Riva’da Altyapıdan Çevre Düzenlemesine Kapsamlı Çalışma

10-04-2026 517 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi’nin mahallelerdeki sorunları yerinde ve süratle çözüme kavuşturmak amacıyla başlattığı “Şok Hizmet” uygulaması, İstanbul’un önemli turizm alanlarından biri olan Riva Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Yaz sezonu öncesinde yerli ve yabancı turistlerin odak noktası olan mahallede, geniş kapsamlı bir yenileme ve bakım çalışması yürütüldü.


Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel’in bizzat sahada koordine ettiği çalışmalarda; altyapıdan çevre düzenlemesine, temizlikten sosyal destek adımlarına kadar çalışmalar kapsamlı şekilde yürütüldü.


Turizm Sezonu Öncesi Estetik ve Konfor Bir Arada

Riva’nın hem mahalle sakinleri hem de ziyaretçiler için cazibe merkezi olma özelliğini korumak amacıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri stratejik noktalarda yoğunlaştı. Mahalle genelindeki güzergâhlarda yol bakım ve onarım çalışmaları yapılarak ulaşım konforu artırıldı.


Özellikle yaya yoğunluğunun beklendiği noktalarda kaldırım düzenlemeleri ve parke taş yenilemeleri gerçekleştirilirken, mahalle genelindeki yağmur suyu hatları yaz yağışlarına karşı kontrol edilerek temizlendi.


Riva’da Eş Zamanlı Temizlik ve Peyzaj Çalışmaları

Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan mahallede, Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tam kadro sahaya indi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Riva’nın cadde ve sokakları özel araçlarla yıkanırken, çöp konteynerleri dezenfekte edilip hijyen seviyesi arttırıldı.


Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; parklar, yürüyüş yolları ve dinlenme alanlarındaki yeşil doku budama ve peyzaj çalışmalarıyla yaza hazır hale getirildi.


Başkan Vekili Gürzel: “Riva, Beykoz’un Dünyaya Açılan Kapısı”

Çalışmaları yerinde denetleyerek teknik ekipten bilgi alan Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, Riva’nın stratejik önemine dikkat çekti. Gürzel, yaptığı açıklamada: “Riva, sadece Beykozluların değil, tüm İstanbul’un ve turistlerin uğrak noktası. Şok Hizmet modelimizle bu özel mahallemizi yaz sezonuna hazır hale getiriyoruz. Amacımız, misafirlerimizi tertemiz ve düzenli bir Riva ile karşılarken, burada yaşayan komşularımızın da yaşam kalitesini artırmak. Beykoz’un her köşesinde aynı titizlikle, hızlı ve kalıcı çözümler üretmeye devam edeceğiz.”

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörlüğü


Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Riva,Şok Hizmet



10-04-2026 517 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

“ETEKTE FAZLA TUTULAN TAŞLAR KAMBUR YAPARMIŞ”

17-03-2026 Yorum yok. 2088
Neyir Erkan Şişman

BAYRAM HERKESE GELIR MI?

17-03-2026 Yorum yok. 1950
Hacı Arıcı

83 Yıllık Bir Ömre Bedel KADİR GECESİ

17-03-2026 Yorum yok. 1953
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

FUTBOL AKLI...

17-03-2026 Yorum yok. 1979
Erdal Uzuner

MART GÜNDEMİ

17-03-2026 Yorum yok. 1890
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

KADIN EMEĞİ İLE ISINAN BEYKOZ

17-03-2026 Yorum yok. 2096
Cüneyt Pulant

Ramazan’da yapılanlar...

17-03-2026 Yorum yok. 1921
Asiye Çakır

BAYRAMIN AYNASINDA BEYKOZ;

17-03-2026 Yorum yok. 2175
Yaprak Akın

Evler Pahalı Değil, Konut Üretmek Pahalı

17-03-2026 Yorum yok. 1878
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 4783
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 10492