KALE KÖYÜNDEN KALE GİBİ ETKİNLİK

10-08-2025 1912 Yorum yok. Yorum Ekle

Muhsin Özdelice Başkanlığındaki, Ordu Mesudiye Kale Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetimi, Köy Muhtarı Tahsin Başalan ve Azalarının, ortak organizasyonlarıyla, gerçekleşen geleneksel Keşkek Etkinliği katılımcılardan tam not aldı.


Ordu Valisi Muammer Erol, Mesudiye Kaymakamı Gökhan Hülagü, Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit ile İlçe Protokolünden ve çevre Köylerden konukların katıldığı etkinliğe, planlamasını aylar öncesinden yapan çok sayıda, Kale Köyü Mensupları katılım gösterdiler.


Melet52 Ses ve Müzik Organizasyon Firması Sahibi Onur Hıdırlar’ın kurduğu ses tesisatı ile Yöresel Davul-Zurna ekibinin buldukları her fırsatta davetlilere oynattığı oyunların ardından, Kale Köyünden yetişmiş Akademisyen Kariyeri olan TRT Müzik Daire Başkanlığı Türk Halk Müziği ve Oyunları Merkezi Müdürü Bağlama Sanatçısı Gökhan Karakaya ve Devlet Sanatçısı Dünya Tekin ile yine Kale Köyünden THM Sanatçısı Kemal Sarıkaya’da davetlilere unutulmaz sahne performanslarını sergilediler.


Yapılan planlama ile Keşkek gününden önce köyde buluşan sayıları oldukça fazla çocuklar, Mesudiye tarihinde ilk Çocuk Şenliğini gerçekleştirerek, tarihsel bir misyonun sahibi oldular. Dernek Yönetimi ve Muhtarlık çocukları etkinlik öncesinde, Ordu başta olmak üzere birçok turistik ve tarihi yerleri gezdirerek çocukların memleket özleminin hep canlı kalmalarına yardımcı oldular.


Ordu Valisi Muammer Erol ve Protokol mensupları keşkek alanında kısa bir süre bulundukları istişarelerde Dernek Yönetimi ve Muhtarlık Heyetinin taleplerini dinlediler.


Kale Köyü Muhtarı Tahsin Başalan’ın kısa selamlama konuşmasından sonra, davetlilerin eğlence ortamından mahrum kalmamaları adına, Protokol konukları arasından Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit gerçekleştirdiği kısa konuşmada, Kale Köyü Dernek Başkanlığı ve Muhtarlığını başarılı organizasyondan dolayı tebrik ederken, tüm katılımcılara etkinliklerinin gönüllerinden geçirdikleri gibi geçmesi temennisinde bulundu. Koçyiğit son olarak ta Kale Köyü etkinliğine katılarak bir dizi incelemelerde de bulunan Ordu Valisi Muammer Erol başta olmak üzere, tüm protokol konuklarına katılımlarından ötürü teşekkür etti.

 

Davul-Zurna ekibinin, güne özel hazırlanan çocukların çeşitli gösterilerinden sonra, THM Sanatçıları Kemal Sarıkaya ve Dünya Tekin’in doyumsuz programları davetliler ile buluştu.


Davetliler buldukları fırsatlarda, 1943 yılında yapılan ilköğretim okullarındaki eğitimin bitmesinden sonra, tadilatını yapıp müze haline getirdikleri okullarını da gezerek, oldukça duygusal bir anı yolculuğuna çıktılar.


Dernek Yönetimi ve Muhtarlık Heyetinin tüm davetliler ile yakından ilgilendikleri ortamda, davetliler özel bir gün geçirmenin keyfini çıkartılar.

Haber ve Fotoğraf Kaynağı: Ordu Mesudiye Ufuk Yılmaz

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Ordu,Mesudiye,Kale Köyü


Fotoğraf Galerisi


10-08-2025 1912 Yorum yok. Yorum Ekle
Neyir Erkan Şişman

Eski Yaralar, Yeni Umutlar

27-12-2025 Yorum yok. 1242
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KENDİNİ BİLMEK ÇOK ŞEYDİR...

27-12-2025 Yorum yok. 1134
Asiye Çakır

BURUN KIVIRIRSAN DUVARA TOSLARSIN...

27-12-2025 Yorum yok. 1439
Cüneyt Pulant

Sevdamız Beykoz

27-12-2025 Yorum yok. 1316
Erdal Uzuner

AHLAKİ EROZYON

27-12-2025 Yorum yok. 932
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

2025 MİZAN VE BİLANÇOSU

27-12-2025 Yorum yok. 916
Hacı Arıcı

ÖMÜR SERMEYEMİZDEN BİR YIL DAHA GİTTİ

27-12-2025 Yorum yok. 1002
Yaprak Akın

2 Kasa Kiraz’a 1 Daire Satacağız Neredeyse…

27-12-2025 Yorum yok. 1005
Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 1818
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 6435