MAZİ KALBİMİZDE DERİN BİR YARA

22-06-2024 2222 Yorum yok. Yorum Ekle

Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü’ne kalıcı yer bulmak; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İlçenin Merkezi ve Yerel Yönetimleri başta olmak üzere, elinden bir erk bulunduran her Beykozlunun boynunun borcudur.

 

On iki yıllık bir yıkım haberini güncellerken yanlışlık yapmayayım diye bahçedeki Atatürk büstünün de içerisinde olduğu, yıkım sonrasında tüm Beykoz dinamiklerinin katıldığı protesto fotoğraf ve video görüntüleriyle kimsenin etkisi altında kalmadan tarihi süreci hatırlatmak istiyorum.

 

Ayrıca, bilgilendirme konuşmasında da belirtildiği gibi, tüm taraflar kendileri adına yaptıkları çalışmalar ile alanı bir müddet kullanma hakkı almışlar.

 

Lakin süreç bir şekilde tıkanmış, yıkım başlangıcında Kulüp Başkan ve Yönetiminin feveranları klasik söylevlerle geçiştirilmiş.

 

Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübünün mekansızlıktan dolayı sıkıntısı her geçen gün, git gide artmış. Belediyeye ait güçlendirilmesi gereken bir binada geçici olarak hizmet üretmeye çalışan Spor Kulübünde, Yöneticiler değişse de yaşanan stres ve psikolojik sıkıntı, ne kulübün ne de Anadolu Hisarı Halkının üzerinden halen atılabilmiş değil.

 

Tek güzel olan ise; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yapılan müracaat ile bu alanı Küçüksu Mesire alanı adı altında eski özüne sadık bir düzenlemeyle, Beykoz olduğu gibi tüm İstanbul’un en güzel mesire alanı haline getirilmiştir. Aralıklarla da çeşitli etkinlikler ile alan özüne uygun yaşatılmakta.

 

Bu güzel hizmetten halk ne kadar mutlu olsa da, Spor Kulüplerinin mekansız olmasına da bir o kadar üzülmekteler.

 

Konunun özünde, siyasi mekanizmanın ilgili makamlar aracılığı ile konuyu yeniden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir proje kapsamında iletmelidirler.

 

Bu çalışmaların ilçenin tüm dinamikleri ile Merkezi ve Yerel Yönetimlerimizin desteği ile yeniden hayata geçeceğine her Beykozlu gibi bende yürekten inanmaktayım.

 

Yoksa bu tarihi vebalin sorumluluğu olanların omuzlarında yük olarak kalmaya devam eder.


Anahtar Kelimeler : Beykoz,Anadolu Hisarı,Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü,Yıkım,Küçüksu Mesire Alanı,Adnan Güner,Mustafa Babuz,Ferda Kazancıbaşı,Özel Haber,Ozan Derviş,İlker Güner

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


22-06-2024 2222 Yorum yok. Yorum Ekle
Asım Özdemir

Amatör Spor Dünyasının Bilinmeyenleri

09-08-2025 Yorum yok. 1577
Ozan Derviş

VEFA DUYGUSU BEYKOZ’DAN NEDEN HİÇ GEÇMEZ

29-07-2025 Yorum yok. 2292
Neyir Erkan Şişman

Adalet Kimin Kaleminde?

29-07-2025 Yorum yok. 2139
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

YAZIP ÇİZMEK…

29-07-2025 Yorum yok. 2251
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BEYKOZ’ DA KADIN EMEĞİ PAZARI

29-07-2025 Yorum yok. 2041
Hacı Arıcı

CENNET; KARDEŞ OLABİLENLRİN YERİDİR.

29-07-2025 Yorum yok. 1910
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Başkanla...

29-07-2025 Yorum yok. 2177
Yaprak Akın

Yoğunluk Transferini Detaylandıralım mı!

29-07-2025 Yorum yok. 1942
Erdal Uzuner

YAZA SAVAŞLA GİRERKEN

03-07-2025 Yorum yok. 2436
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 2403
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 3103