BİR YEREL HİZMET DÖNEMİ TARİH OLACAK

26-01-2009 4240 1 yorum. Yorum Ekle
Değerli okurlarım, konu üzerine çok fazla gitmeyeceğim. Çünkü bu siyaset öyle garip bir konu ki, hiç yetkisi ve etkisi olmayan insanların, ali kıran baş kesen usulü mangalda kül bırakmadığı, iş icraata geldiğinde %0 bile etkileri olmadıklarını bildikleri için, günü kurtarma adına ürettikleri demagoji zincirinin arkasına sığınmaktalar. Bu güne kadar Beykoz’a hizmet veren Belediye Başkanlarımız ile ilgili görüşümü halen yayında olan “BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ” isimli 26 Mayıs 2006 tarihli yazımda dile getirmiştim.

Yakında yaşayacağımız yerel seçimler ile ilgili gelinen nokta oldukça farklı, Belediye Başkanları bu güne kadar, görevlerini yaşadıkları seçim yenilgisinden sonra bir başka partiden seçilen Belediye Başkanı’na davul zurna eşliğinde teslim etmişler. Ne var ki, yaşanacak seçimde aynı tablonun tekrarının yaşanma şansı olmasına karşın, Belediye Başkalığının aynı partide kalıp, Belediye Başkanının değişeceği ortamında oluşması ihtimali bulunmakta.

2. ihtimal oluştuğunda, bunun tarifini siyasilerimiz sokaktaki Mehmet Amcaya, Ayşe Teyzeye veya gençlerimize nasıl izah edecekler bilemiyorum.
İnanıyorum ki, karşılarında uygulamadan dolayı içleri yanan ama sesi soluğu çıkmaması gereken yandaşlarının gözlerinin içine bakarak, kendilerinin de inanmadıkları klasik söylevlerini yapacaklar.

Radyoculuğum ve gazete hayatım boyunca hiçbir Belediye Başkanından yana özel bir tutum sergilemedim. Beykoz’un gerçek ağabeyisi Ali Zengin, gecekonducu lakabı takılan Şevket Arıkan, muhafazakâr ve maneviyatçı kesimin önde gelen ismi olan Yücel Çelikbilek, fidan gibi görüntüsü ile Beykoz’un prensi olan ve son olarak ta, Allah gecinden versin öldüğünde ardından heykelini dikmeye kalkanların olacağına inandığım, Kültür ve Eğitim adamı olan Muharrem Ergül de dâhildir.

En önemlisi, radyo programcılığı yaptığım dönemlerde, değişik saatlerde 30 saatin üzerinde canlı yayın konuğu aldığım Sayın Çelikbilek’i Beykoz’daki Yerel Basın camiasından Zeki Aksu’nun dışında kim benden iyi tanıdığını söylerse güler geçerim.
Canlı radyo programlarında emsaline hiç rastlamadığım, belli aralıklarla bir tüm daire müdürlerini canlı yayın konuğu olarak getirip, vatandaşın canlı yayın vasıtası ile sorduğu her soru karşısında direkt muhatabından cevap verdirmesi ve %99 oranıyla sorunlarına çözüm üretmesi ile yine yayın sürecinde kendisi ile ilgili bir eleştiri geldiğinde, diğer telefon ile canlı yayın davetimizi kabul ederek, dinleyicinin sorusuna canlı olarak cevap vermesi Sayın Çelikbilek’in en önemli özelliklerinden bazılarıdır.

Söylemeden yapamayacağım, gazete yayınımızda asla siyasi düşüncemizin ölçüsünü yansıtmamamıza rağmen canlı yayınlarda oluşan konu üzerine, kendisi ile paylaşmama rağmen, insani ilişkileri ve doğrudan yana tavırları ile ben ve benim gibi birçok Beykozluyu etkilediğini biliyorum.

İBB çalıştığı dönemlerde, Beykoz gençlerinin iş sahibi olma adına verdiği uğraş herkes tarafından bilinmesine karşılık, Ak Parti Beykoz Belediye Başkanlığına Aday olma sürecindeki gelişmeler Beykoz halkına net olarak anlatılmadığı zaman içerisinde bu sevginin eski ölçüsünde olmayacağını düşünüyorum.

Bu vesileyle tüm partilerimizin Belediye Başkan Adaylarına, İl Genel ve Belediye Meclisleri Aday Adayları ile Muhtar Adaylarımıza önlerindeki zorlu yarışta başarılar diliyorum.





Yorumlar

Bid Dost 30-01-2009

Size Yakışmıyor Ozan bey

Yazılarınızdan duygusal olduğunuzu biliyoruz ama bu kadarı da fazla, kahvaltıda konuşmanızı hatırlarsanız Sayın Belediye Başkanı Ergül’e hizmet dönemi için birtek siz teşekkür ettiniz, diğer arkadaşlar etmesini bilmiyorlarmıydı, Sayın Yücel Çelikbilek ile geçmişiniz olduğunu hem siz söylediniz hem Yüce bey teyid etti. Buna rağmen bu şekilde bir tavır takınılması ne derece doğru sizin takdirinize bırakıyorum. Ve unutmayınki sizin muhatabınız Muharrem bey veya Yücel bey değil siz belediye ile muhatapsınız ve o makamı yönlendiren kişiler geçmişte olduğu gibi değişkenlik gösterebilir. Yücel bey ve Muharrem bey arasındaki nöbet değişiminin sokağa iyi anlatılamadığını hem kahvaltıda söylediniz hemde köşenizde belitmişsiniz, her ikiside çıkıp gümbür gümbür söylüyorlar acaba anlamakmı istemiyorsunuz. Bizim partimizde böyle sorun yaşanmaz. İyi çalışmalar dilerim.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 489
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787