Ahmet Mithat Efendi Beykoz’da Okuma Programıyla Anıldı

28-12-2021 1930 Yorum yok. Yorum Ekle

Türk Edebiyat tarihinde “Yazı Makinası” olarak bilinen Beykozlu Yazar Ahmet Mithat Efendi, vefatının 109. yılında “Ahmet Mithat Efendi Okumaları” programıyla anıldı.

 

Beykoz Kaymakamlığı'nın himayesinde Beykoz Belediyesi’nin destekleriyle Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Ahmet Mithat Efendi Okumaları” programının ödül töreni, Beykozlu Yazar Ahmet Mithat Efendi’nin adının verildiği Anadolu Hisarı Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Ödül törenine Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Beykoz Belediyesi Kültür Müdürü Basri Akdemir, SGK Beykoz İlçe Müdürü Ferda Özkalender, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katılım gösterdi.

 

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ahmet Mithat Efendi’nin Beykoz için söylediği “Dünyanın en güzel şehri İstanbul’dur. Onun en güzel ilçesi de Beykoz’dur. Beykoz’un en güzel yeriyle Yalıköy’dür. Yalıköy’ün en güzel yeri de oturduğum bu yalıdır. Ben şimdi dünyanın en güzel yerinde kahvemi içiyorum.” sözleriyle başladı.

 

Ahmet Mithat Efendi’nin TRT tarafından hazırlanan “Köklerin İzinde Belgeseli” etkinlik katılımcılarıyla paylaşıldı. Belgesel gösterimi sonrası programın açılış konuşmasını Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan yaptı. Özcan, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli şahsında tüm katılımcıları selamlayarak, Beykoz’dan 570 lise öğrencisinin Türk Edebiyatı’nın rol modellerinden olan Beykozlu Yazar Ahmet Mithat Efendi’nin eserlerinden oluşan Okuma Yarışmasına katıldığını ve 570 öğrencinin arasından 25 öğrencinin ödül almaya hak kazandığını belirterek emeği geçen herkesi tebrik etti.

 

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan’ın konuşmalarının ardından Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’de günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Beykoz’a atandığı ilk günlerde araştırmalar yaparken, ünlü yazar Ahmet Mithat Efendi’nin hayatının belli bir bölümünün Beykoz’da geçtiğini ve eserlerinde de Beykoz’a yer verdiğini görerek, onun anısına ne yapılabilir şeklinde düşünmeye başladığını ve gelişmelerle birlikte vefatının 109. yılında Beykoz’da bir ilk olacak şekilde Ahmet Mithat Efendi okuma yarışması düzenlendiğinin altını çizerek konuşmasına devam etti.


Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’nin konuşması sonrası program, Celal Aras Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Ahmet Mithat Efendi oratoryosu, Beykoz Sanat ve Eğitim Merkezi öğrencilerinin ney ve kanun taksimi eşliğinde devam etti.

 

Celal Aras Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Ahmet Mithat Efendi oratoryosu sonrası İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Recep Alpyağıl’ın Ahmet Mithat Efendi’nin hayatı ve çalışmaları üzerine gerçekleştireceği konuşmasına geçildi.

 

Alpyağıl, öğrencilerin dekor amaçlı hazırladığı Ahmet Mithat Efendi’nin çalışma masasını tercih ederek konuşmasını Ahmet Mithat Efendi’nin masasından gerçekleştirdi.

 

Recep Alpyağıl’ın konuşması sonrası ilçe genelinde 570 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Ahmet Mithat Efendi Okumaları yarışmasında dereciye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 

Felatun Bey ile Rakım Efendi kitabı okumasında dördüncü olan ve gram altın almaya hak kazanan İbrahim Canan Anadolu Lisesi Öğrencisi Kardelen Ocak, Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi Öğrencisi İrem Kılıç, İbrahim Canan Anadolu Lisesi Öğrencisi Edanur Sancak, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Öğrencisi Rümeysa Serenli, Celal Aras Anadolu Lisesi Öğrencisi Feyza Nur Bilir, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Öğrencisi Nisanur Ata, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Öğrencisi Hilal Aksamaz, Beykoz Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hanife Sude Minga, Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Büşra İlayda Uslu, Beykoz Anadolu Lisesi Öğrencisi Rümeysa Meriç, komşu ilçeden İstanbul Üsküdar Lisesi Öğrencisi Sermiyan Cihat Şit, Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Gamze Alkan, Ahmet Ferit İnal Lisesi Öğrencisi Eren Ekiz, Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Nuriye Esra Gürler, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Öğrencisi Şevval Nur Şahin, Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kardelen Gül, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Öğrencisi Hatice Nil Çakır ve Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi İrem Çakır’a ödüllerini Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan ve Beykoz Belediyesi Kültür Müdürü Basri Akdemir takdim etti.

 

Yarışmada üçüncü olan ve çeyrek altın almaya hak kazanan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Öğrencisi Ömer Özdemir, ikinci olarak yarım altın almaya hak kazanan Celal Aras Anadolu Lisesi Öğrencisi Sevdenur Şenoğlu, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Öğrencisi Beyzanur Demir, Boğaziçi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Eslem Su Teke, Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi Öğrencisi Anıl Uzuner ile yarışmanın birincisi İbrahim Canan Anadolu Lisesi Öğrencisi Buse Nur Melek’e tam altınını Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli takdim etti.

 

Beykozlu Yazar Ahmet Mithat Efendi’nin vefatının 109. yılında “Ahmet Mithat Efendi Okumaları” programı hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


28-12-2021 1930 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 567
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 835