GÖRENTAŞ DERNEĞİNDE MANEVİ HUZUR GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

19-05-2019 2427 Yorum yok. Yorum Ekle

Başkanlığını Erol Yılmaz’ın yaptığı, Kastamonu Bozkurt İlçesi Görentaş Derneği Yönetim Kurulu İncirköy-Çukurçayır’da bulunan dernek merkezlerinde geleneksel hale getirdikleri iftar davetinde üyeleri ve komşularıyla bir araya geldiler.

Sosyal, Kültürel ve Manevi günlere olan hassasiyetleri ile bilinen ve bunun yanı sıra yöresel kültürlerini yaşadıkları şehre taşımak adına önemli etkinliklere imza atan Kastamonu Bozkurt Görentaş Derneği, mübarek ramazan ayı ruhuna uygun olarak gerçekleştirdiği iftar davetinde dernek merkezine sığmayarak masalarını sokaklara kurarak konuklarını ağırladılar.


Kendi içlerinde daha sade bir düzenleme ile gerçekleştirilen iftar davetinin, Kastamonu Abana Belediye Meclis Üyesi Feridun Yıldız, Beykoz Belediye Meclis Üyesi Engin Yıldız, Kas-Der Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık, , İncirköy Muhtarı Alaattin Kartal, Zerzevatçı Muhtarı Emre Çankaya, iftar davetinin kendi içerisinde protokol konukları olurken, bu güzel iftar davetinin konuğu,  Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu oldu.




Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan davette, Dernek Başkanı Erol Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri konuklarıyla yakından ilgilenirken Başkan Erol Yılmaz konuklarına yaptığı konuşmada, 1995 yılından günümüze kadar ramazan aylarındaki geleneksel iftar davetlerini 1. Hafta Kastamonu da, 2. Hafta İstanbul İncirköy de ki dernek merkezinde verdiklerini, bunu gelenekselleştirmenin gururunu yaşadıklarını, sosyal etkinliklerine oldukça geniş davetli kitlesi oluşturmalarına rağmen iftar davetlerini siyaset dışı tuttuklarını vurguladı.


Yılmaz konuşmasının devamında iftar davetlerinin genelde 600-700 kişi civarında olduğunu, bu sayının her yıl arttığını ve genç neslin derneğe sahip çıkmalarından da ayrıca çok mutlu olduklarını belirtti.


Dernek Başkanı Erol Yılmaz konuşmasının sonunda küçük bir köy derneği olarak açtıkları derneklerinde, artık sokaklara sığmayacak bir büyümeyle ilçede en etkin organizasyonlar yapar hale gelen sivil toplum kuruluşu olduklarını, bu güzel iftar akşamı vesilesiyle tüm katılımcılara ve mazeretleri sebebiyle katılamayanlara ayrı ayrı teşekkür edip, Milli Mücadelenin Başlangıcı olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayıp, tutulan oruçların kabul edilmesini temenni ederek, iftar akşamının da hayırlı olmasını diledi.


Anahtar Kelimeler : Ramazan Aya,Oruç,Kastamonu,Bozkurt,Görentaş,Erol Yıldız,Beykoz,İncirköy



19-05-2019 2427 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

Eşit Mesafenin İnce Çizgisi

15-11-2025 Yorum yok. 774
Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 819
Neyir Erkan Şişman

Beykoz’u Neler Bekliyor?

30-10-2025 Yorum yok. 1402
Erdal Uzuner

EKONOMİMİZ NE DURUMDA

30-10-2025 Yorum yok. 949
Cüneyt Pulant

Biz Hepimiz Beykozluyuz

30-10-2025 Yorum yok. 1078
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

Yarın Cumhuriyet’i İlan Edeceğiz

30-10-2025 Yorum yok. 937
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

DOĞA ve İNSAN…

30-10-2025 Yorum yok. 997
Hacı Arıcı

ÖLÜMDEN ÖNCE HAYATI YAŞAMAK

30-10-2025 Yorum yok. 1206
Yaprak Akın

Ekonomi, Rayiç, Vergi, Satış Zinciri !!!...

03-09-2025 Yorum yok. 3014
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 4743
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 5456