BEYKOZ ARTIK TÜRKİYE’NİN SİYASET GÜNDEMİNDE

27-05-2011 2586 Yorum yok. Yorum Ekle

12 Haziran seçimleri öncesi ilçemizdeki, siyaset çalışmalarına şöyle bir baktığımızda birçok siyasi partiden milletvekili adayı olarak sıralamaya giren Beykozlu Siyasetçilerimiz bulunmakta.

Geçmişte bunun tam tersi olurdu, siyasetçilerimiz bir şekilde milletvekili aday adayı olup, aday listelerinde isimlerini bulamazlardı.

Şimdi öyle mi?
Türkiye genelinde 550,İstanbul genelinde 85 kişi içerisine giren birçok Beykozlu siyasetçimiz bulunuyor.

Bu tablo birtakım katmanların birleşmesiyle artık Beykoz'un, Beykoz siyasetçisinin İstanbul ve Türkiye gündeminde olması gerektiğinin işareti olarak algılanmakta. Açıkçası Beykoz artık dikkate alınması gereken bir ilçe gerçeğinin yıllardır göz ardı edilişinin sonunu yaşıyor demektir.
Ha! Yeter mi... Asla Yetmez ama başlangıç kabul edilmesi gerçeği de önemli bir gelişme olarak algılanmalıdır.

Bu gelişmeye iktidar ve Muhalefet partileri de ayak uydurduklarında Beykoz'un yıllardır Milletvekili özlemi sona erecek gibi görülmekte.
Geçmişte siyasetçilerimiz Beykoz'a seçim zamanı gelirler yakışıklı söylevleri sonrasında "ara bulursun mahallesindeki" malikânelerinden çıkıp da ikinci defa Beykoz'a gelme zahmetinde bulunmazlardı.

Şimdi öyle mi ya?
Geçtiğimiz son seçimlerden sonra günümüze kadar ilçemize gelen milletvekilli, bakan ve parti genel başkanı düzeyinde birçok siyasetçiye sokakta ve herhangi bir etkinlikte rastlayabiliyoruz.

İlçe yaşamının sıkı takipçisi merkezi ve yerel yönetim temsilcilerinin uyum içerisinde olmaları sonrası ortaya çıkan ortak ürün Beykoz'un önümüzdeki yıllarda vitrin bir ilçe olacağının göstergesi olurken, ilçenin eğitim, turizm ve sağlık açısından butik bir kimliğe bürünmesi sevinç yaratmakta.
Siyasi partilerin ilçe temsilcileri Sivil Toplum Kuruluşları, özellikle Beykoz Muhtarlar Derneği'nin hiç görevleri değilken verdikleri amansız mücadele,
Çok eleştirilmesine rağmen Beykoz STK'larının çatı kuruluşu olan Beykoz Vakfı'nın son yıllardaki atak çalışmalarından çıkan güçlü sesler, Beykoz dışındaki noktalara yetişme konusunda çok çabuk yol alıyor.

Kapalı olan fabrikalarında yakın zaman içerisinde hayata geçecek olan eğitim turizm ve sağlık konseptinde yerini alacak olması vatandaşa ecrimisil, 2B,Mülkiyet, İmar ve İşsizlik sorunlarına "tamam bitti ve rahatladık anlamında" yansımaması ciddi bir tedirginlik yaratmakta.

İlçe yüz ölçümünün çok büyük bir alanının plan ve programsız görünmesi, bu alan üzerinde yaşayan insanların devletin en yetkili kişisi tarafından plansız ilçe yaşayanları olarak adlandırıldığı günümüzde, yapılacak imar planlarında birçok Beykozlu kendilerini bu planlama kapsamında nerede bulacağının endişesini yaşıyor. Kaldı ki, çözüm mekanizması, Beykoz Vatandaşı'nın ecrimisil, 2B,Mülkiyet, İmar ve İşsizlik sorunları içerisinden sadece ecrimisil konusunu kısmen hallettiklerini söylemesi ve diğer sorunlar halledilmeden ecrimisil sorununun halledilmiş olmasının pekte çözüme dayalı bir sonuç olarak görülmemesi vatandaşı halen ciddi anlamda tedirgin etmekte.

Beykoz Halkı kendileriyle ilgili yapılacak planlamanın şeklini net olarak öğrenmek istiyor.ilçemizdeki plansızlıktan kaynaklanan çarpık kentleşme Hükümet Temsilcileri tarafından da dillendirilirken, bu çarpık kentleşmenin giderilmesi adına yapılacak planların da ilgilisi olan Beykoz vatandaşına bildirilmesi gerekmektedir.
Yani, Beykoz'daki çarpık kentleşmeyi gidermek için, ilçeye özel bir çılgın proje mi uygulanacak? Devlet arazilerinde yeni konut alanları üretilip, yerleşim merkezleri mi oluşturulacak? Yoksa çarpık kentleşmede yıkım gerçekleşip toplu konutlar mı yapılacak? Veya vatandaşın beklentisi olan donatı alanlarında küçültme yapıp, mevcut yapı stokunu koruyarak, bir imar affı kapsamında, yeni bir planlama mı yapılacak? Vatandaş kendi yerleşimiyle ilgili bu net açıklamayı yetkililerden beklemekte.

Beykoz Halkının Seçim öncesi ilçemize gelen siyasetçilere bu soruları sormaları gerekli, eğer bu soruları sormazlarsa ziyaretler esnasında ziyaret nezaketine uyarak, direkt gelenleri dinlerlerse, gelen siyasetçiler araştırması neticesinde derslerine iyi çalışmış olacakları için, o anı kurtarmak amacıyla çok süslü sözlerle sizlere konuşurlar, daha sonra size kocaman bir ziyaret süresi içerisinde bir çay içecek kadar zaman bırakılmadan,"ee daha daha nasılsınız" söylevleri tekrarlanıp ziyaretler sona erdiğinde Beykoz Vatandaşı'nın sorunları bir başka bahara kalacak demektir.

Bu açıdan evinize, derneğinize, kahvenize, iş yerinize gelen siyasetçileri ilçe sorunlarıyla ilgili ciddi anlamda sorgulayın, bırakın sınıfta kalanlar olsun siz yolunuza dersini iyi çalışıp, sorunları çözmeye yönelik adım atacaklarla devam edin.

Bu davranış biçiminiz ilçemizdeki siyasi hareketliliği daha da geliştireceği için, zaman içerisinde hem siyasi hem de STK anlamında ilçe sorunlarına duyarlı, örgütlü vatandaşların artmasını sağlayacağından daha sonraki yıllarda seçimler öncesi yapılacak değerlendirmelerde, Beykoz halkının sorunlarının azaldığı ve siyasetçilerimizin aday listelerinde daha üst sıralarda yer bulduğunu göreceğiz.

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 468
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 459
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785