CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK ACİL VE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE DESTEK

26-03-2024 625 Yorum yok. Yorum Ekle

ACARKENT ROTARY KULÜBÜ, CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK ACİL VE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE DESTEK İÇİN DEVLET OPERA SANATÇISI HAKAN AYSEV İLE CUMHURİYET ŞARKILARI KONSERİ DÜZENLEDİ.


2420. Bölge Acarkent Rotary Kulübü Derneği, Beyoğlu Rotary Kulübü ve Ataköy Rotary Kulüplerinin proje ortaklığı ile 21 Mart 2024 Perşembe akşamı  Kadıköy  Belediyesi  Süreyya Operası’nın muhteşem sahnesindedeğerli opera sanatçısı HAKAN AYSEV ve orkestrasının sahne aldığı “CUMHURİYET ŞARKILARI” konseri düzenledi.


Acarkent Rotary Kulübü Derneği 2023-2024 dönemi Başkanı Zehra Turan  konser öncesi yaptığı açılış konuşmasında, konserin kendinden önce hizmet ilkesi ve dünyaya umut olalım dönem teması ile aynı  zamanda sosyal sorumluluk  amacını taşıdığını ve  gelirinin Cerrahpaşa  Tıp Fakültesi Çocuk Acil Ve Yoğun Bakım Ünitesine solunum cihazı alımına destek için bağışlanacağını  belirtti.


Konsere 2420. Bölge Dönem Guvernörü Mehmet Altay ve eşi Aysel Altay, Guvernör Yardımcısı Tahir Gökçe Şengün, Rotary 2420. Bölge Federasyon temsilcileri, Beyoğlu Rotary Kulübü Başkanı Gamze Kalyoncu ve eşi Serkan Kalyoncu, Ataköy Rotary Kulübü Başkanı Mert Can Uslu ve Dilan Keskin, Acarkent  Rotary Kulübü Kurucu Başkanı Ömer Saim Oğuz  ve eşi Roteryen Yasemin Oğuz,  ESRAG Başkanı Yaşar  Atacık ve eşi Şermin Atacık, Oktay Turan, Acarkent Rotaract Kulübü üyeleri, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim dalı Eski Başkanı  Prof.Dr. Haluk  ÇOKUĞRAŞ ve eşi Prof Dr. Fügen Çokuğraş, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Doktorları,  Kadriye ve Güven Olgar, Ayşe Tunalı, 2420. Bölge Rotary Kulüpleri Başkanları ve üyeleri ile etkinliğe destek veren çok sayıda sanatsever olmak üzere birbirinden değerli  470 misafir katıldı.     


Opera Sanatçısı ünlü tenor Hakan Aysev, 5 kişiden oluşan deneyimli orkestrasının etkileyici performansı  eşliğinde  iki saat boyunca Cumhuriyetimize tanıklık eden aryalar, napolitenler ile değerli besteci ve söz yazarlarımıza ait eserlerini seslendirdi, muhteşem sesiyle izleyicilere tam bir müzik ziyafeti yaşattı.  Katılımcıların sık sık şarkılara eşlik ettiği konser tam bir 100.yıl Cumhuriyet coşkusu yaşattı. 


Konserin ardından, Acarkent Rotary Kulübü Dönem Başkanı Zehra Turan, Hakan Aysev  ve orkestrasına, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Yönetimine ve tüm katılımcılara teşekkür ve minnetlerini sundu.  Hakan Aysev ve orkestra müzisyenlerine Cumhuriyetin 100. Yılı konseri anısına Atatürk Büstleri ve Kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunan “Deniz Kabuğu sertifikası” armağan etti.


Hakan Aysev Cerrahpaşa çocuk  kliniğindeki çocuklara nefes olmak adına bu yardım konserinde sahne almaktan  onur ve mutluluk  duyduğunu  ifade etti.


Konser kapanışında 2420. Bölge Dönem Guvernörü Mehmet Altay Bölge adına, Prof.Dr. Haluk  ÇOKUĞRAŞ ve eşi Prof Dr. Fügen Çokuğraş ise Cerrahpaşa Tıp  Fakültesi adına  HAKAN AYSEV ve orkestrasına, Acarkent Rotary Kulübü, Beyoğlu Rotary Kulübü ve Ataköy  Rotary Kulübü Başkanlarına  teşekkür ettiler, çiçek ve plaketlerini sundular.   

Haber Kaynağı: Acarkent Rotary Kulübü

 




26-03-2024 625 Yorum yok. Yorum Ekle