BEYKOZ ÇAYIR FESTİVALİNDE İLK 2 GÜN

25-06-2012 2695 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz çayırında görsel olarak her şey mükemmel şekilde hazırlanmışken, Belediye ve Yöre Dernekleri çıktıkları bu güzel yolda, festival öncesi ve sonrası olan eksiklikleri birbirlerine yazılı rapor halinde sunarlar ve gelecek sene başarı trendi daha da yükseklere çıkar.

İlk iki gün de Beykozluların Çayır Festivalini ne kadar özledikleri her hallerinden belli oluyordu.

Alana giriş ve içerideki düzen için alınan önlemler konusunda tüm emeği geçenleri özellikle emirleri uygulayan emekçileri tebrik ediyorum.

Bizlere ayrılan basın masasının hakkını verebilmek için festival boyu köşemden her güne özel görüşlerimi aktarmayı düşünüyorum. Bu düşüncemiz tüm alandaki güzellik adına artıların eksilerden çok fazla olması ve artıların daha fazla olmasına katkı sunmak içindir.

Her ne kadar gecelerin genel malzemesini geceye veya daha evvel olduğu gibi etkinliğe katılmayanlara göndermeyin dememize rağmen, sağ olsun basın bürosu geceye katıldığımız halde, iki günün haberlerini yapılmış olarak göndermişler.

Kendilerine bu usulü kabul etmediğimizi defalarca söylememize rağmen, bu sefer oldukça işimize de yarayacak gibi, zira geceler hakkındaki haberlerimizi Beykoz Belediyesi gözlemi ile aktardıktan sonra, sitemizde ve basılı gazetemizde tüm geceleri kapsayan genel haberimizi Doğuş Haber ayrıcalığında sizlere aktaracağız.

1. ve 2. gün için gözlemlerimi kısaca aktarmak istiyorum.
1. gün Sayın Belediye Başkanımızın protokolde oturan tüm kişilerin ellerini tek tek sıkıp hoş geldiniz derken, kışla tarafından protokolün bittiği yerde 1-2 metre mesafedeki basın masasına gelmese bile bir el sallasa biz yine razıydık. Belki Başkanımız sahneye çıktığında bizler ile ilgili bir iki kelam eder dedik ama başkanımızın genelde basını unutma alışkanlığı olduğu için o da mümkün olmadı.

İlk gün sadece Nurettin Bay isimli sanatçının dışında kimse basını hatırlamayınca, ne yapalım Kader demekten kendimi alamadım. Ne var ki Belediye çalışanlarının basın masası ile yakından ilgilenmeleri bu üzüntümüzün uçmasına sebep oldu onlara bir kez daha teşekkür ederim.

Protokol sandalyelerinin sahneye biraz daha yakın konulması, sahnede performans gösterin sanatçı ve ekiplerin protokol ile daha sıcak iletişim kurmalarını sağlayacaktır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi.

Oldukça zor şartlarda çıkartıp okuyucularımıza sunulan basılı gazetelerimiz, festivalin ilk iki gününde uzun protokol önüne konulan 3 sehpanın üzerine konularak, protokol mensuplarının gecelerin başlaması için bekledikleri sürede zaman geçirebilecekleri görseller olsun arzusundaydık.

Bu işlemi 1. gün sadece doğuş haber yaparken, 2. gün Dost Beykoz ve Beykoz güncel gazeteleri de gerçekleştirdi. İyi ki de diğer arkadaşlarımız gazetelerini bırakmamışlar.

Çünkü;
1. gün çok önemli bir siyasetçimizin oğlu, bizim gazetemiz ile önce kendi koltuğunun nemini, sonra yanındaki kendisi gibi genç siyasetçinin koltuğunun nemini silerek gazetemizi okunamayacak hale getirdi.
2. gün ise bu seferde çok önemli bir stk kuruluşunun başkan yardımcısı dost Beykoz gazetesinin iki sayfasını çıkartıp cam siler gibi buruşturup, oturduğu koltuğun nemini silip gazeteyi sehpanın altına attı.
NE DİYELİM!!!
Şimdilik bir şey demeyelim de inşallah onlar veya başkaları bu olumsuzluktan etkilenip tekrar etmezler.
EH!!!
Birde tekrar etmemesi, bu konuda belediyemizin alacağı önleme bağlı, sehpalar üzerine nem alıcı bezler veya peçeteler konulursa belkide bu olumsuz görüntülerin önüne geçilmiş olurlar.

Tekrar, Sayın Belediye Başkanımız şahsında ortaya konulan güzellikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Tüm Beykozlulara ve onların Beykoz dışından gelecek konuklarına iyi bir festival süreci geçirmelerini diliyorum.

Önemli bulduğum bir ayrıntıyı 3 saat sonra aktardığım için tüm okuyucularımdan özür diliyorum.

Kapalı alandaki bir etkinlikte oturduğu masanın kenarındaki bir çivi çıkıntısını İPHONE ile çakan, hızlı Twitter kullanması ile muhşur büyüğümüz, festivalin 2. akşamında kendisi oturmuşken yanına oturacak protokol konuğu için yine İPHONE'unu feda ederek, koltuğun ıslanmışlığını bir araba sileceği hassasiyetinde sudan arındırması da kotuklardaki nem konusunun başka bir ayrıntısı oldu.

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 590
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1079
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 545
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 447
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 505
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 455
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 652
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 502
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1122
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 985
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 848