STK’lar Beykoz için Kenetlendi

27-08-2022 1546 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’un çatı sivil toplum kuruluşları olan Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği, Beykoz Muhtarlar Derneği, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği ve Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği, Beykoz’un sorunlarının çözümü için buluştu.


Yaklaşık 10 aydır kendi aralarında gerçekleştirdikleri toplantılar sonrası STK Temsilcileri, Beykoz yerel basını ile İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.


Toplantıya Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği Başkanı Erdal Öztürk ve Başkan Yardımcısı Hayrullah Usta, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Rüzgarlıbahçe Mahallesi Muhtarı Sedat Altun, Başkan Yardımcısı Soğuksu Mahallesi Muhtarı Muammer Aydınoğlu ve Kaynarca Mahallesi Muhtarı Ahmet Öztürk, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun ve Başkan Yardımcısı Beykoz Trabzonlular Derneği Başkanı Erdal Uzuner, Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir ve Başkanvekili Şeref Kurtuluş katılım gösterdi.


Kahvaltı sonrası gerçekleşen toplantıda STK Temsilcileri tek tek söz alarak, bir süredir kendi aralarında gerçekleştirdikleri toplantılarda ortak olarak tespit ettikleri sorunları ve çözüm önerilerini yerel basın ile paylaştılar.


STK Temsilcileri, Beykoz’un yegane sorunları olarak dillere pelesenk olan İmar, Hastane, Yurt, Ulaşım ve Spor üzerine sorunları dile getirdiler.


Toplantıda ilk sözü Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun aldı. Altun, Beykoz’un önemli sorunlarından bir tanesi olan mülkiyet sorununa değindi. Muhtar Sedat Altun, Beykoz’da birçok vatandaşın uzun zamandır süren davalara bağlı olarak tapularını alamadıklarından söz ederek, vatandaşların tapularını alamamasının her hangi bir imar çalışması yapılmasına da engel olduğunun altını çizerek mülkiyet ve imar sorunlarının Beykoz’da biran önce vatandaşın karına olacak şekilde çözülmesi gerektiğini belirtti.


Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun’un ardından Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Uzun söz aldı. Başkan Uzun, zaman içerisinde, özellikle 1999 depremi başta olmak üzere, birçok afet durumunda sadece Beykoz ve İstanbul’a değil çeşitli komşu illere de hizmet veren Beykoz Devlet Hastanesi’nin günümüz şartlarında Beykozlulara dahi tam anlamıyla hizmet veremediği belirterek, bu konu ile ilgili Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği olarak ne yapabiliriz fikri üzerinden yola çıkarak sorunu ilgililere aktarmak üzere Merkezi, Yerel Yöneticilerin ziyareti sonrası Siyasi Partileri de ziyaret ederek sorunu ilettiklerini, Beykoz’a tam teşekküllü bir Eğitim Araştırma Hastanesi istediklerini belirtti. Durumu ilgili Bakanlıklara da aktardıklarını ifade eden Mehmet Uzun, Beykoz’a yapılacak yeni eğitim ve araştırma hastanesi sonrası Beykoz Devlet Hastanesi’ne olan yığılmanın da azalacağını, daha iyi hizmet vereceğini aktararak, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç ve Bölge Milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Şahinkaya’da eğitim alanı olarak ayrılan arazinin bir bölümüne Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılması kararının alındığını bildirdi. Tüm bu gelişmelerin yegane çıkış noktasının Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği olduğunun altını çizdi.


İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun’un ardından Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir söz aldı.


Özdemir, uzun yıllardır Anadolu Hisarı Mahallesi’nde hizmet veren Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin Beykoz’dan ayrılmasından doğacak sorunları dile getirdi.


Beykoz’un kapanan fabrikaları ile birlikte marka değerlerinden olan Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’nün boşaltılarak, Boğaziçi Üniversitesi’ne devredilmesinin Beykoz’daki sporun işleyişine olan zararlarından söz eden Asım Özdemir, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden Beykoz’un spor kulüplerinin neredeyse tamamının faydalandığını belirterek, Fakülte Yöneticilerinin de Beykozlu olmasıyla bu faydalanmadan sivil vatandaşlarında yararlandığının altını çizdi. Sadece Spor Bilimleri Fakültesi olarak bile düşünüldüğünde, kampüse yapılan fiziki araç gereçlere bakıldığında kaybın ekonomik olarak çok fazla olduğunu belirten Başkan Asım Özdemir, Marmara Üniversitesi’nin Anadolu Hisarı Kampüsü’nün gerek fiziki yapısı gerekse ulaşım açısından kolaylığına bağlı olarak yerinde kalmasının ya da Spor Bilimleri Üniversitesi yapılmasını istediklerinin altını çizdi.

BİSK Başkanı Asım Özdemir’in ardından BEYMEZ Başkanı Erdal Öztürk’de Beykoz’un bir başka sorununu dile getirdi. Başkan Öztürk, İstanbul’un uç noktasında bulunan Beykoz’un ulaşım açısından diğer ilçelere nazaran zor durumda olduğunu belirterek, Beykoz’a en yakın ilçe olan Ümraniye’den Beykoz’un çıkış noktası olarak görülen Kavacık’a yapılacak bir metro çalışması ile ulaşım sorununun büyük ölçüde azalacağının altını çizerek, her seçim döneminde sözü verilen Beykoz’a metro yapılması sürecini BEYMEZ olarak araştırdıklarında, 2029’a kadar yapılan planlamalarda her hangi bir metro yapılması bilgisine ulaştıklarını belirtti.

BEYMEZ Başkanı Erdal Öztürk’ün ardından Beykoz İl Dernekler Birliği Başkan Yardımcısı Trabzonlular Derneği Başkanı Erdal Uzuner söz aldı.

Uzuner, Beykoz’da bulunan üniversitelerin sayısı göz önünde bulundurularak 40 bin’e yakın öğrencinin Beykoz’da eğitim gördüğünü, 40 bin öğrencinin sadece 3500’ünün barına bileceği yurdun olduğunu belirterek, yurt sorununun hat safhaya ulaştığını, bu sorunun çözümü için Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği olarak Kamu mülkiyetinde olan Kavacık, Çubuklu ve Çiğdem Mahallelerinde  alanlar belirlediklerini, çeşitli toplantılarda dile getirmelerine rağmen bu alanlar ile ilgili kimsenin kendileriyle iletişime geçmediğini söyledi. Konuşmasının devamında Uzuner, imar plan onaylarının Ankara’ya bağlanmasıyla imar çıkma süresinin bir hayli uzadığının altını çizerek, plan işlerinin eskisi gibi İstanbul’da gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayarak, İstanbul’da pek çok ilçeyi ilgilendiren fakat en çokta Beykoz’u etkileyen SİT sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Harita ve Kadastro Mühendisi kimliği ile de bilinen Erdal Uzuner, Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi’ne de değinerek, deprem açısından çok riskli bir bölge olarak bilinen Tokatköy’de ve Beykoz’un tamamında yönelik uygulanacak kentsel dönüşüm projelerinin çok önem arz ettiğiniz altını çizerek, Tokatköy’de ki alanın mülkiyetinin Beykoz Belediyesi’ne ait olduğunu, bu alandaki evlerin sahiplerine belediyenin satış da yapabileceğini ama bu satış sonrası orada yaşayan vatandaşların yüzde 20’sinin bile alım yapabilmesinin çok zor olduğunu vurgulayarak, kentsel dönüşüm projesini doğru bir proje olarak gördüğünü belirtti.

STK Temsilcilerinin Beykoz’un sorunları üzerine gerçekleştirdikleri konuşmaları sonrası Beykoz yerel basını temsilcileri de söz alarak, bahsedilen sorunlar ile alakalı geçmişten günümüze, Beykoz’un sorunlarına birçok kez yer vererek sorunların çözülmesi ve Beykozluların refaha ermesi üzerine defalarca haberler yaptıklarını, Beykoz’un çatı STK Kuruluşları olan BEYMEZ, BİSK, Muhtarlar Derneği ve İl ve Bölge Dernekler Birliği’nin ortak çalışma sonucu sorunların çözümünde aktif rol alarak sorunların mutlaka çözüme kavuşturulacağını belirterek her zaman yanlarında olduklarını ifade ettiler.

 



Fotoğraf Galerisi


27-08-2022 1546 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 492
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787