PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ

05-04-2009 6424 4 yorum. Yorum Ekle
Son Milletvekili Seçimlerinde Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığından Milletvekili Adayı olmak için Dr. Ahmet Batu’ nun istifası sonrasındaki Çarşambadan Perşembenin hesapları başlamıştı.

Dr. Ahmet Batu’nun Başkanlığı döneminde Beykoz İlçe Teşkilatı'nın Başkan Vekilliğini yapan ve seçimlerde SKM Başkanlığını başarı ile yapan Av. Hidayet Demir’in Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığına atanması beklenirken, birden bire 5 adayın adı ilçe kulislerine düştü.

Av. Hidayet Demir, Hasan Şatıroğlu, Birzat Mermer, Necati Ak ve Adem Sefer’in Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı için İl Teşkilatından görev bekledikleri ve bunun içinde yoğun kulislerin yapıldığı bilinmekteydi.

Ak Pati İlçe Başkanlığına en yakın kişi olarak, Başkan Vekili Av. Hidayet Demir’e verilmeyen görev;
Doğru Yol Partisinden AK Partiye geçen ve görevini en üst düzeyde yapan Birzat Mermer’e sırf DYP kimliği kendi isminin önünde gittiği için verilmediği;
Zamanın Belediye Meclisi Başkan Vekili Necati Ak’a fazla ılıman olduğu ve sert imajının bulunmadığından verilmediği;
Hasan Şatıroğlu’na kafasına takılan her şeyi zaman geçirmeden gündeme getirmesi ve tez canlı oluşundan verilmediği;
Dr.Ahmet Batu döneminin Başkan Yardımcısı toplumun çok sevdiği ve düzgün yaşantısını mütevazı kişiliği ile birleştiren genç siyaset namzedi Adem Sefer’e verildiği olarak hafızalarımızda da yer almıştı.

O zamanlar adaylar hakkında yukarıdaki gözleme benzer birçok görüş ortaya konulurken, tek ortak nokta Adem Sefer’in temiz kişiliği ve saygınlığı ile bu işi başarıyla götüreceği yönündeydi. Nitekim öylede oldu.

İleriye dönük siyaset analizi yapan ve ilçenin üç aşağı beş yukarı siyasi nabzını tutan usta siyasetçiler, yerel seçimler süreci yaklaşmadan Adem Sefer’in Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı'nın 3. Dönem Beykoz Belediye Başkanı ve 2 dönemdir de İBB Belediye Başkanı Danışmanı olan Yücel Çelikbilek bağlantılarından bahsedilmeye başlanmıştı.

Siyaset simsarları konuyu, Adem Sefer’in saygın ve temiz kişiliğini bilen Çelikbilek, İlçe Başkanlığı'nın alt yapısını yaparak, sen kimsenin tatlısına tuzlusuna karışma, bu güne kadar büyüklerine ve küçüklerine davrandığın gibi davranışların hiç değişmesin ve bu süre içerisinde ne pahasına olursa olsun Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığında kalmalısın söylevlerinin olduğu ilçe siyasi kulislerinin gündeminde konuşulmaya başlanmıştı.
Siyaset kulislerinde dolaşan bu dedikodu, yine Ak Parti Beykoz Kurmaylarının, Yücel Çelikbilek hakkında ben bu dönem aday adayı olup geçlerle sokağa çıkıp yarışmam, bana görev verirlerse alır yaparım yoksa aday adayı falan olmam dediğini dillendirmeleri sonunucu, o dönem bizim site ve gazetemiz dahil ilçe yerel basınınında da yer almıştı.

Ve hemen kapıyı çalan Milletvekilliği Seçimleri ve genç dinamik çiçeği burnunda siyasetçi Adem Sefer partisinin önünde sokağa çıkmıştı. Mahallesinin gençleri öyle bir program hazırlamışlardı ki Karslılar Mahallesinde kendi ekonomik katkılarıyla açtıkları seçim bürosunun açılışını adeta ADEM SEFER gövde gösterisine dönüşmüştü.

Tabi bu arada Ak Parti İlçe Genel Kurulunu da unutmayalım, kıyasıya bir yarışta ağır ithamların olduğu bir genel kurul ortamında Adem Sefer artık atanmış değil delegasyonunun oyu ile hizmet veren tescilli bir İlçe Başkanı olarak çalışmaktaydı.

Karslılar Mahallesinde yaşanan gövde gösterisi, Yücel Çelikbilek’in evinin 15 metre yanında yapılmıştı, anlatmaya çalıştığım sözler o zamanda söylenmişti. Bu sözlerden zamının Belediye Başkanı da öyle etkilenmiş olacak ki, Karslılar Mahallesinin merkezinde çok rizikolu bir Belediye Bilgilendirme toplantısı yapmıştı. Çıkan kıvılcımları usta kişiliği ile atlatan Belediye Başkanı halk arasında sanki ilçe ile 1–1 berabere oldular havası estirdi.

Maalesef o 1–1 lik skor bir daha yerel seçimler bitene kadar bu beraberlikte kaldı. Belediye Başkanı bir daha hiç beraberliği yakalayamadı. Aradaki skor farkı seçim süreci yaklaştıkça açıldı da açıldı.

Perşembenin geleceği Çarşambadan belli olur deyimi tam oturmuş oldu, Yücel Çelikbilek, aday adaylığını hiç gündeme getirmeden, yarışın içerisine hiç girmeden, partisinin 1 numarası tarafından hemde bizzat ismini zikrederek Beykoz Belediye Başkan Adaylığı açıklanarak, Beykoz’un Perşembesi oldu.

Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer’e gelince, bu anlatılan dedikodu veya rivayet veya gerçek her neyse, konunun neresinde olursa olsun, hep bir komutan edasındaydı. Bir tarafta hemşerisi ve hatta akrabası olduğu söylenen Yücel Çelikbilek, diğer tarafta Öğretmenim diyerek her defasında gurur duyduğunu belirttiği Belediye Başkanı.

Ne mi oldu;
Haydi, Abbas Vakit Tamam

Bir dönem Beykoz’a hizmet eden Belediye Başkanımız Muharrem Ergül’e bundan sonraki yaşamında tüm aile bireyleri ile sağlıklı ve başarılı bir yaşam diliyorum.
İtirazlar olsa bile seçimin oy farkı ile galibi olan muhtemelen Belediye Başkanlığı koltuğuna oturarak, Beykoz Belediye Başkanı olacak Yücel Çelikbilek’e 1. Başkanlık Döneminde oluşan tecrübesi ile Beykoz’un sorunlarına yine aile saadeti, huzuru ve sağlığı içerisinde çözümler üretmesini diliyorum.
İki ustanın arasında pişerek tam bir siyaset adamı olan Adem Sefer’e de iki siyasetçimizde olduğu gibi tüm aile bireyleri ile birlikte sağlıklı bir şekilde başarılarının devamını dilerken, önümüzdeki siyasi süreçte yeni hedeflerine ulaşmasını temenni ediyorum.

Okuyucularımızn bazılarının Ozan Derviş bu yazıyı neden daha önce kaleme almadın der gibi olduklarını duyuyorum. Belki çok doğru bir eleştiride olabilir, şimdiden onlara teşekkür ediyorum. Fakat ilçemizde siyasetin çok zor bir zeminde yapıldığı bir gerçek, hiçbir siyasetçimizin önünü kapatmak, bir diğerine yol aldırmak gibi bir düşüncem yok.

Tek üzüldüğüm birçok siyasetçimiz ilçeyi hep kendi pencerelerinden gözetlemekteler, oysaki yerel basın ilçeyi değişik pencerelerden gözetlerken, her kesimden kişi kurum ve kuruluş ile teşriki mesai yapma şansı bulmakta. İşte bu noktada yerel basının çalışmalarını önemseyip onlara zaman ayırıp dinleyip fikirlerinden ve gözlemlerinden yararlanmak isteyen siyasetçi sayısı neredeyse yok denecek durumda. Oysaki bu siyasetçilerimiz, samimiyetine ve yayın ilkesine inandığı yerel basın kuruluşları ile görüşmüş olsalar, siyasi yol haritalarını belirlerken birçok engeli daha yola çıkmadan aşacaklarının farkında değiller. Sonra bu görüşmeler için siyasetçinin zamandan başka herhangi bir ekonomik kaybı da yok, siyasetçinin görüşmenin bitiminden sonra, gerekirse halt etmiş bu basın mensubu deme şansı varken. Onlar ne yapıyor, kazananın burnu Kaf dağında, dünyaları ben yarattım edasında ve yanına yöresine yaklaşılmaz, yaklaşılsa da seni kerhen dinler. (istisnalar hariç) Kaybedenin artık ayakları yere basmıştır ve sohbete açıktır. Düşüncelerinizi açtığınız zamanda bir dayak yemediğiniz kalır, kardeşim bunları niye seçim zamanı söylemedin bana diye. Amcamın morali bozuk ya yerel basın mensubunu basın danışmanı zannediyor. HOOOOOPPPP günaydın seçim bitti.









Yorumlar

GÜL AKSOY 05-04-2009

YAZIK

SİYASET BÖYLE BİRŞEY İŞTE ,
NELER DÖNÜYOR ŞU DARACIK BEYKOZ DA , ADAMLAR NE PLANLAR YAPIYORLAR ,
HER ADIMLARINI NASILDA YAZIP ÇİZİP TESPIT EDIYORLAR .
SONRA SEÇİM GÜNÜ MURATLARINA ERİYORLAR .
BIZE DE KATLANMAK DÜŞÜYOR.
NEREDE HAK ?
İNSANLAR YILLARCA UGRASIYOR BU MEVKILERE GELEBILMEK ICIN,
SONRA BIRI CIKIYOR VE HERŞEYI SİL BAŞTAN YAPIYOR.
ARADA EZİLENLERE NE DEMELİ?
YILLARDIR EMEK VERIP UGRASANLARA , BÜYÜK İSİMLERİNIN YANINDA KÜÇÜLMÜŞLERE ?
YAZIK DIYORUM BU KADAR CAN ACITICI OLMASAYDI KESKE !
SAYGILAR
GÜL AKSOY

CEYDA ÖZIŞIK 06-04-2009

HABER ANALİZ GİBİ BİR ŞEY OLMUŞ

Ozan bey köşe yazısından çok haber analiz olmuş. Süreci anlatmışsınız. Ama öyle itinalı kelimeler kullanmışsınız ki bravo.

Oya 07-04-2009

Sizi Tebrik Edemiyorum

Sayın Yazar, özenle kaleme aldığınız belli olan yazınızda, çok çok önömli bir gerçeği gözardı etmişsiniz. Seçtiğiniz özel cümlelerden, bu gerçeği bilmiyormusunuz, gözdenmi kaçırdınız veya yazmakmı istemediniz, işte bu sebepten sizi tebrik etmiyorum. Haddim olmayarak izninizle bu bilinen ve halen yaşanan gerçeği aktarmak istiyorum. Ben artık Sayın Belediye Başkanı diyorum çünkü bu yorumu yazdığım saatlerde mazbatasını alıp görevine başlaylacak. Gerçek olan şudurki ana hatlarıyla çok doğru olan yazınızda Sayın Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in oğlu Ahmet Çelikbilek Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak, süreç devam ederken ve halende bu görevi devam ettirmektedir.
Hiç unutmuyorum, o zaman Sayın Belediye Başkan Adayı idi Yücel Bey, yaptığı bir konuşmada İstanbul İl Başkan Yardımcımız Ahmet Bey Kardeşimiz dediğinde buz gibi olmuştum. Aslında Yücel Bey gibi görmüş geçirmiş bir insana, karşısındakilerin bu gerçeği bildikleri için daha objektif davranrması gerekliydi. Tekrar yazınıza ekleme yaptığım için özür dilerim. Her şeye rağmen Yücel Beyin Başkanlığındada bir hayır vardır. Beykozumuza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

OĞUZ 19-04-2009

DAHA İYİ YERLERDE OLURSUN İNŞALLAH BAŞKANIM

KENDİ İŞYERİNE VEYA PARTİYE MAKAMINA GELEN 15 YAŞINDAKİ BİR GENCİ AYAĞA KALKARAK VE GÜLÜMSEYEREK KARŞILAYAN MÜTEVAZİLİK VE DÜRÜSTLÜK TİMSALİ GÜZEL İNSAN ADEM SEFER BAŞKANI İLERİDE DAHA İYİ NOKTALARDA GÖRMEK ÜMİDİYLE BAŞARILAR DİLERİM

Toplam 4 yorum bulundu. 1-4 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 482
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786