KONUT SAVAŞLARI

25-08-2023 667 Yorum yok. Yorum Ekle

 

Konut kiraları sürekli artmaya devam ederken, kiracılar ve ev sahipleri savaş durumunda.

 

Bu öyle bir savaş ki, haklı olanı da var, haksız olanı da. Kiracısı ile anlaşamayan, soluğu avukatta alıyor. Maddi gücü iyi olan avukat tutabiliyor, maddi gücü iyi olmayan ve kiracısı ile uğraşacak hali olmayan mülk sahipleri de ruh sağlıkları için mülkünü satışa çıkararak kurtulmak istiyor, bu sefer kiracı - ev sahibi çekişmesi farklı mülk sahibi ile devam ediyor tabii ki, durumlar gerginleşene kadar, tatsız durumlar yaşanana kadar.

Kira sınırlamasını fırsata çeviren kiracılar, maalesef canavar ev sahipleri yarattılar.

 

Üç sene önce asgari ücret dört bin beş yüz TL iken daireyi kiralamış, iki bin iki yüze TL’ye, günümüzde ödüyor iki bin yedi yüz TL. El insaf !!!! Kaldı ki bu ev sahibi pandemi sebebiyle, kira artışında da hassas davranmış. Bunun karşılığında, ‘’kira sınırlaması var, git yasal yollara başvur ’’ diyebiliyor. Kira sınırlaması olsa da, tarafların birbirlerine saygıda kusur etmeyerek karşılıklı anlayışlı olmaları ve orta yolda anlaşmaları çok çok önemli. Birilerinin kendini kötü hissetmesine sebep olarak, iyi olamazsınız. Bunu gibi çok örnek var.

 

Bu arada hepimiz duyuyoruz, görüyoruz, devlet bile kendi koyduğu yüzde yirmi beş kira artış sınırını uygulamıyor maalesef!!!!

 

Kira artışlarının orantısız olmasından dolayı, ev sahibi ile anlaşabilen, kiracılar da var. Halden anlayan, yaşanan durumdan tedirgin olan, anlayışlı ev sahipleri de var çok şükür.

 

Bundan sonra kiracı-ev sahibi sorunlarının arabulucular ile çözümleneceği kararı çıksa da, umarım taraflar adil bir şekilde uzlaşabilirler. Çünkü gidişat hiç iyi görünmüyor.

Döviz kurlarının yükselmesi ve yüksek enflasyondan kaynaklanan hayat pahalılığı, hepimizi şaşkınlığa uğratsa da, ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı, hayat bize her gün öğretiyor bir şekilde…

 

Güle bildiğimiz, keyifli vakit geçirebildiğimiz her an, güzel haberler alabildiğimiz her gün çok çok Kıymetli… Sağlık ve huzur olsun diyorum ve sabır diliyorum hepimize

saygılarımla, sevgiler.