FENERBAHÇE KLASİĞİ….

24-05-2024 601 Yorum yok. Yorum Ekle

 

Tam, diyordum ki, ligin yukarısı ile ilgilenmeye gerek yok, altlarda neler oluyor ona bakalım…. Ama bitime bir hafta kala… Acaba...!? Demekten kendimizi alamıyoruz. Tepeden tırnağa kirli ve öylesine kötü yönetilen bir alan oldu ki, futbolumuz… Olağan olaylar bile bazılarına sürpriz geliyor. Göztepe’nin süper lige çıkmasına ne kadar seviniyorsam, Ankaragücü’nün küme düşmesine o kadar üzülürüm. Ha keza İl takımımız Hatayspor’un düşmesi de öyle. Siyasetin iliklerine kadar işlediğini gördüğümüz Türk futbolu, izlenmez hale gelinceye kadar uğraşan insanlar var. Spor da başarılı olanı tebrik etmek, spor ahlakı gereğidir. Ama sen bir ilçe takımı isen ve bir başarı öyküsü yazıp en üst lige çıkmışsan, örnek takım, camia gibi yoluna devam etmelisin, yöneticilerinse her attığı adıma dikkat etmeli. Etik davranmadıkları için bazı ilçe takımlarının düşmesindense mutluluk duyuyorum.

 

Çünkü, lige şaibe ile bakılmasına sebep oluyorlar. Tamam, futbol da küreselleşen dünyanın ekonomik düzende endüstriyel bir alanı oldu. İmkânı olan her iş insanının el atabileceği bir saha! Buraya kadar her şey normal. Fakat bizde normal olanı anormal yapıp, halk arasında itici, absürt olmak marifet haline geliyor ve hiç hoş olmuyor.

Pendikspor Kulübü Başkanı gibi… Eyüpspor Başkanı gibi…

 

Kendi takımlarının maçlarına gidişleri ve boyunlarında atkıları ile görmediğimiz bu insanları, ne zaman bir derbi maçı var Galatasaray atkıları ile ekranlara poz vererek stada girişlerine tanık oluyoruz. Futbol dünyasında Başkanlık, yöneticilik yapmış, saha içini çok iyi bilen, futbolcunun duygularını en iyi hissedenlerden biri olarak diyorum ki, Baştan sona şüphe uyandıran tutum ve davranışlar bunlar. Şaibelere açık. Pendik gitti, Eyüp geldi…! Son haftaya girerken, iki takım arasında 6 pan fark var.

 

Fenerbahçe moral ve motivasyon olarak gerilerde. Galatasaray ise tam tersi, tüm sezonların rekorlarını alt üst ederek yoluna devam ederken, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ben varken Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlardan tutun, federasyon başkanı, Mhk, hakemler ve bazı kulüp yöneticilerine yönelik verip veriştirmeleri…

 

Haksız mı? Verilen hak mahrumiyeti ve para cezalarına rağmen… Öte yandan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve bir yöneticisinin işler kötü gittiğinde, tehdit dilini kullanarak verdikleri demeçlerin yerini puan aralığı açılınca, fair play sözcükleri alıyor...! Normal mi?

 

Vee, o büyük gün geldi, Fenerbahçe futbol takımı, Rams Park’ta bir puan aldığı taktirde şampiyon olacağını bilen ev sahibi takım ve taraftarları, haklı olarak tribünleri bayram yerine çevirmiş, pankartlar, şarkılar, koreografiler… Her şey hazır. İnandıkları güvendikleri oyuncularının, rakibini ezerek yeneceğinden emin, mutluluk içinde beklerken,

Bu ortamlara alışık Fenerbahçe futbol takımı, sezon boyu yaptığı davranışlardan ötürü ben dahil pek çok futbolseverin yeşil zemine yakıştıramadığı, MHY isimli oyuncunun sahaya ayak basar basmaz rakip tribünlerin konsantrasyonu bozulur.

MHY, az sayıda gelen taraftarına gidip dönerken, Galatasaray tribünlerine Fenerbahçe amblemini öperek gösterir ve bunu sindiremeyen, Milli futbolcu Kerem onunla tartışmaya girer. Olay büyür ve tüm futbolcular daha ısınmadan ortam gerilir.

Bu durumun puan olarak önde olan takımı hırslandırması gerekirken,54 bin sarı kırmızılı taraftar önünde, kendisinden beklenmedik şekilde oyunu domine eden bir Fenerbahçe sahada görülmeye başlar. Tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi. Çok kötü maç yöneten hakemin, haksız (bana göre) ikinci sarı kartı sonucu, sarı lacivertli takımı oyunun ilk 20 dakikasında eksik bırakmasına rağmen.

 

Çaldığı veya çalmadığı diğer düdük ve vermediği kartları saymıyorum bile...! Türk futbolunda bir gerçek daha var ki; MHK kötü, hakemler çok kötü ve standartları ile oyun bilgileri yok ama daha kötü olanı; Büyük maçları yönetecek kalitede elit bir tane bile hakem yok…

 

Ve tarih tekerrür eder, Fenerbahçe bir kez daha en beklenmedik şekilde deplasmanda rakibini alaşağı eder. Cezası nedeni ile maça gelemeyen Başkan Ali Koç ve yöneticiler, maçtan bir saat sonra oyuncuları alarak sahaya çıkar ve aynı maç önünde olduğu gibi olaylar çıkar. Galatasaray Kulüp Başkanı, alel acele ekranlara çıkar ve Delikanlılıktan bahsederek, dayılanıp! Düelloya davet eder… Oysa Ali Başkan kendisini sezon içerisinde, istediği ekranda olayları tartışmaya 3 kez davet etmiş, ama Dursun Başkan oralı olmamıştır.

 

Cezalı başkan ve yöneticinin maç bitimi de olsa oraya girmesi kural dışı mıdır, değil midir bunu en iyi açıklayacak mercii TFF den ses yok! Çık yahu, ya da bir yönetici, yap açıklamanı da kamuoyunu aydınlat. Ama yok. Yatarlar kulak üstüne, insanlar kavga etsin onlar izlesin! Futbolumuzun en tepesinde yaşananlara bakar mısınız?

Fenerbahçe istediğini almış, amacına ulaşmıştır. Eder etmesine ama, işin gidişatı yine de kendi elinde değildir. Düğüm Konya da çözülecek. Galatasaray’ın da Konyaspor’unda birer puana ihtiyacı var.

Olur mu olur, berabere biter. Aksi olur, Konya yenerse…aylardır sosyal medya da Fenerbahçe Şampiyon olacak diyen hanımefendinin evi, insan akınına uğrar! Gerisini siz düşünün… Tekrar sahaya dönecek olursak. Normal şekilde berabere biterse de kimse bir şey diyemez. Ama dönüp geriye bakıldığında Türk futbolu 50 yılda yaşanmadık kadar olayları 2023-2024 yılında fazlası ile yaşandı. Ne yani seyredelim de UEFA topyekûn ceza mı versin? Ya da biz yapamıyoruz, yabancı mı yönetsin diyelim? Aklınızı başınıza alın…

Ozan Derviş

BAYRAM GELMİŞ NEYİME

13-06-2024 Yorum yok. 787
Neyir Erkan Şişman

TUVA

13-06-2024 Yorum yok. 634
Erdal Uzuner

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

13-06-2024 Yorum yok. 614
Asiye Çakır

SİZ KAZANDINIZ, BİZ KAYBETTİK...

13-06-2024 Yorum yok. 787
Cüneyt Pulant

BURUK BAYRAM

13-06-2024 Yorum yok. 646
Yaprak Akın

Boğaziçi Kanunu ve Kanunzedeleri

13-06-2024 Yorum yok. 663
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

YAPRAK DÖKÜMÜ

13-06-2024 Yorum yok. 661
Hacı Arıcı

KURBAN KESMENİN ÖNEMİ?

13-06-2024 Yorum yok. 701
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

19 MAYIS BİR BAŞLANGIÇ

24-05-2024 Yorum yok. 563
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 800