AÇALIM !!!!

07-09-2009 4681 1 yorum. Yorum Ekle
Bu Vatan daha 100 yaşına basmadan yüzlerce kritik süreçlerden geçti. Hepsinde de kalleşleri, kahpeleri oldu. Ey Atam ne kıymetli bir topraklar bırakmışsınız dedelerimiz ve ninelerimizle canlarınızı feda ederek. Mezalimlerin oyunları hep bu Vatan topraklarının üstüne oldu.
Adına AB yani Avrupa birliği diyorlar, oraya bizi almak için bin dereden su getiriyorlar. En büyük şikâyetleri de gelişmemişliğimiz miş. En gelişmeyenlerimizde kırsal kesimde yaşayan Yurttaşlarımız.
Dünya tek devlet olmaya doğru çalışmalarını, tek bir merkezden yönetme çalışmalarına devam ederken onun birinci ve en büyük ayağı AB dir. Ve onun başkumandanı ABD. Ne kadar Müslüman ve az gelişmiş ülke varsa tepelerine biniyorlar. Hürriyet ve Demokrasiden bahsederler ama koca ülkeleri sömürge ve köle yapmaya sıra gelince Demokrasinin kurallarını Halk değil kendileri koyuyor.
Hatırlıyorum da Irak savaşının ilk gününde bizim gazetelerin ilk sayfasında şöyle bir resim vardı. Yere diz çökmüş bir ıraklı ve tepesinde tüfeğin namlusunu Irak’lının ensesine dayamıştı. Tüylerim diken diken olmuş ve kahrolmuştum. Halkını bu hale düşüren ihtiraslı Diktatör Saddam'dan nefret duymuştum. Aynı Amerika,
Benim Doğu ve Güneydoğu’lu vatandaşlarımın kaçakçılık yolları tıkandıktan sonraki para zafiyetini çok iyi kullanarak eğitimden mahrum ve işsiz geçleri paraya boğarak kendi topraklarında terörist yaptı.
Sözde Çevik kuvvetle onlara Türk Askerine karşı hem silah verdi hem istihbarat sağladı. Amaç Ortadoğu’nun kalbine yani Türkiye ye kapanması zor yaralar açmaktı. Madem O bölgenin huzurunu istiyorlar ve bunda samimilerse bıraksınlar yönetimleri, çeksinler askeri.
Çekilecekler belki ama ne gariptir ki geldikleri yerden gitmek yerine bizim topraklarımızın üzerinden geçeceklermiş. Bize güvendiklerinden veya bizi sevdiklerinden değil. Onca silahı geri götürmeyip Doğu ve Güneydoğuyu silah ve cephanelik deposu yapacaklar. Ne yazık ki Bu Vatan topraklarında ekmeğini uçsuz bucaksız özgürlükle kazanan bazı Medya kuruluşları ve Gazeteciler ABD’nin yazan maşaları olmaya devam ediyorlar.
İzliyor ve okuyorum da bazı kuruluşlar Hükümetin ''DEMOKRATİK AÇILIM'' dediğine ''KÜRT AÇILIMI ''demeye devam ediyor. Bunu bilinçli olarak yaptıklarını bilmemek aptallık olur.
Neyi Esik Doğu ve Güneydoğunun? Fabrikası. Bu ülkede en çok o bölgemizin insanları Başbakanlık ve Bakanlık yaptı ve yapıyor. İstanbul-Ankara-İzmir vs gibi illerde fabrika sahiplerinin çoğu Güneydoğulu. Türkiyenin en büyük projesi GAP orada gerçekleşti. Herşeyi Devletten beklememek lazım. Devlet kimdir? Devlet Benim, Sensin, Biziz. Devlet bir kurumsa biz çalışanlarıyız
Vazifelerimizi iyi yapıyormuyuz. Bana değil Bize hizmet edeni seçiyor muyuz? Hayır. O halde biraz düşünelim.
Evet, Ülkemizde Demokrasi XL ebatlarında var. Kanunlarımızın mutlaka yeniden düzenlenmesi lazım. Bizi bizim yöneteceğimiz sistemin getirilmesi lazım. Evet, İç barış gerekli, Güven gerekli, Ama bu başkası istediği için değil ihtiyacımız olduğu için düzenlenmeli.
Doğrusunu isterseniz ben. Hükümetimizin yapacağı DEMOKRATİK AÇILIM la Ülkede yontulması gereken, düzeltilmesi gereken birçok, Sosyal, siyasal, Hukuksal ve Ekonomik konularda Devrim yapacağını düşünüyorum. Yoksa Anaları gözü yaşlı bırakan. Vatan topraklarını kana bulayan katilleri baş tacı yapacağı ihtimalini vermiyorum, Onları kazanmak adına eğitime tabii tutabilirler, Doğu ve Güney doğuyla birlikte Karadeniz ve diğer bölgelere derece derece yeni gelişme ve kalkınma programları sunabilirler diye düşünüyorum.
Bekleyelim görelim.
Barış içinde özgürce, kardeşçe ve sevgi dolu yaşamak için bizlerde üzerimize düşeni yapalım diyorum

Yeniden buluşmak güzel, Vatan’ımı ve Vatandaşlarımı seviyorum.

Tekin Toklucu
tekin@yourzone.com.tr
tekin55@hotmail.com


Yorumlar

Doğuş Haber 09-09-2009

Açıklama

Yazarımızın bir hafta önce yayına girmiş olan yazısı yayınımızda oluşan problem nedeniyle 7 Eylül 2009 tarihinde yeniden güncellenmiştir. Değerli yazarımızdan ve okuyucularından özür dileriz.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785