CHP Beykoz, Deprem Gündemiyle Toplandı

05-03-2023 1102 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Örgütü, Mart ayı Örgüt Toplantısı’nda Deprem gündemli bir araya gelerek, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Beykozlu Prof. Dr. Hüseyin Öztürk’ün sunumuyla İstanbul depremi öncesi bilgilendirildi.


CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ve İlçe Yönetimi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Mart ayı örgüt toplantısına CHP İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Füsun Sökmez, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Nevzat Karataş ve Gülten Demirbaş, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili katılım gösterdi.  

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan örgüt toplantısının açılış konuşmasını İlçe Başkanı Aydın Düzgün yaptı.

 

Başkan Düzgün “Öncelikle deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. 6 Şubat, saatler gece yarısı 04.17’yi gösterdiğinde ülkemiz, maalesef Kahramanmaraş Pazarcık’ın merkez üssü olduğu çok büyük bir felaket ile uyandı. Binlerce yurttaşımız enkaz altında can verirken, yine binlerce yurttaşımız hastanelere kaldırıldı.


Binlerce vatandaşımız enkaz altında saatlerce, günlerce, soğukta, kar altında, aç susuz bekledi. Böyle bir felaket ülkemizi, ülkemiz insanlarını fazlasıyla üzmüştür. Üzüntümüzün bir başka yönü de bu felaket karşısında koordinasyonun yetersizliği, insanlarımızın acısına acı katmıştır.  Böylesine acıların yaşandığı bir dönemde dayanışmanın, beraberliğin, birlik olmasının önemi fazlasıyla anlaşılmıştır. Ancak bunu hala anlamak istemeyenlerin olduğu da bir gerçektir.

 

Bizler ilk günden itibaren ülkemizin, partililerimizin ve Beykozluların can siperhane çalışmalarına ve yardımlaşmalarına şahit olduk. CHP Beykoz İlçe Başkanlığı olarak yardımlarını esirgemeyen, katkı koyan tüm üyelerimize ve Beykozlulara huzurunuzda sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” şeklinde konuşmasına devam etti.

 

Konuşmasının sonunda CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün “İstanbul adına maalesef iyi şeyler söylemek, gelecek adına çok zor. Zira çok iyi biliyoruz ki Bilim İnsanlarımızın hepsi İstanbulumuzun yapı stoku çok kötü ve olası İstanbul depreminde can kaybının hesap edilemez durumda olduğunu dile getiriyorlar. Acı bir gerçekle karşı karşıyayız. Sadece bu suçu müteahhitlere ve yapı denetim mühendislerine atarak kurtulamayız. İstanbulumuz deprem gerçeği ile ne kadar karşı karşıya derseniz belki yarın belki diğer gün, belki bir yıl beklide 10 yıl sonra yüzleşeceğimiz acı gerçek ile karşı karşıya geleden ne yapmalıyız. Hep söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim Beykozlu maalesef tabutta yaşıyor. Bunu bir yıl öncede söylemiştim, Beykozlunun birçoğu da bunu biliyor. Bu felaket ile nasıl baş etmeliyiz, evet kentsel dönüşüm.


Murat Aydın, bas bas bağırıyor. Tokatköy’de kanla başladı. Yıktı, yaktı, kendisi dışarıdan geldi, Beykozlu değil. Ama senelerdir Beykoz’da oturanlara terörist yaptı. Niye, onlar sadece haklarını istediler, bana ne vereceksin dediler, ben evim bittiğinde kaç para vereceğim dediler. Hep ne hikmetse hepsine bodrum daire çıkıyor, şansları hiç yok bunların. Kura çekmişler hepsine bodrum daireler çıkıyor, bu nasıl bir kura, nasıl bir noter. Onun için bunların hepsinin takipçisi olacağız. Burada basın huzurunda bir şey sormak istiyorum. 46 bin metre kare ticaret alanı var. Göya vatandaşa kentsel dönüşüm yapıyorlar ya, o 46 bin metre kare ticari alanı ne yapacaklar, kime satacaklar, bunları da takip edeceğiz.” dedi.

 

İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ün konuşması sonrası İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Beykozlu Prof. Dr. Hüseyin Öztürk kürsüye davet edildi.

 

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk toplantı katılımcılarını selamlayarak başladığı sunumunda, tarihsel süreçte Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketlerinden söz ederek, Arabistan yarım adasının Türkiye’yi batıya doğru kaydırdığını belirterek bu kaydırma esnasında fay hatlarında biriken enerjinin açığa çıkmasıyla depremlerin meydana geldiğini kaydetti.

 

Konuşmasını Türkiye, Marmara, İstanbul ve Beykoz özeline indiren Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, Beykoz’un arazi yapısından söz ederek birçok noktasının sert bir arazi yapısına sahip olduğunu söyleyerek Beykoz’da önemli olanın yapı stoku olduğuna değindi.

 

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk’ün konuşmasının bir bölümüne ilgi duyan okuyucularımız haberimizin video bölümünden ulaşabilir.

 

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk’ün konuşması sonrası İlçe yerel basınından sadece Doğuş Haber’in takip ettiği toplantı basına kapalı olarak rutin parti içi konuların konuşulduğu örgüt toplantısı  olarak devam etti.  

Anahtar Kelimeler : Beykoz,CHP,Deprem,Hüseyin Öztürk,Aydın Düzgün,İstanbul

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


05-03-2023 1102 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 393
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787