Erdal Demir “Sefer bizden zafer Allahtan”

14-03-2023 1756 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’da kimliği tartışılmayan, uzun yıllardır siyaset ve sivil toplum dünyasına hizmet eden Av. Erdal Demir, İYİ Parti’den Milletvekili Aday Adayı oldu.

 

Av. Erdal Demir, Kavacık Doğal Dükkan’da İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir ve İlçe Yönetiminden Serdar Akpınar, Mehtap Akdoğan ve Savaş Gültekin’in katılımıyla Aday Adaylığını ilçe yerel basını vasıtasıyla kamuoyuna duyurdu.

 

Kahvaltılı toplantının açılışını İYİ Parti Beykoz İlçe Yöneticisi Serdar Akpınar yaparak ilk olarak sözü İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir’e verdi.

 

Başkan Taşdemir ilçe yerel basınını selamlayarak başladığı konuşmasında Av. Erdal Demir’in önemli bir yola çıktığını, gerek şahsı ve gerekse İlçe Başkanlığı olarak kendisini ve onun gibi başta Beykoz’dan olmak üzere Aday Adayı olacak herkesi destekleyerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Beykoz’un temsilini ve Beykoz’un süre genelen sorunlarının çözülmesi için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyleyerek Av. Erdal Demir’e çıktığı yolda başarılar diledi.


İlçe Başkanı Akif Taşdemir’in ardından İYİ Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Erdal Demir’de konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Milletvekili Aday Adayı Demir “Akif Başkanım süreci özetledi. AKP’de siyaset yaptım, Beykoz Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Hiçbir zaman AKP’de siyaset yaptım diye eksiklik olarak görmedim. Çünkü bu ülkede partiler çok ciddi iddialarla kuruluyor. Zamanla partilerin içerisinde özgür insanlar yerine partileri ve devleti köşe dönme aracı olarak görenler kümeleniyor. AK Parti’nin geçmişi de budur. İşte Ahmet Davutoğlu’na hırsız kimse diyemez, bir Ali Babacan’a diyemez, bizim partimize de gelen Turhan Çömez’e kimse hırsız diyemez. Bunlar bir iddia ile çıktılar, toplumu inandırdılar ama sonrasında iddialarının boş olduğu ortaya çıktı.

 

Benim de geçmişim aynı şekilde AK Parti’den Belediye Meclis Üyeliği yaptım ama hiçbir zaman Beykoz’da tek işleri siyaset olan, hiçbir meslekleri olmayan, her dönem ya belediyede ya bir şirket yönetim kurulunda belediyeye mal satarak köşe dönen insanlar var. Bırakın onlarla birlikte olmayı şuan sizinle birlikte olduğum kadar vakit geçirmişliğim yok. Bunu bütün Beykoz bilir. Evet, İYİ Parti Türkiye’de gerçekten her şeyin tek adam rejimine bağlandığı bir dönemde bu işe dur deme iddiasıyla ortaya çıktı. Sayın Genel Başkanım Meral Akşener’in Türkiye’de tek adam rejimini durdurmaya yönelik mücadelesine inananlardanım, zor şartlarda kuruldu. Ama cesurlar hareketi olarak milletin teveccühünü kazandı.

 

İnşallah ülkeye güzel hizmetler yapacağına ben canı gönülden inanıyorum ve bunun içerisinde olmak istiyorum. Yani buraya gelirken ben yerel basınımızla ne konuşacağım dedim, kendimce düşündüm, Netflix’de bir filim var “Yukarı Bakma”, Türkiye 10 yıldır yukarı bakma şeklinde yönetiliyor. Liyakat bitmiş, devlette yönetim bitmiş, şeffaflık bitmiş ama ne var ki siz ümmetin liderine bakın yani demokratik değerler sıfırlanmış, dolayısıyla yukarı bakma, siz reisin ağzına bakın diyorlar. Ama artık millet kimsenin ağzına bakmıyor. Millet şunun farkında, birileri yalan söylüyor, yalan söylediklerini kendileri de biliyorlar, karşılarındakini de biliyorlar, ama şöyle bir sıkıntımız var, eskiden çalıyor ve çalışıyor denilmiyordu, toplumsal ahlak erozyonunu başardılar, insanlar artık çalındığını biliyor ama çalışıyor diyor.

 

Bunlar çalmaz ama çalışacaklarından emin değiliz diyor. Bizim iddiamız kamuda görev alan çalışacak ama çalmayacak. Bal tutan parmağını yalamayacak çünkü referans aldıkları İslam dini bu parmağı kesmeyi emrediyor. Bal tutan hırsızlık yapıyorsa, devletin imkânlarını kullanarak, çalmayacak çalan insanlarda iki defa toplumu kandıramayacak. Bütün bu iddialarla Aday Adaylığıma karar verdim. İlçe Başkanım sağ olsun ilk istişareyi onunla yaptık. O’da biraz önce sizlerin de huzurunda söylediği gibi bize destek olacağını, benim her ne kadar bir AKP geçmişim olsa da akçeli işlere bulaşmadığımı bildiğini, o yam yam takımı ile işimin olmadığını bildiğini ve yanımda olacağını söyledi. Bu benim için çok önemliydi. İlçe Başkanım deseydi ki Erdalcım sen dur, sen başka işler yapacaksın deseydi, biz ilçe başkanımıza rağmen bu işi yapmak için yola çıkmayacaktık. Çünkü baş başa, baş padişaha bağlı diye bir atasözümüz var.

 

Neden Milletvekili olmak istiyorum, aslında hayatın her alanında yaptığımız işi iyi yaparsak hem ailemize hem de topluma en iyi hizmeti vermiş oluruz. Biraz öncede söylediğim gibi toplumda seviyeyi AK Parti o kadar çok düşürdü ki eğitimli olmak artık sorgulayacağımız için bir dezavantaj. Cahil, okumamış, kitaplarla arası iyi olmayan insanlar görev alıyorlar ve sadece el kaldırıp indirmeleri isteniyor. Ben 25 yıldır avukatlık yapıyorum.

 

Özellikle son 10 yıldır hukuk ile ilgili televizyon programlarına davet ediliyorum, orada kanaatimce, kendi bilgi birikimimce hizmet etmeye çalışıyorum. Siyaseti sıkı takip eden biriyimdir, bir gazeteci hassasiyeti ile olmasa bile. Siyasette iyi insanların, dürüst insanların, liyakatli insanların yer alması lazım. Çok sevdiğim bir söz var, İsmet Paşa diyor ki “Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmazlarsa o ülke kurtulamaz.” diyor. Bizde, İYİ Parti cesurlar hareketi olarak bize bu yolu açtığı için bu yoldan yürümek istiyoruz. Amacımız orada Beykoz’u temsil etmek, Beykozlu bir milletvekili olmak. Beykoz’da yaşayan 253 bin kişinin her birinin, her an ulaşabileceği biri olmak gibi bir hedefimiz var. Sefer bizden zafer Allahtan diyorum. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

İYİ Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Av. Erdal Demir’in konuşması sonrası toplantı karşılıklı sohbet havasında devam etti. 

Devam edilen serbest sohbette, özellikle Milletvekilliği seçimlerinde Beykoz'un İstanbul Birinci Bölge Seçim Bölgesi olarak değerlendirilirken, ilçelerin oy potansiyeli nedeniyle nüfusu kalabalık ilçe adaylarına odaklanmalarının yanlışlığı, Beykoz oylarının bu süreçte adeta bir terazi unsuru teşkil edeceği dile getirilirken, Milletvekili Aday Adayları veya sonrasında ise Adaylar Birinci Bölgenin tüm ilçelerinde etkin bir program dahilinde kendilerini tanıtmalarının önemine vurgu yapıldı.


Doğuş Haber Ailesi olarak, Beykoz'un dinamiklerinden Av. Erdal Demir'e çıktığı yolda başarılar diliyoruz...

 

 

 

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


14-03-2023 1756 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 634
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1112
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839