İNSANLIK YOK MU OLUYOR..?

25-11-2023 803 Yorum yok. Yorum Ekle

Artan teknoloji ile birlikte hemen her olaydan anında haberdar olduğumuz, etki ya da tepki yaşadığımız bu zaman da, eskiden bugüne ne varsa ekranlar sayesinde önümüze geliyor. Hemen her ülkenin geçmişinin konu alındığı filmler, dizilerden haberdar olmayan çok ama çok az bir kesim vardır. ‘’Barbar Türkler!!’’ saçmalığı ile öteden beri Atalarımızı yaftalayan Avrupa ve Amerikan toplumunun aynı zamanlarda ve şartlarda yaptıkları, yaşadıkları ve yaşattıklarını izledikten ve okuyup bilgi sahibi olduktan sonra öldürmek ve işkence yapmanın dışında yaptıkları “İğrençlikleri” sıralamaktan dahi utanırım..

Benim Atalarıma kızdığım tek nokta; “Ellerindeki yer üstü ve yeraltı kaynakları üzerinde yaşarken, taaa uzaklara uzanmak ve büyüklüğü ile yetinmeyip koskocaman bir imparatorluk peşinde koşarken, kontrolü sağlayamayacak kadar ileri gitmek yerine, ellerindeki zenginliği kaybetmeleri olmuştur.” Onun dışında, tebaalarının inanç ve yaşamlarına her dönem saygılı olmuşlar ve imkânlarını kısıtlamamışlardır. Hatta bugün olduğu gibi, Mazlum’a kucak açmayı da arttırarak bu günlere taşımıştır.

Zamanımızda yaşadıklarımıza rağmen, sırf Ortadoğu halkına kızgınlıktan yönünü tamamen Avrupa’ya çeviren ve medeniyetin beşiği  olarak oraları görüp, oradan dağıtılan insan hakları ve yaşam biçimini benimsemiş insanlar, bugünler de Filistin’de yaşananlar hakkında ne düşünüyorlar acaba?

Tüm dünyayı yönetmeye soyunan, ülkemize karşı 40 yıldır savaşan teröristleri bulup besleyen ve onlara her türlü mühimmat desteği ifşa olmuş Amerika –İngiltere-Fransa ve güdümündeki destekçileri, 15 bine yakın insanın 45 günde öldürülmesine seyirci kalan bu mezalimlere hala medeni ve insan haklarının beşiği gözü ile bakabiliyorlar mı?

Eğer öyleyse vah ki vahh… İnsanlık ölmüş demektir. Hastane, okul ve sivil yerleşim yerlerini ayırt etmeyen bu VAHŞİ zihniyete aklı selim halklar tepki gösterip günlerdir sokaklarda bu işgali protesto ederlerken, yönetici sıfatlılar kınama veya sessiz kalarak, destek vermektedirler. Bence bu vahşetten hepsi sorumludur ve cezalandırılmaları gerekmektedir. Aymazlık o kadar ileri gitti ki, Amerika dışişleri bakanı bölgeye gittiğinde; “Buraya bir Yahudi olarak geldim” diyecek kadar IRKÇI bir söylemi tüm dünya insanlarının gözüne sokmuş, barışı hançerlemiştir. Bu işgal ve katliamın en büyük sorumlusu ve suçlusu, Amerika ve siyasi yöneticileridir ve tüm dünya İsrail denen işgalci terör devletinin gücünün ne kadar zayıf olduğunu da görmüştür.

Zira; kendisinin kurup, planladığı bir yapı ile ‘’Bahane’’ yaratıp, elinde kısıtlı savunma silahı olan o yapı ve savunmasız halkın yaşadığı dar bir yüzölçümlü alana binlerce bomba atarak onları topraklarını terk etmeye hala daha zorlamaktadır. Çoluk çocuk, kadın, yaşlı 15bin insanın ölümüne sebep olanlar, sayıları bini bulmayan rehineleri kurtarma telaşı ile geçici ‘’Ateşkes’’ ilan etmişlerdir.

Daha vahimi, serbest bırakılan her iade 10 esir için ilave bir gün daha ateşkes yaparak zaman kazanmaya çalışmaktadır. Amerika’nın bugüne kadar gittiği hiçbir yere demokrasi ve özgürlük getirmediğini bizler biliyoruz ama ülkelerini yöneten Kuzey Afrika, Arap yarımadası ve Türk Cumhuriyetleri ile İslam dünyası yöneticileri bilmiyorlarmış gibi davranarak topraklarında yaşayan insanların geleceğini tehlikeye atmaktadırlar.

Birleşmiş Milletler, Nato gibi saçmalıklar da böylece fos çıkmış olup sadece ABD ve yandaşlarına avantaj sağlamaktadır. Aksini iddia eden var mı ?

‘’Yurtta Sulh Dünyada Sulh’’

Ne mutlu bizlere ki, bu sözleri söyleyen lider Ülkemizin kurucusu, Mustafa Kemal ATATÜRK’tür

Keşke bütün ülkeler Atamızın bu söyleminin gereğini yerine getirebilselerdi.

Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 520
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 648
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 517
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 458
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 432
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 434
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 416
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 481
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1137
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 864