Yerel Basın ve Kurumsal Muhatapları

30-10-2025 486 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz, hem doğal güzellikleriyle hem de sosyal dokusuyla İstanbul’un en özel ilçelerinden biri. Bu güzelliğin sürdürülebilmesi, ilçemizin her köşesinde kamu yararına hizmet eden bir anlayışın yerleşmesiyle mümkündür. Bu noktada, yerel basın ile kamu kurumlarının ilişkisi büyük önem taşır.

Yerel basın, yalnızca haber aktaran bir mecra değil; aynı zamanda toplumun sesi, gözü ve vicdanıdır. Ancak bu sorumluluk, beraberinde etik bir çizgiyi de getirir. Basının görevi, kurumların yanlışlarını aramak değil; kamu yararına yapılan her doğru adımı duyurmak, yanlış giden konularda ise yapıcı bir dille çözüm arayışına teşvik etmektir. Beykoz, kaymakamlığı, belediyesi, muhtarlıkları ve tüm kamu kurumları da aynı hedefe odaklanmalıdır.

Halkın yararına şeffaf, adil ve erişilebilir bir yönetim anlayışı. Yerel basınla kurulan sağlıklı iletişim, bu anlayışın toplum nezdinde güçlenmesini sağlar. Ancak burada kritik bir nokta var: Tarafsızlık ve etik sınırlar. Basın, haberini yaparken kişisel veya kurumsal çıkar gözetmemeli; kamu kurumları da eleştiriye açık, bilgiye saygılı olmalıdır. Çünkü halkın güveni, bu karşılıklı dürüstlüğün üzerine inşa edilir. Beykoz’da basın ve kurumlar arasındaki ilişki, eğer etik kurallar çerçevesinde yürürse, bundan kazançlı çıkacak olan yine Beykoz halkıdır.

Birbirini yıpratan değil, tamamlayan bir anlayış; eleştiriye tahammül eden, çözüm için el veren bir kültür… İşte o zaman yerel demokrasi gerçek anlamda hayat bulur. Sonuç olarak, yerel basın ile kamu kurumlarının el ele ama mesafeli, yakın ama tarafsız bir çizgide yürümeleri; ilçemizin geleceği için en değerli adımdır. Unutmayalım, basının özgürlüğü ve kamu yönetiminin saygınlığı, etik ilkelerle beslenirse toplumun güveni kalıcı olur.

Konuya böylesine geniş bir pencereden bakıldığında, Beykoz’da Yerel Basın ve Kurumsal Muhatapları da ilişkilerini, geride bırakılan tarihsel süreci en iyi şekilde değerlendirip, iletişim yollarını hep açık tutarak güncellemelidir.

Ozan Derviş

Yerel Basın ve Kurumsal Muhatapları

30-10-2025 Yorum yok. 487
Neyir Erkan Şişman

Beykoz’u Neler Bekliyor?

30-10-2025 Yorum yok. 448
Erdal Uzuner

EKONOMİMİZ NE DURUMDA

30-10-2025 Yorum yok. 408
Cüneyt Pulant

Biz Hepimiz Beykozluyuz

30-10-2025 Yorum yok. 425
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

Yarın Cumhuriyet’i İlan Edeceğiz

30-10-2025 Yorum yok. 406
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

DOĞA ve İNSAN…

30-10-2025 Yorum yok. 407
Hacı Arıcı

ÖLÜMDEN ÖNCE HAYATI YAŞAMAK

30-10-2025 Yorum yok. 443
Asım Özdemir

SPOR ETKİNLİKLERİ

13-10-2025 Yorum yok. 1015
Yaprak Akın

Ekonomi, Rayiç, Vergi, Satış Zinciri !!!...

03-09-2025 Yorum yok. 2621
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 4329
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 5061