Kemalettin Tuğcu Ortaokulu Doğa için Bir Adım Attı

04-05-2022 2487 Yorum yok. Yorum Ekle

Take a Step for Nature(Doğa için Adım At) eTwinning projesi kapsamında, Beykoz Kemalettin Tuğcu Ortaokulu öğrencileri 4 ülkeden 7 ortak ile insanların bilinçli ya da bilinçsiz doğaya zarar verme eylemlerini azaltabilmek adına, Doğayı Koruma Rehberi hazırlayarak, doğa için zararlı olan alışkanlıklarından insanları caydırmaya çalışmaları yaptı.

 

Kemalettin Tuğcu Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Merve Tacar’ın kuruculuğunu yaptığı Take a Step for Nature(Doğa için Adım At) eTwinning projesi kapsamında öğrenciler, İstanbul, Denizli ve Antalya başta olmak üzere Romanya, Portekiz ve Hırvatistan’da ki ortakları ile birlikte doğa için önemli bir adım attı.

 

Proje ortakları ile birlikte, uygulanabilir yöntemler üzerine yapılan çalışmalar ile çeşitli etkinlikler ortaya çıkıp uygulandığı proje kapsamında öğrenciler ilk olarak soğuk kompost yapmayı öğrendiler.

 

Ardından yenilenebilir ve sürdürülebilir rüzgâr, güneş ve su enerjileri üzerine her okul bir çalışma yapmış, Kemalettin Tuğcu Ortaokulu öğrencileri de rüzgâr enerjisi ile aydınlanan bir ev tasarlayıp, enerjileri deneyimleme şansı elde ettiler.

 

Öğrenciler, dijital ortam ve 21.yüzyıl becerilerini geliştirdikleri çeşitli logo ve sloganlı poster tasarımları oluştururken 8 online oyun üretip oynarken doğa için öğrendikleri yeni yöntemler konusunda kendileri sınama şansı elde ettiler.

 

Geri dönüşüme ve kısa sürede oluşan atık yığınlarına dikkat çekebilmek için her okul bir geri dönüşüm anıtı yaparken, Kemalettin Tuğcu Ortaokulu öğrencileri plastik deposu ağacı inşa ederek ağacı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında süsleyerek güzelleştirdiler.

 

Medya okuryazarlık çalışmaları kapsamında öğrenciler, dünyadaki son gelişmeleri inceleyip okulları veya şehirlerinde uygulanabilir buldukları yöntemler hakkında önerilerde bulundular.

 

Öğrenciler, evde, okulda, şehirde ve doğadaki hareketleri gözden geçirmeyi sağlayan Karışık takımlar olarak çalışılıp yaratılmış Doğayı Koruma Rehberi eşektronik dergilerini yayınlayarak daha çok kişinin dünyasına girmeyi hedeflemişler. (https://online.flippingbook.com/view/42114515/)

 

 

29 Nisan tarihinde sertifika töreniyle projelerini sonlandıran öğrencilerin, proje sayesinde doğa için kişinin hayatında değişim yarattıklarını ve bu değişimin artarak yayılacağı tahmin ediliyor. 


Haber Kaynağı: Kemalettin Tuğcu Ortaokulu




04-05-2022 2487 Yorum yok. Yorum Ekle
Neyir Erkan Şişman

Yaşı Küçük, Suçu Büyük!

28-01-2026 Yorum yok. 637
Erdal Uzuner

BEYKOZ’DAKİ YIKIMLAR

28-01-2026 Yorum yok. 833
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEM YARA HEM SİFA

28-01-2026 Yorum yok. 555
Hacı Arıcı

YALAN HASTALIĞI

28-01-2026 Yorum yok. 568
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

AKRAN ZORBALIĞI ve TOPLUM…

28-01-2026 Yorum yok. 514
Yaprak Akın

2026’da Gayrimenkul ’de Yol Haritası

28-01-2026 Yorum yok. 525
Ozan Derviş

BEYKOZ’UN KAYBEDECEK ZAMANI YOK

22-01-2026 Yorum yok. 1848
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 1174
Asiye Çakır

BURUN KIVIRIRSAN DUVARA TOSLARSIN...

27-12-2025 Yorum yok. 1876
Cüneyt Pulant

Sevdamız Beykoz

27-12-2025 Yorum yok. 1755
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 6855