TÜRK FUTBOLU CAN ÇEKİŞİYOR…!!!

11-03-2017 2826 Yorum yok. Yorum Ekle

TÜRK FUTBOLU CAN ÇEKİŞİYOR…!!!

Sonunda sesini milyonlara duyuracak biri isyan etti…

Bülent Uygun, şimdinin Gaziantep teknik direktörü, çok yakında belki de büyük bir futbolseverin duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

80’li yıllarda çoğunluğu yerli futbolculardan oluşan takımlarımızı seyreder, ahh çekerdik.

Bizim Avrupalılardan neyimiz eksik diye.

Gerek Milli takım gerekse kulüp takımlarımız Milli lig de bizleri tatmin edemezken Avrupa’ya çıktıklarında tel tel dökülürlerdi.

GEORGE HAGİ

Evet bu Rumen i hepimiz tanıyoruz. Avrupa da gençliğini geçirdikten sonra Galatasaray a geldi. Yanında iki üç yabancı daha.

Ama Hagi sahadaki varlığı ve Futbol kalitesi ile hemen her oyunda fark yaratmasını bildi. Öyle ki hakemler bile onun agresif futboluna esir olmuş, çoğu zaman ileri derecede tolerans tanıyorlardı.

Öyle bir profesyoneldi ki, sahada nasıl duracağını ve kimleri etki altına alacağını iyi biliyordu. Başta Emre Belözoğlu olmak üzere takımdaki birçok futbolcuya oyun içinde vücudunu nasıl kullanacağını ve birçok duruşu o öğretti.

ALEX DE SOUZA

Dünyanın tartışmasız en iyi futbolcularının çıktığı Güney Amerika Ülkesinden Ülkemize gelen en en Kaliteli ve Zeki futbolcusuydu.

Onunla birlikte Fenerbahçe ye birçok vatandaşı geldi ve Fenerbahçe o yıllarda fark yaratttı. Alex sadece futbolculuğu ile değil iyi bir Aile reisi, Baba ve Kaptan idi.

Kendi ülkesinde Milli takımlar seviyesinde hak ettiği noktaya gelememe sebebi bence Türkiye Liginde oynamasıydı.

Alex, gerçek bir Profesyonel ve futbol zekası tartışılmaz bir futbolcuydu.Ayakları ile Beynini entegre etmiş ender futbolculardan biriydi.

FATİH TERİM

Beğeniriz veya beğenmeyiz, Türk futboluna iz bırakmış bir Teknik Direktördür. Futbolculuğundaki hırçınlığını özellikle Galatasaray’ın UEFA kupası şampiyonu ve üst üste yaşadıkları Şampiyonluklar yıllarında tüm Camiaya bulaştırmış bir futbol adamıdır.

Gerek kulüp takımlarında gerekse Milli takımlarda hep yanında olan Müfit Erkasap’ın arkasından gidebilen bir asistan olamama sebebi, Müfit in yeteneksizliği kadar Terim hocanın Bencilliğinin eseridir. Mustafa Denizli ile birlikte Türk futbolundan TEK BAŞLARINA nemalanmış ve geride hiç Futbol adamı yetiştirmemiş iki teknik adam..!!!

Türk futbolunun bugünlere gelmesinin en başta sorumluları, Rahmetli Hasan Doğan dönemi hariç Futbolun içindeki herkestir.

YABANCI AKINI..!!

Önceleri Yugoslav, Romen futbolculara kapılarını açan Türk Futbol Dünyası,90’lı yıllardan sonra Futbolculukta son dönemlerine gelmiş Dünya yıldızlarının Cenneti haline gelmiştir.

Sadece futbolcular değil tabii ki, bir ara 18 takımlı Türkiye liginde 16 takımı yabancı hocalar çalıştırır olmuştu, hoş genelde hep yabancılar fazlalıktaydı.

Buna birde 24 kişilik takım kadrosunun önce 8,sonra 10,şimdi 15 i yabancı futbolculardan kurulu bir takımdan beklediğimiz Nedir…???

Avrupa takımlarının getirdiği BAŞARI… değil mi..!?

Ama nerede…. bonservis bedelleri yüksek ,ücretler Euro bazında tavan, primler, imza paraları, reklam gelirleri…..ve komik Vergi ..!!

Bana göre dünyanın en güzel ve keyifli mesleği ve en çok kazandıranı,10 yılda tüm sülaleni kurtaracak servete sahip olma imkânı.

Ama ülke futboluna ve gençliğine verilen bir şey YOOOKKK..!!

Hatta kötü oynama ve isyan etme LÜKSÜN …de var…Dokunulmazlık gibi bir şey….Nasıl bir sözleşme yapılıyorsa …en ufak bir anlaşmazlıkta, UEFA kulübü cezaya mahkum ediyor.

ŞURAYA BAĞLAYACAĞIM….

Bülent Uygun isyanından yola çıkarak, Her gün, her yıl kahrolup, sahte mutluluklar yaşamaktansa, 5 yıl 70’li yıllara dönelim, ama Öz e kendi evlatlarımızın çoğunlukta olduğu bir Futbol Dünyasına kavuşalım.

Teknik Direktör yabancı, takımın yüzde sekseni yabancı, ama futbolumuz Edirne den öte yine gidemiyor yine kalitesiz.

Milli takımın hali ortada,70 milyon dan 24 kişilik takım çıkaramıyoruz. Avrupalıların keşfedip yetiştirdikleri Türk çocuklarını Milli takım için iknaya çabalıyoruz.

Düşünsenize, Takımın adı OSMANLI SPOR ama futbolcuların 4 ü Türk. Daha dün e kadar İstanbul Büyükşehir Belediye keza öyle.

Alex, Hagi, falco götz ,Anelka, Popescu, pier v. hojdoonk  vb. gibi kaliteli futbolcular gelmeli.

Gençlik ve spor bakanlığı Tesis ve yapı konusunda çağ atlattı ama alt yapı ve Kulüp yapılanmaları konusunda ve de Federasyon konusunda sınıfta kaldı.

Yaşlı, pahalı, yabancılara kapılar kapanmalı.

Kariyersiz yabancı hoca yerine iyi yerli hocalara süre verilmeli.

Kulüpler bir yıl içinde en fazla 2 teknik adam ile anlaşabilmeli.

Süper lig de alt yapıdan en az bir futbolcu ya ilk 11 şartı gelmeli. Kadroda olması yetmez.

MEDYA…

İşin çıbanbaşlarından biri olan görsel ve yazılı basın, eyyamcılığı, yaygarayı, palavrayı ve kahve ağzı ile yazmayı, program yapmayı bırakmalı.

Türk Dil kurumu nedense bu programlar Kör ..!! bakıyor..

Zaten etten kemikten yapılı insanoğlunun idare ettiği, dik durmayan insanların içinde olduğumuz bu âlemde,

Eğer kendimize çeki düzen vermezsek, Dünyanın 5. Endüstrisi kabul edilen FUTBOL serüveni yakında iflas edebilir.

Benden şimdilik bu kadar.

Dahası var ,ama gazete benim değil..!!

Saygı ve sevgiyle kalın

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787