Bakan Kurum’un Beykoz Mesaisi Yoğundu

26-04-2023 1295 Yorum yok. Yorum Ekle

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Beykoz’da miting düzenledi, sonrasında Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve Spor Kulüpleri ile bir araya geldi.


AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, İlçe Yönetimi ve SKM Başkanı Özkan Ayduğan’ın koordinasyonunda ilk olarak Ortaçeşme Meydanı’nda Beykozlularla bir araya gelen Bakan Murat Kurum’a AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı Leman Yedigün, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, Kastamonu Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül, MHP Beykoz İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, BBP Beykoz İlçe Başkanı Masum Ustabaşı, Yeniden Refah Partisi Beykoz İlçe Başkanı Mikail Akyıldız, AK Parti Beykoz İlçe Gençlik ve Kadın Kolları eşlik etti.

 

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın selamlama konuşması sonrası söz alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Beykoz’da Beykoz Belediyesi ile birlikte yürütülen Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin olağanca hızında devam ettiğini ayrıca tüm engellemelere rağmen Beykoz Çayırı Millet Bahçesi Projesi’nin de ilk etabının Mayıs ayı içerisinde açılacağını duyurarak, Beykoz’da mülkiyet sorununun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uhdesinde olan kısmının yüzde 95’lik bölümünün çözüldüğünü, geriye kalan kısım içinde Beykoz Belediyesi ile çalışmaların devam ettiğini bildirerek tüm bu mülkiyet sorunlarının akabinde imar planlarını da Beykoz’a armağan ederek Beykozluların Yarısı Bizden Kampanyası ile evlerini rahatça dönüşüme sokabileceklerinin altını çizdi.

 

Bakan Murat Kurum, Ortaçeşme Meydanı’nda gerçekleşen miting sonrası merkezi Rüzgarlıbahçe Mahallesi’nde bulunan Kastamonulular Dayanışma Derneği’nin Genel Merkezi’nin açılışına geçti. KASDER açılışı sonrası Bakan Kurum’un programı Beykozlu Muhtarlar, STK ve Spor Kulübü Temsilcileri ile devam etti.

 

Kavacık Yaşam Merkezi’nde İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı Leman Yedigün, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun ve Beykoz Muhtarları, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Erdal Uzuner ile diğer STK’ların temsilcileri, BİSK Başkanı Asım Özdemir ve Spor Kulübü Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen buluşmada Bakan Kurum Beykoz’a özel açıklamalarda bulundu.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum “Tokatköy’de söz verdiğimiz gibi tüm konutlarımız, iş yerlerimiz vatandaşlarımıza 2024 yılında teslim edilecek. Rüzgarlıbahçe ve Çubuklu’da 630 bin metre kare alanda, üzerinde yaklaşık üç bin vatandaşımızın yaşadığı 2B konumunda alanlar bulunuyor, şuan bu alanlarda Beykoz Belediyemiz ile yürüttüğümüz çalışmalarda son aşamaya geldik. En kısa sürede Beykozlu kardeşlerimiz bu sorununu da çözmüş olacağız. İshaklı Mahallemizde 275 bin metre kare alanda, yine bin vatandaşımızın burayı 2B olarak kullanıyor, buradaki çözümü de son aşamaya getirdik. İnşallah İshaklı’da ki mülkiyet sorunlarının tamamını çözmüş olacağız. Yine Gümüşsuyu’nda 146 bin metre kare alanda bin beş yüz vatandaşımızın yaşadığı alanda da çalışmalarımız sürüyor, vatandaşlarımızın merakla beklediği tapu sorununda da son aşamaya gelmiş durumdayız. Çavuşbaşı, Karlıtepe ve Gümüşsuyu’nda imar planı çalışmalarımızı tamamladık. Belediye Başkanımızla da çok uyumlu bir çalışma yürüttük, yürütüyoruz. Bakanlığımız nezdinde Beykoz’da imar planlarının birçoğuna onay verdik bu hafta yapılacak tüm imar planları onaylanacak askıya çıkacak, Beykoz’un bu hafta imar planları işi bitti. Hemen ardından ruhsat verme sürecimize başlıyoruz ve bunun yanı sıra Beykoz’un Yalıköy ve Ortaçeşme Mahallelerini kapsayan bir taraftan da yeşilimizi arttıracak millet bahçesi projemizi yapıyoruz. Çayırın ilk etabını Mayıs ayında açacağız. Öte yandan Beykoz’un orman kadastrosuna ilişkin çalışmaları 10-15 gün içinde başlayacak, Bakanlığımızdan bunun sözünü aldım.” şeklinde konuşmasına devam etti.

 

Konuşmasını sonlandırdıktan sonra Bakan Kurum, Tokatköy Mahallesi Muhtarı Galip Bekaroğlu’nun ormanda kalan evlerin durumu, hazinede kalan yerlerin satışı ve Tokatköy Kentsel Dönüşümü sırasında hak sahiplerine verilen kira yardımlarının arttırılması, Göztepe Mahallesi Muhtarı Arzu Kuşdili’nin mahallesinde bulunan bir özel siteye çıkan imarın mahallesinin geneline uygulanması, Çavuşbaşı Fatih Mahallesi Muhtarı Recep Baltacı Çavuşbaşı’nın uzun yıllardır süren havza sorunu ve Beykoz genelinde binaların yenilenmesi durumu, Kavacık Mahallesi Muhtarı Yasemin Şahin sağlık ocağı sorunu ve biri 5 yıldır kapalı olan diğeri yıkılan ama yeniden yapımı sırasında sorunlar oluşan iki caminin durumu ve Yetim Vakfı Beykoz Şube Başkanı Şeref Kaçmaz ilçedeki müteahitler ile sözleşme yapan vatandaşların sorunlarını dile getirmesinden sonra kendisine aktarılan sorunları dinleyen Bakan, aktarılan soruları tek tek cevapladı ve ilgili Bakanlık görevlilerini soruların muhatapları ile görüştürdü.   

 

Bakan Murat Kurum’un soruları cevaplaması sonrası etkinlik sona erdi.



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


26-04-2023 1295 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785