BİZ DOSTUMUZLA GÜLER DOSTUMUZLA AĞLARIZ

30-11-2010 4844 6 yorum. Yorum Ekle

Gazetedeki görevim gereği haberlere birebir gitmek ve bu haberlerin okuyucuya indirilmesine katkı koymam sebebinden, bire bir bağımsız yazı yazma sürecimi zaman zaman sekteye uğratabiliyorum. Bu eksikliğimin bilinciyle, bir başka pencereden gönlümü aktarmak istiyorum.

On yıl önce yayına girdiğimizde de savunduğumuz gibi, ilçede ne kadar fazla yayın kuruluşu olursa o kadar çok rekabet olacağı ve halkın bu rekabetten istifade edeceği düşüncemiz halen hassasiyetini korumaktadır.

Seçimlerin yaklaşıyor olması ile bazı yeni yayın kuruluşlarının da bu sürece eklenecek olmasından da hiç rahatsızlık duymamaktayız. Hepsinin okuyucusunun önüne çıkmak için sarf ettikleri emeğe son derece saygı duyuyoruz. Önemli olan halkın yayın kuruluşlarını yayın ilkelerine göre objektif olarak değerlendirmesidir.

Eskiden nedendir bilinmez veya bilinirde içimizde sakladığımız, bazı güçlerin veya eksik davranışlarımız yüzünden basın kuruluşları kendi aralarında küçük küçük sorunlar yaşadığı olmuştu. Son birkaç yıldır, bu sürtüşme tamamen ortadan kalkmış olmasına rağmen, ilçe dışından yönetilen, ilçe içerisinden destek gören bir yayın kuruluşunun ilçe basınını bölme ve parçalama çabaları sonuç vermedi.

İlçe basını dışarıdan gelen tehlikeye karşı bütünleşirken, ilçe içerisinde kendi aralarında amansız bir rekabete girdi. Birbirimizle yüz yüze görüşmelerde sorunsuz diyaloglar yaşayan bizler, iç dünyamıza çekildiğimizde, yayın ilkemizi devam ettirmek için, kişiler, kurumlar, siyasetçiler ile daha bir yakınlaşma içerisinde olduk. Bu sürecin en beceriksizi de maalesef bizim kurumumuz oldu çünkü en çok basılı yayını sekteye uğrayan biz olduk.

Tabi bununda kendi içerisinde bazı çıkmazları var, aradaki dostluk ilkesinin devamlılığını düşünerek sadece bir tanesinden örnek vermek istiyorum. Bir yayıncı arkadaşımız ile her hangi bir kişi, kurum, siyasetçi vs, kendisine bir olumsuzluk yapmış ise, bu olumsuzluğu o arkadaşımızdan dinlediğimizde, önce üzülüyor, sonrasında o kişi veya kurumlar ile ilişkilerimizi, arkadaşımızın uğradığı haksızlık doğrultusunda yeniden şekillendiriyoruz.

Ne gariptir ki, bir başka gün veya günler sonra, uğradığı haksızlığı bizimle dosthane paylaşan ve onun yüzünden kendisini üzenler ile mesafeli olduğumuz kişiler ile bir görüyoruz ki, "bize anlatılanlar yalan ya da maksatlı yapılmış, ortada sorun yok ve her şey can ciğer kuzu sarması"
Ne kadar yanlış yaptığımızı anladığımızda ise atı alan artık eskisi gibi Üsküdür'a falan gitmiyor, Beykoz'u bir kere baştanbaşa dolaşmış oluyor.


Bu sebeplerden dolayı ön hazırlıkları bitmiş, bir türlü sağlam zemine oturtulamadığı için neticelendirilememiş birlik çalışmalarının oluşmadığından, birçok kurumun basını hiçe sayan davranışları veya kendi işini hallederken kerhen dikkate alan tutum içerisinde olmaya itmekte.

Birde bazı basın kuruluşlarının yazar kadrosu kurumuna çok ciddi katkılar yaparken, bazıları da, yazı yazdığı kurum üzerinden kendi farklı uğraşları ile ilgili mesaj vermek istiyor. Bunu da kafa karıştırmadan örneklemek gerekirse, Yazar var, yazdığı kurumun yayın politikası onu hiç ilgilendirmiyor, ben yazılarıma bakarım diyor. Yazar var üç yazısından bir tanesini, kendi uğraşına endeksleyen tutum içerisinde, davranıp yeri geldiğinde yayın kurumunun sahibi gibi davranma hakkı buluyor kendinde. Ardından gazete yönetimi tarafından ikaz edildiğinde, topu tüfeği bırakıp ilçedeki diğer gazetelerden birinin adını telaffuz ederek, "benim kıymetimi bil, yoksa yerim hazır imajı" verenler söyledikleri gazetenin yanından geçemezken acımasızca eleştirdikleri gazeteye demir de atabiliyorlar. Yani demek istediğim kim dost kim düşman ancak bu deryanın içine girenler görebiliyor.


Konu Yazarlardan açılmışken, ilçemizdeki yayın kuruluşlarını Yazar kadroları ile birlikte aynı ortamda ilk kez buluşturan önce Ak Parti ve CHP Beykoz İlçe Yönetimlerine teşekkür ediyorum. Hatırlanacağı gibi önce Ak Parti, sonrasında CHP Beykoz'daki yayın kuruşlarının Yönetici ve Yazar Kadroları ile yemekli toplantı yapmıştı.

Ne diyeyim, bir başka pencere diye baştan adlandırdım ya, işte böyle. Kimseye dargın ve küskün değilim. Müsait ortam bulup oturacakları bir yer bulduklarında akıllarına bizim on yıldır yaptıklarımız gelenler veya onu irdelemek öğrenmek isteyenler varsa onlar ile yolumuza devam ederiz. Ve ediyoruz da.

Yorumlar

Makbule 30-11-2010

Öz Eleştiri

Sayın Derviş gerçekleri ortaya koyan yazınızda iğneyi karşı tarafa çuvaldızı kendinize batırırcasına yaptığınız öz eleştiri için sizi kultuyorum. Ben geçmişinizi bilmiyorum ama yakın zamandır engellilere olan yayın politikanız sebebiyle hayranınızım, haber geçmişinizi yavaşyavaş incelemeye çalışıyorum. Sizi gerçek bir Beykozlu davranışı içerisinde görüyorum,bu sebepten dolayıda ayrıca tebrik ediyorum. Okumalıyız her yayını okumalıyız okumanın kimseye zararı yoktur. İyi Günler

Kemal 30-11-2010

Fakat

Çözüm yolları ile ilgili görüşünüzü yazmamışsınız. Sizin kendi köşeniz olduğu için buradan önerilerinizide görmek isterdik. Ben bazı toplantılara katılıyorum, bu toplantılarda bile anlattığınız konu ile ilgili davranışlar açıkça görülüyor. Bence biran evvel bu işin ortasını bulup bir zapta bağlamanız hem siz basın kuruluşlarını, hemde sizlerle ilişkileri olanları daha rahat çalışma ortamına kavuşturacak gibi.

Varol AYDIN 30-11-2010

DUYGUSAL OLMAK

Ben hemen hemen bütün Beykoz Basınında çıkan haber ve köşe yazılarını okurum. Hemen hemen her köşe yazarının üslubu belli. Kimi katı, kimi tatlı sert kimi ise sizin gibi aşırı duygusallaşıyor. Ben her yazınızı okuduğumda mendilimi hazırlıyorum. Köşe yazısının mantığı şudur; okuyucuya hem kendi fikrini aktarmak hemde yorum çeşişitliliğini arttırmaktır. Emin ÇÖLAŞAN eğer kendi fikrini becerisini yazmazsa, gazetesini düşünerek yazarsa o zaman onu adı Emin ÇÖLAŞAN değil Sözcü ÇÖLAŞAN olur. Öyle değil mi? Saygılarımla..

OZAN DERVİŞ 30-11-2010

SAYIN VAROL AYDIN

Yazdıklarınızın küçük bir ayrıntısı dışında hepsine katılıyorum ayrıca duygusallığımı bile anlayabilecek kadar dikkatle, böyle hassas bir değerlendirme yaptığınız içinde teşekkür ederim.Ben yerel anlamda bu tür sıkıntı yaşayan ve köşe yazısı yazan arkadaşlarımızın, zaman zaman yazdıkları gazetenin sahibi gibi davranmaktansa, bağımsız olarak yazdıkları köşe yazılarının sahibi gibi davranmaları gerektiğini vurguladım. Kaldı ki, bu güne kadar hiçbir köşe yazarımızın yazısına müdahale yapılmamıştır. Buna rağmen sıkıntı yaşayanların, önceleri şiddetle eleştirdikleri bir başka gazetenin yazar kadrosuna katılmaktansa, kendisinin veya kendilerinin her şeyine müdahale edebilecekleri bağımsız bir gazete çıkartmalarının doğru olacağını savundum.

Murat 07-12-2010

Kutluyorum

Beykoz okurlarına önemli katkı sunacağınızı umuyorum, doğuş haber yönetimini tebrik ederim. Neredeyse her türlü siyasi görüşten yazar kadrosu var.Sizin affınıza sığınarak dileğimi söylemek istiyorum, yazılarınızın hepsi ne olur Beykozu ilgilendirsin Beykozun dışına çıkmayın, bu teklifimi dikkate almanızı özellikle rica ediyorum.Saygılarımla

Muharrem kasitoglu 25-01-2011

Mumcu'ya saygiyla

Ozan bey çok iclenmissiniz. Beykoz dostlukların menfaat çerçevesinde şekillendiği bir bolgedir. Bunu unutmadan isinizi yapmanız en dogrusudur. Unutmayın ki gemisini yürüten kaptan. Katledildiginde yüreğimde büyük bir boşluk bırakan demokrat ve cesur gazeteciliğin Türkiye'deki en önemli insanı Mumcu'yu rahmetle aniyorum.yerin dolmadı büyük adam

Toplam 6 yorum bulundu. 1-6 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 485
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1072
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787