KUDÜS SEVİLMEDEN!

26-10-2023 594 Yorum yok. Yorum Ekle

(Kâfirler) ağızlarıyla (türlü yalan ve iftiralarla, şirk ve inkâr sözleriyle) Allah'ın, (İslâm dininin) nurunu söndürmek (İslâm'ı yeryüzünde geçersiz kılmak) istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu, (Âdem'den kıyamete kadar tek hak din olan İslâm'ı, yeryüzüne hâkim kılarak) tamamlayacaktır.

(Saff Sûresi - 8)

Her gecenin bir gündüzü olduğu gibi her zorluğun da bir kolaylığı vardır.

Sen zulme karşı bizleri güçlü kıl Allah'ım! Ağlayan yüreklere derman ver Allah’ım! Susan dillere güç ver Allah’ım! Sana açılan elleri boş çevirme Allah’ım! Filistin’den Gazze’den yardımını esirgeme Allah’ım!

“Kudüs sevilmeden, insanlığa girilemez.” “Kudüs, insanlığımıza dahil.” “Kudüs, itikadımıza dahil.” “İmanımdan vazgeçmedikçe, Kudüs’ten vazgeçemem!” bilincidir ki neşet ettiğinde; doğacak fecrin ilk ışığıdır...

Nazil olan ayetler, Kur’ân’da adı geçen peygamberler, kıssaların geçtiği coğrafya… İlk kıble, miraç mucizesi ve Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) Kudüs’ü işaret eden hadisleri…

Rum imparatorluğu ile komşuluğun getirdiği siyasi ilgi ve alaka… Peygamberimiz’in (S.A.V.) son iki seferini bu topraklar üzerine yapmış olması… İlk neslin Kudüs bilincinin temellerini teşkil ediyordu. Bu bilinçledir ki; Hz. Ebubekir, iki yıllık hilafet döneminde fethin yönünü Filistin toprakları olarak işaret etmiş ve Gazze onun döneminde fethedilmiştir. Hz. Ömer hilafeti boyunca Hz. Peygamber’in (S.A.V.) açtığı güzergahı takip ederek 638’de Kudüs’ün fatihi olmuştur...

Yıllar önce de İsrail bebek katiliydi , o zaman da dünya sessizdi , mazluma her daim sahip çıkan Türkiye'den başka kimse bu katliama dur dememişti..

Allah'ım zalime verdiğin mühleti bitir! Acı içinde kıvranan bu sabilerin acısını dindirir. Gazze'de ölen çocukların gazabı İsrail'in üzerine ateş olarak düşsün. Dağları oyup zindan etseler de hiç fark etmez Zafer inananların olacak. 

Rabbimiz; Vatanlarından edilmiș milyonlarca mağdurun sığınağı ve mazlumların ümidi olan devletimize, İslâm'ın son karakolu olan yurdumuza, asırlar boyunca İslâm’ın sancaktarlığını yapan ve nizâm-ı alem uğrunda en çok şehit veren aziz milletimize ve Peygamber ocağı ordumuza zeval vermesin.

Hakkı tutup kaldırma davasında, her daim muvaffak eylesin.

Selam ve dua ile…

Hacı ARICI