1 NİSAN'A ÇEYREK KALA CHP BEYKOZ İLÇE KONGERESİ

29-03-2012 3934 1 yorum. Yorum Ekle

Değerli okuyucularım, CHP Beykoz İlçe Kongresi öncesi, parti içerisinde yaşanan olağanüstü hareketliliği yanlış yönlendirmemek için İlçe Başkan Adayları ile ilgili bizzat vatandaşa dayalı gözlemlerimi 1 Nisan' a Çeyrek Kala başlığı ile sizler ile paylaşıyorum.İlçe Başkan Adaylarının olağanüstü çalışmalarını delege üzerinde yanlış yönlendirmemek için adaylık açıklamalarından başka haberlerini birebir yapmamaya gayret gösterdik. Sadece Çavuşbaşı ve Yeni Mahalle Delegelerinden bir grubun daveti ile gittiğimiz toplantının Başkan Adaylarının birisi adına yapıldığını, gittiğimizde öğrendik onun dışında adaylar ile ilgili haber yapmamaya ve delegenin sağduyulu davranmasına katkı koymaya çalıştık.

Adayların sahada yaptıkları çalışmaları ve delegeler ile olan toplantılarının hepsine katıldık, siyasetin güzellikleri açısından bu dönem CHP İlçe Kongresindeki çalışmalar, uzun yıllar önce Beykoz Zafer Sinemasındaki hareketliliği ve rahmetli Mustafa Aydın(Yüzbaşı), Mehmet Yavuz(Yorgancı) ve Allah uzun ömürler versin Av. Perihan Şaylan, Hasan Kayadomaç ve Hakkı Kaya dönemlerini anımsattı.Uzun lafın kısası, CHP Delegesinin "DOĞRU SÖYLEYENİ 9 KÖYDEN KOVSALAR BİLE, 10. KÖYÜ ARAMADAN 9. KÖYDE KALARAK SİYASET YAPMALARI GEREKEN BİR DÖNEMDE OLDUKLARINI UNUTMAMALARI GEREKMEKTE" bunun bir halk gözlemim olduğunu altını özenle çizerek, yine halkın içerisinden Başkan Adayları ile ilgili gözlemlerimi okuyucularım ile paylaşıyorum.

Bunu da, CHP Beykoz İlçe Delegesinin Kongre öncesi kararlarının, Adayların yaptığı çalışmalar sonrası netleşmiş olacağının kanısıyla, diğer partilileri ve partili olmayan Beykozluları bilgilendirmek için aktarıyoruz.

Başkan Adaylığını ilk açıklayan Hızır Yılmaz:
Halkın deyimiyle, "Deli Fişek-Kontrolsüz Güç" Milletvekilliği seçimleri öncesi Aday Adaylıklarının belirlenmesi ile ilgili açıklaması doğrultusunda Aday belirlenmesine tepki koyarak Aday Adaylığından çekilmesi, Beykoz dahil Anadolu Yakasının tüm ilçelerinde aktif siyasetin içerisinde bizzat sahada bulunması, çalışmalarının Beykoz ayağında ise delege olsun olmasın çalışmalarını tüm parti tabanına indirmesi ve özellikle ekonomik gücünü parti çalışmalarında cömertçe kullanmasıyla dikkatleri üzerine çeken, içerisindeki volkanı kontrol ettiğinde ve yönetim kadrosunu iyi belirlediğinde, partililerin beklentisi en çok olan aday gibi görülmekte.

Başkan Adaylığını 2. olarak açıklayan mevcut İlçe Başkanı Nagihan Akan:
Tam bir gemi kaptanı, üzerine oynanan birçok oyunlara rağmen, zaman zaman (bu bir özeleştiridir) biz yerel basının bile üzerine çok gittiği bir İlçe Başkanı olarak gemisini hiç terk etmedi. Özellikle bazen gemisi su almaya başlasa bile en yakın tersanede önlemini aldı ve rotasına devam etti. Çok sıkıntılı günler geçirmesine karşın örgütünün kongre öncesindeki beklentisi olan ön seçim uygulamasındaki ısrarı ve sandıkların mahallelere konularak delegelerin belirlenmesini sağlaması, kendisinin de kabul ettiği bazı olumsuzlukları gölgede bırakarak, yarışın favorileri arasında oldu. Çok çok deneyimli ve genç Başkan Adaylarının kendi aralarında ki çekişmeden, son dönem çalışmalarındaki başarılı grafiği de eklenirse, Nagihan Akan partililer için sürpriz isim olmasa gerek.

Başkan Adaylığını 3. açıklayan Av. Şevket Arıkan;
Çok iyi hatip olması, bir dönem Belediye Başkanlığı yapması, bu süreçte şahsına açılan davalarda yaptığı başarılı savunmalar ile üzerine bir yaptırım yapılamaması, alçak gönüllü ve karizmatik yapısıyla her zaman Başkan edasıyla saygı gören bir parti büyüğü olarak bilinmekte. Adaylık sürecine geç katılması, daha aktif siyaset yaptığı Belediye Başkanlığı dönemindeki kendi deyimiyle omuzdaşlarıyla birlikteliklerinin azaldığını belirtmesi, yakın çalışma arkadaşlarının çok yeni isimlerden olması, genel delegeye açık bir toplantı yapmaması, partililerin kendisini kapalı kutu olarak görmesine sebep olmakta.

Başkan Adaylığını 4. açıklayan Yener Kaya;
Yener Kaya için bir dönem yakın çalışma arkadaşından başka hiç olumsuz söz söyleyen yok. Tam bir sosyal demokrat ve tam bir emekçi, geride bıraktığı çalışma dönemi başarılar ile ve bu başarılarının ismine yansıttığı saygınlıklar ile dolu. Uzlaşmacı ve birleştirici söylevlerini son ana kadar devam ettiren Yener Kaya, çok sesli olarak ben aday olmak istemedim arkadaşlarım beni zorladı bende görevden kaçmadım ve aday oldum açıklaması, delegeler ve partililer arasında, Türkiye Genelinde aktif Sendikal yaşamından ve aynı önemdeki Kurum Yönetim Kurulu Üyeliğinden emekli olup köşesine çekilmiş bir bilgi kişinin, yarın İlçe Başkanı olduğundan bir süre sonra emeklilik alışkanlığı baş gösterirse ne olur endişesi halkın dilinden düşmüyor. Her şeye rağmen Yener Kaya, yaşı ile söylenen olumsuzluklara rağmen adı gibi kaya maşallah.

Başkan Adaylığını 5. açıklayan Kenan Özdemir;
Kenan Özdemir partinin her zaman bir görev adamı olduğunu özellikle Tokatköy Mahallesindeki çalışmaları ile partisi için bir nefer olduğunu kanıtlamış genç bir partili. Başkan Adaylığını açıklamadan önce adının daha önce adaylık açıklaması yapan adaylar ile birleşme dedikoduları ile anılması bu yazıyı kaleme alana kadar bu senaryolara kapalı olduğunu göstermesi bu konudaki ilkeli duruşunu göstermiş oldu. Ne var ki sokaktaki partililerin birçoğu Kenan Özdemir için bu sürecin erken olduğunu dile getirip, özellikle başarılı çalışmalarını tüm partililere örnek göstermekteler.

1 Nisan 2012 günü yapılacak CHP Beykoz İlçe Kongresinin öncelikle Ülkemize ve Beykoz'a hayırlı olmasını dilerken, itina ile seçilen CHP Delegelerinin, seçeceği İlçe Başkanı ve Yönetimine başarılı çalışmalar diliyorum.

 

Yorumlar

Rafet Bakiloğlu 30-03-2012

YORUMSUZ....

Gerek ülke genelinde, gerek Beykozda muhalefet yapılabilecek o kadar çok malzeme var iken Beykozun bu suskunluğu çok garip..

Benzin istasyonları vergi dairesine döndü...

Anlayanlara...








Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 487
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787