Uzuner “Birlikte İnandık, Birlikte Çalıştık, Birlikte Başardık, Birlikte Kazandık”

05-06-2024 871 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Eylem Sabırhoşgör Uzuner, hafta sonu gerçekleşecek ilçe kongresinde, yeniden Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanlığı için aday olduğunu partililerle paylaştı.


CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nın Kavacık’ta ki ilçe merkezinde gerçekleşen Adaylık açıklamasına CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Pembe Taştan, CHP Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Saldıroğlu, CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Esengül Tuncalı Ekmekçioğlu ile çok sayıda Kadın partili katılım gösterdi.


 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Adaylım açıklamasının ilk konuşmasını yapan CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, tüm katılımcıları selamlayarak, hafta sonu gerçekleşecek Kadın Kolları İlçe Kongresi’nde tüm Adaylara başarılar diledi.

 

 

CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan’ın ardından Kadın Kolları Başkanı ve Adayı Eylem Sabırhoşgör Uzuner kürsüye davet edildi.

 

 

Başkan Uzuner, Kadın Kolları Başkan Adaylığı münasebetiyle, kendisi için özel hazırlanmış tanıtım müziği ve ön çalışması titizlikle hazırlanmış sunumu öncesinde, Nazım Hikmet’i ve Ahmed Arif’i vefatlarının yıldönümünde anarak sözlerine başladı.

 


Uzuner “Sayın İlçe Başkanım. Kalemi keskin yüreği cesur Beykoz’un değerli yerel basın mensupları hoş geldiniz. Sevgili kadın arkadaşlarım değerli yoldaşlarım sahanın sultanları hoş geldiniz.  Biz bu zorlu ve engebeli yola yıllar öncesinde hep birlikte yürekten inanarak çıktık. On binlerce kız kardeşimiz ile umudu ilmek ilmek örgütledik. Seçim sürecinin yaşanmadığı dönemlerde biz yine sahalardaydık. Son dönemdeki görevimizde ise kimsenin burnunu dahi dışarıya çıkaramadığı Covid hastalığının kol gezdiği zamanlarda kapı çalan, sahadan hastalık kapan ve bunu şeker hastası annesine bulaştırıp, kendimde hastanede yatarken ellerim ile entübeye verdim annemi.



Sağlığımızı bahane edebilir çeşitli olmayan sebepler sunabilir ve sahadan çekilebilirdik. Fakat bu hastalığı yaşayan bir kardeşiniz bir arkadaşınız olarak halden daha çok anlama sorumluluğu ile tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlara elimizden geldiğince koştuk ve ilgilendik.

 


Gıda ve sağlık ürünleri desteğinde bulunduk. Mahallelerdeki kadın örgütümüzü ayağa kaldırarak Pandemi döneminde dayanışmayı arttırmak amacıyla kendi evlerinde hazırladıkları ev yemeklerini hastanelerdeki emekçi sağlık çalışanlarına kolluk kuvvetlerine, eczanelere ve sağlık kuruluşlarına haftanın 3 günü ulaşımını sağladık.



Pandemi sohbetleri yaparak vatandaşlarımızın izin verdikleri noktada onlar ile sohbet edip ihtiyaçlarını veya taleplerini öğrenip elimizden geldiğince karşıladık.

 


Milli ve dini bayramlarda çocuklarımızı hiçbir zaman ihmal etmedik. Onlara çeşitli hediyeler, kendilerine bayram kıyafetleri alabilecek hediye çekleri ile mutlu olmalarını elimizden geldiğince sağlamaya çalıştık.

 


Mesela Kurban Bayramında daha önceden tespit ettiğimiz evine et götüremeyeceğini bildiğimiz ailelere kıyma ve et desteğinde bulunarak onlarında tebessüm etmesini sağlamaya çalıştık. Bu her bayram zamanı istikrarlı bir şekilde devam etti.



Peki olmaz olmazsa neydi eylem?

En çok neye dikkat ettin?

 

Arkadaşlar benim olmazsa olmazım, bu vatan topraklarına evlatlarının kanı dökülmüş ve kanlı kefenine sarılmış o aziz şehitlerimizin kıymetli ailelerine olan vefa borcumla göreve geldiğim ilk gün sizler adına ve kendi adıma ziyaret etmişimdir. İhtiyaçları olsa da olmasa da eşit bir dağılımla hediyelerini takdim etmiş ve helalliklerini almışımdır. Biz onlar için ne yapsak az ne desek boş. Bir selam bile onları mutlu ediyor. Onlar bizim başımızın tacıdır. Her daim onlar için hizmet etmeye hazırız.

 

Arkadaşlar şimdiye kadar yaptığımız bazı sosyal çalışmalarımızı sizinle paylaştık. Siyaseten de bugüne kadar birçok seçimde çalıştık yılmadık devam ettik. Kadın örgütüm ile birlikte dimdik ayaktaydık. Hiç birinizin ayağı taşa değmesin Arkadaşlar. Ne ben ne sen değil biz olarak başardık. Ayaklarımız tüm siyasi çalışmalarımızda kadın örgütü olarak her taşa değdi.

 

Zafer inananların dedik ve inanmaktan hiçbir zaman vazgeçmedik. Öyle güzel bir bağlılığımız ve güç birliğimiz var ki kimsenin inanmadığı imkânsız gördüğü seçimden alnımızın akıyla çıktık.

 

Arkadaşlar ailemi cihan olsaydı hiç kimse 45 günde seçim alamazdı. Bugüne kadar da alınamadığı gibi. En büyük şansımız Sayın Alaattin Köseler başkanımızın tanınır olması ve Beykoz halkının gönlünde yer etmesiydi. Bu durumun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nda bu yarışın içerisinde olup kanıtladığı başarısı ve halkın sevgisi ile harmanlanan başarımızı, son dört yılda seçim olsa da, olmasa da, seçim varmış gibi çalışmamız, ads, öbek, pandemi sohbetleri, genel başkanımızın selamları ile kapı çalmamız, inanmışlığımızla bütünleşince zafer bizim oldu.

 

Birlikte İnandık, Birlikte Çalıştık, Birlikte Başardık, Birlikte Kazandık arkadaşlar. Şimdi sürpriz bir erken seçimden bahsediliyor.  Bizim için ne fark eder ki.

 

Bir başardık tekrar başarabiliriz. Hangi seçimde olursa olsun NE BEYKOZDAN NE İSTANBULDAN CHP’NİN şan ve şereflerle dolu bayrağı inmeyecek arkadaşlar buda buradan hepimizin yeminin sözü ve andı olsun.

 

 

Ulu önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında yolunda yürüyen ve şiarı zafer olan kadınlarız biz.

Ayağa kalkın arkadaşlar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadınları adına sizden yetki almadan konuşabilirim ki

Ortak değerimizdir çünkü. Tıpkı Mustafa KEMAL ATATÜRK gibi sırtını kimseye dayamadan kendine halkına ve örgütüne güvenerek yol aldıysa biz de onun askerleriyiz. Kimse’nin adayı ve adamı değiliz. Söyledim ya biz hiçbir çıkar gözetmeden partisini zafere taşımız belediyeyi kazanmış kadınlar olarak tüm tecrübelerimiz ile Bende Eylem Uzuner olarak CHP’nin kıymetli örgütünün adayıyım. Ve Örgütün takdiridir. Burada durup durmayacak kişiyi belirlemek. Biz partimizin neferleriyiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Adayı Eylem Sabırhoşgör Uzuner, katılımcılara projelerinden de söz etti. Projelerini partililerle paylaştıktan sonra Başkan Uzuner’i CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Pempe Taştan, Kadın Kolları Başkan Adayı Esengül Tuncalı Ekmekçi ile partililer tebrik etti.

Adaylık açıklamasının sonunda Eylem Sabırhoşgör Uzuner, Ailesi ve sevenleriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Not: CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Adayı Eylem Sabırhoşgör Uzuner'in projelerinden oluşan slaytı, haberimizin fotogaleri bölümünde okuyucularımıza aktarıyoruz. 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


05-06-2024 871 Yorum yok. Yorum Ekle