten sonra duyuyoruz.

 

Siz görevden alındınız, yeni bir atama oldu, bu atama sonrası delegasyon çalışmaları başladı. Delegasyon seçimi sonrası İlçe Başkanlığı seçimi olacak. Kayda girmeyen bölümde belittiniz randevu talebimizden sonra bir hazırlık yaptım dediniz. Bu hazırlığı bizimle paylaşacağınızı söylediniz ama o hazırlıktan önce genel orada yazanları da toparlayan, benim anlattıklarımı toparlayan, şuan aklınıza gelen konular üzerine doğaçlama şeklinde hitap etmenizi istiyorum. Mikrofon sizde.” şeklinde konuştu.

 

Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş’in açılışı sonrası CHP geçmiş dönem İlçe Başkanı Aydın Düzgün “Bu imkânı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Önemli tabi ki bunlar. Yani Beykoz çok özel bir yer, güzel bir yer. Böyle bir ilçede beş buçuk yıl dile kolay, gerçekten onurla ve gururla bu görevi yaptım. Belki kızanlar oldu belki üzülenler oldu ama bütün Beykozlularla dertleştik, dertlerine ortak olduk. Sevinçlerine ortak olduk. Birçok arkadaşımıza, dostumuza yardımcı olmaya çalıştık. Yani bir iz bıraktığımıza inanıyorum. Belki bunu ilerleyen süreçte ya böyle bir başkanda Beykoz’dan geldi geçti diye anlatacaklar eminim. Beykoz’da yüzlerce insanı işle aşla buluşturduk. Bu da önemli bir kazanım, birçok kardeşimiz Allah razı olsun diyor. Yani iyi işler yaptık ama bunları benim söylemem çok hoş değil, sanki kendini övüyor gibi. Böyle şeyleri sevmem ama zamanla Beykoz, Beykozlular takdir edecek buna eminim.

 

Önümüzde kongre süreci var. Evet, zor bir süreç. Beykoz kolay bir yer değil. Aday arkadaşlarımız var. Ancak üzüldüğüm bir nokta var. Bunu notlarımda da belirttim size vereceğim bunu. İki sefer benim karşıma rakip olarak çıkan Mahir Taştan maalesef kendini kayyum atattı. Ve bunu şöyle söylüyor beni Genel Başkan atadı. Ben şöyle düzelteyim onun aslında gerçeğini Ataşehir’den makbul bir abim beni atattı dese millet inanacak. Yani ne deyim ben Mahir Taştan nadir de olsa bir kere doğruyu söylese bravo diyeceğim.  Bir insan bir sefer olsun doğruyu söylemez mi. Söylemiyor, ne hikmetse söylemiyor. Ve bu da onun çok büyük bir özelliğidir diye düşünüyorum. Canı sağ olsun ama onurlu, gururlu bir insan böyle bir görevi, iki sefer mağlup olduğu birisinin, rakibinin karşısına kayyum atatmaz bunu tüm Beykozlularda görüyor, biliyor. Ama tabi kendine göre her zaman ki gibi doğru olmayan cevaplarından bir şeyler mırıldanıyor. Ne söylediği de belli olmuyor. Delegasyon seçimi yapıldı. Hatta Mahir Taştan’a destek veren delegelerden bir örnek vereyim. Yenimahalle’de ismini vermeyeyim o kendini bilir zaten bunlar iki kişiler. 2 ay önce Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce biz bütün mahallelerde sandık görevlilerini ayarlıyorduk. Bu arkadaşımızda bilinen birisi, bana dediler ki bu arkadaşımız sandık görevlisi görevini kabul etmiyor. Enteresan, dedim nasıl olur bu, aradım kendisini bizzat sen nasıl böyle bir görevi kabul etmezsin, benim o zaman işim çıkabilir dedi. İki ay sonra seçim günü Cumhurbaşkanlığı seçimi senin ne işin olur dedim ama aynı cevabı tekrar etti. Ve bu kişi ve bu kişinin yanında ki başka birisi maalesef delege oldular, Mahir Taştan ile beraberler.

 

Bu örnekler o kadar çok var ki. Her mahallede böyle, eski AKP’li, HDP’li MHP’lileri topluyor, bu işi beceriyor bunlara seçim zamanında zaten Mahir Taştan’ın en büyük özelliği, son 3 senedir seçim olduktan sonra hatta üç buçuk senedir ya beş kere görmüşümdür, ya da görmemişimdir kendisini böyle enteresan bir kardeşimiz. Seçim zamanı olduğu zaman hemen ortaya çıkar, piyasaya çıkar açar kesenin ağzını bu dediğim gibi CHP’li olmayan bu HDP’den MHP’den AKP’den , CHP üyesi olmuş kişileri yanına alır, bunları delege seçtirip kendisini adaylaştırır. Onun için sizinle başta da konuştuğum gibi Mahir Taştan hiçbir zaman CHP’li olmadı, sadece CHP üyesidir o. CHP’li olmak başka bir şeydir.

 

CHP’li olmayı ruhunda taşımak lazım, iyi insan olmak lazım, doğruları söylemek lazım, yalan söylememek lazım, topluma insanlığa faydan olması lazım, işte bu özellikleri sıraladığınız zaman bilemiyorum yani. O yüzden benim kendisine içim çok rahatlıkla Mahir Taştan CHP’li değil diyebiliyorum. Vicdanen rahat oluyorum, o sadece CHP üyesi, kendisi gibi CHP üyesi olanları ama aslında CHP’li olmayanları toplayıp adaylaşmaya çalışıyor. Ve burada acı olan gerçekte şu, CHP’yi bu tür insanlar sadece ele geçirilmesi gereken bir araç olarak görüyorlar. Ama Allahtan sağduyulu olan Cumhuriyet Halk Partililer, beş buçuk altı yıldır, buna müsaade etmiyor. Ve inanıyorum ki bu süreçte de etmeyecekler. Ve bu şekilde CHP’nin sağduyulu insanları kendisine güvenoyu vermeyeceğinden çok eminim. Öyle de olması gerekir.

 

Birde yine bahsetmek isterim, bu CHP’li olmayanların toplandığı kahvehane var Kavacık’ta. Bütün bunlar, bu şer odakları burada toplanıyorlar, bunların başında bir başpiskopos var. Bunun derdi de, yine CHP’de aday olamayınca MHP’ye geçen Belediye Başkanı olmaya uğraşan ve bu işi yıllardır kendisine meslek haline getirmiş, bu kişiyi Mahir Taştan ile ikisi Belediye Başkanı yapmaya çalışıyorlar. Buna da CHP’lilerin müsaade edeceğini hiç sanmıyorum.

 

Ozan Derviş: “Başkanım şuan kaç tane aday var, sizde aday mısınız?”

 

Aydın Düzgün: “Ben aday değilim, yanılmıyorsam üç aday var Mahir Taştan, Temel Karadeniz ve Cemal Sataloğlu.

 

Ozan Derviş: “Peki Başkanım, çok fazla soru sormayacağım, sizin hazırladıklarınızla benim soracaklarım var hemen hemen gayet net, genel toparlamada yaptınız zaten. Sizce ilçe yönetiminin erkini elinde bulundurmak delege seçiminde avantaj mıdır?

 

Aydın Düzgün: “Tabi ki tabi ki. Hele bunu kötü niyetle yaparsanız bu mutlak suretle bir avantajdır. Ne kadar yapmaya çalışsalar da partililerimiz buna çok müsaade etmedi. İyi insanlar özetle çoğunlukta. Bu güzel bir şey.

 

Ozan Derviş: “Başkanım son sorum şu, hem bir Beykozlu olarak beni çok ilgilendirmiyor, hiçbir Beykozluyu da siyasetçisini de ilgilendirdiğini düşünmüyorum ama yine de yıllanmış bir siyasetçi kimliğinizle, genelde olsa düşünceniz var mı merak ediyorum. Seçim süreci bitti, Genel Merkez’de bir karışıklık var. Genel Merkez’de ki karışıklık konusunda gerçi bunlar siyasi üst düzey kurmayların işi, ulusal basına da her gün çıkıyor, bu konuda ki görüşleriniz nelerdir? 

 

Aydın Düzgün: “Ben hep söyledim, genel olarak şöyle bir cevap vereyim. Vatandaşlarımızla sohbet sırasında hep söylerim, 21 yıldır AKP iktidardaysa, 21 yıldır AKP bu ülkeyi çöküşe getirdiyse, 21 yıldır Recep Tayyip Erdoğan bu kadar hatayı yapıyorsa, bütün bunların arkasında altında CHP’nin 21 yıldır maalesef üzülerek söylüyorum iyi yönetilmediğini önemli bir faktör olarak görüyorum. CHP iyi olduğu sürece, doğru olduğu sürece, yenilendiği sürece Türkiye’de iyi olacağından hiç endişem yok.

 

Ozan Derviş: “Sayın Başkanım çok teşekkür ediyorum bizi kabul ettiniz. Kendi sürecinizi en iyi yaşayan bilen biri olarak değerlendirdiniz tabi ki CHP’nin Başkanlık seçimi, delege seçimi ile ilgili benim gazeteci olarak bir şeyler söylemeye hakkım yok ve haddim yok. Bunların hepsi sizin iddialarınız. Karşınızda muhatap bir kişi var. Mevcut İlçe Başkanı Sayın Mahir Taştan var. Ben buradan özellikle yayınlayacağım bu görüntü ve yazı ile birlikte şunu belirtmek istiyorum, Sayın Mahir Taştan’ın da cevap hakkı bakidir. Ne zaman isterse cevap hakkını kullanma konusunda biz kendisine bir telefon kadar yakınız. Bu konunun da bilinmesini istiyorum. Tüm okuyucularımız, söyleşimiz tek taraflı olan bir röportaj değil bu, Mahir Bey’in dışında çok fazla adı cevap hakkı doğabilecek kimse olmadığı için Mahir Başkanın cevap hakkı her zaman saklı, istediği zaman cevaplandırabilir. Bu konuda bizi kabul ettiğiniz için tekrar teşekkür ederim. Süreç CHP’ye ve ülkemize hayırlı olsun inşallah.

 

Aydın Düzgün: “Ben teşekkür ederim, her şey çok güzel olacak.”

 

Karşılıklı soru cevap bölümünün ardından röportaj son buldu.

Röportaj sonrası geçmiş dönem CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ün yazılı olarak gazetemizle paylaştığı açıklamalarını yanı sıra

görüntülü söyleşimiz ile hemen hemen aynı ifadeleri kapsayan yazılı paylaşımının orijinal halini de aşağıda aktarıyoruz.

   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Öncelikle BEYKOZ kamuoyunun ve de partililerimizin bugüne kadar elimizden geldiğince Beykozluların her türlü sevinçleriyle sevindik dertleriyle üzüldük önümüzdeki günlerde partimizin bir adım daha ileriye gitmesi için yani iktidar olabilmesi için elimden ne geliyorsa esirgemeyeceğimin bilmesini isterim yüzlerce Beykozluyu işle aşla buluşturabildiysek ne mutlu bize.

 

Hepinizin malumu çok yakın bir zamanda ilçe kongremiz olacak bu konuda ki görüşlerimi Beykoz kamuoyuyla paylaşmak isterim. Ne söyleyeyim bilemiyorum. Normal bir insan iki sefer yenildiği rakibinin yerine kendini kayyum atatır mı. Gerçi Mahir Taştan’a sorsanız beni Genel Başkan kayyum atadı diyor. Halbuki Ataşehirli abim beni kayyum atattı dese herkes inanacak.  Ancak Mahir Taştan’ın çok önemli bir özelliğini söyleyeyim size, İNSAN BİR KEZ OLSUN DOĞRUYU SÖYLEMEZMİ BE MÜBAREK. Sanırım lafın tamamı deliye söylenir diyeyim bırakayım.

 

Ayrıca herkese de benden bir tavsiyem var. Mahir Taştan ne derse desin sakın inanmayın sonra üzülürsünüz. Bir parça gurur olan hiç kimse böylesi bir kayyum atanmasını kabul etmez.

 

Mahir Taştan hiçbir zaman CHP’li olmadı ki, hep söylerim CHP’li olmak demek sadece üye olmak demek değildir. Yaklaşık beş, beş buçuk yıldır CHP Beykoz İlçe Başkanlığını onurla ve gururla yaptım ve bundan dolayı da çok büyük mutluluk duyuyorum yanılmıyorsam bu süre zarfında Mahir Taştan’ı 5 kere ya görmüşümdür ya da görmemişimdir partimizin hiçbir etkinliğine katıldığını görmedim.

 

Ama hiç aksatmadığı bir işi var. Ne zaman kongre var hemen ortaya çıkar kesenin ağzını açar üç beş tane HDP’den AKP’den MHP’den BOZMA ADAMLARIYLA HEMEN IŞ BAŞINA GEÇER HANGI MAHALLEDEN NE KADAR DELEGE ALABILIRIM BU HESABI YAPAR SONUÇ OLARAK TOPLADIĞI BU CHP’Lİ OLMAYAN DELEGELERLE İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY OLUR

BAŞINDA SÖYLEDIM YA CHP’YE ÜYE OLMAK CHP’LI OLMAK DEMEK DEĞILDIR IŞTE BU YÜZDEN GERÇEK CHPliler işin sonunda geçmiş dönemlerdeki kongre üyelerimiz kendisine güvenoyu vermemişler ve beni ilçe başkanı olarak seçmişlerdir.

 

Bu yüzden tüm üyelerimize partilerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer şimdi önünüze üçüncü kez aynı senaryo geliyor. Size bir örnek vereyim şu an seçilmiş olan Yenimahalle delegesi son Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce sandık görevlisi olmayı kabul etmemiş ve ben de bunun üzerine kendisini aradım neden böylesi bir görevi kabul etmiyorsun diye SORDUM!

 

Verdiği cevap çok enteresandı. Seçim olacağı gün işim çıkabilir. Evet aynen böyle bir cevap verdi!

 

Zira bu bunun gibi İki üç kişi biz gönüllüyüz kisvesi altında hiçbir CHP çalışmasına katılmamışlardır. Ve gene üç sene boyunca hiç gözükmeyen Ataşehir kumandalı sözde bir üyemiz hem delege seçildi hem de kayyum yönetimine atandı işin acı tarafı sırf bu da değil üzülerek söylüyorum ki, Yenimahalle AKP mahalle temsilcisi ile de işbirliği yapmaktan da hiç utanmayan bu kişiler, şimdi yeni mahalleden delege seçildiler.

 

Göztepe Mahallesinden sözde sendikacı Meclis Üyesi olamadım diye AKP’li belediye başkanıyla evinde toplantı yaptığını tüm Beykozlu biliyor ve bu kişi de delege seçildi. Yine Kavacık Mahallesi’nde eski AKP’li ve yanındaki iki üç kişi;

 

Yine İncirköy Mahallesindeki Mahir Taştan’ın senelerdir finanse ettiği çete reisini herkes bilir bu ve etrafındaki üç beş menfaatçi gurubu,

 

Birkaç mahallemizde de HDP ve MHP’lilerden bozma, ayrıca Nakşibendicililer ile de işbirliği yapmaktan zerre kadar imtina etmemiştir.  Yine hiç hak etmediği halde sadece almaya endekslenmiş nasıl ve ne şekilde kendini koordinatör atatmış zerre kadar partiye faydası olmayan tersine zararlı olan bu kişiler şimdi CHP’li gibi gözüküp siyaset yaptıklarını zannediyorlar. Bunların bu yüzlerini Beykozlu gerçek CHP’liler iyi biliyorlar ve de tanıyorlar.

 

Bunların hiç birinin derdi CHP değildir. Ve olumsuzluklarını tanımlamaya çalıştığım insanlar topluluğu Mahir Taştan ile birlikteler.  Zira Mahir Taştan için sadece başkan olmak önemlidir. CHP’li olmuş olmamış hiç umurun da olmaz.  Söyledim ya CHP’li olmak başka bir şeydir. Bunlar sadece CHP’ye üyedirler. Onlar için CHP ele geçilmesi gereken kendi şahsi çıkar ve menfaatleri için kullanacakları bir araçtır. Ve o yüzden ısrarla söylüyorum Mahir Taştan CHP’li değildir. Sadece üyesidir hiçbir zamanda CHP’li olamayacaktır. Beni mutlu eden gerçek ise Cumhuriyet Halk Partililer bunun farkındalar ve farkında olmaya devam ediyorlar.

 

Ayrıca bu CHP’yi ele geçirme operasyonunun organize edildiği kahvehane maalesef CHP’li olmayan herkesin toplandığı CHP’yi nasıl ele geçiririzin planlandığı bu kumpasın başında ise Beykoz’u AKP ye teslim etmeye yeminli BAŞ PİSKOPOZUN bulunduğu da herkesçe bilinen bir gerçektir.

 

Bu Başpiskopos ve Mahir Taştan’ın CHP’den aday olamayıp gidip MHP’den aday olabilecek kadar kendini küçülten insanı belediye Başkanı yapma girişimlerine hiç bir CHP’li müsaade etmeyecektir.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


10-08-2023 6019 Yorum yok. Yorum Ekle