33.MESUDİYE KURULTAYI ÜZERİNE

24-07-2023 829 Yorum yok. Yorum Ekle

Yaşamının büyük bir bölümünü doğup büyüdüğü memleketine adamış, oranın gelişmesi için çaba sarf etmiş biri olarak, başladığı günden bu yana her şeyi, işi gücü, tatili bir kenara bırakıp Temmuz ayının ilk Cumartesi’si orada olanlardan da biriyim.

Rahmetli Rauf Denktaş, Vali Yazıcıoğlu ve birçok siyasinin yer aldığı toplantılar da maalesef Mesudiye Halkı ve esnafını yeterli sayıda görmek mümkün olmadı..!!

Oysa, Doğrudan Demokrasi konulu bu toplanmanın öncelikleri, ilçemizin ve halkımızın sorunları ve onlara çare olabilecek çözüm yolları ve öneriler olup ta birkaç yılda sırası ile yoluna konulması gerekirken, 33. oturumda hala aynı başlıklar gündem maddelerinde açılıyorsa, burada başarıdan söz etmek mümkün değildir.

1994 yılında İstanbul Mesudiyeliler Derneğimize aday olduğumda ,ben ve arkadaşlarım, ilçenin sorunlarını ,öncelik sırasına göre nasıl ve ne şekilde çözüleceğini ve birlik beraberliğin, bölünmeden parçalanmadan, her alanda ‘’GÜÇLÜ’’ bir Mesudiye toplumunun nasıl yaratılacağının reçetesini taaa o yıllarda ve sonrasında da dile getirmemize rağmen, oluşturulan ‘’YAPI’’ sayesinde üzeri hep karartıldı !!

Ve bu günlere gelindi…

Bu yılın oturumunda büyük bir ‘’SKANDAL’’ a şahit olduk..!!

Öncelikle, birbirinden kopuk ya da habersiz derneklerin aynı gün ve kurultay toplanma saatine denk gelen zaman diliminde yaptıkları etkinlikler. Diğer taraftan, bu sebeple ilk defa geç başlayan oturum..!!

Tam buna, eyvallah, olur böyle şeyler derken, yıllardan beri organizasyon bakımından koskoca bir ‘’SIFIR’’ olan düzen tertip, mikrofon ayarının üzerine,

Başlığı, Doğrudan Demokrasi olan oturumu yönetecek Divan heyetinin ‘’ANTİDEMOKRATİK’’ seçimi yanı sıra, önceden hazırlanmış, aşağı yukarı her oturumda ‘’KADROLU’’ isimler, hatta teklifin altına hep aynı isimlerin imzasını duymak Kurultay ruhuna aykırı iken,

33.Kurultay toplantısında da bir ilk yaşandı…

Dernek başkanının kendisini Divan Başkanı ilan etmesi ile salonda büyük bir şaşkınlık yaşandı. Bu oturumların müdavimleri ile toplantı salonundakiler, homurdanmakla yetindiler… ama biri de kalkıp, BU NE REZALET DEMEDİLER!!

Ardından, tarihi yaklaşan  ve  önemli gündem maddesi ile ilgili ‘’DÜNYA DEMOKRASİ FORUMU’’ yetkilisi Aziz Ekşi hocamızın slayt eşliğinde yapacağı sunum ve  bilgilendirmeyi 15 dakika ile sınırlaması ayrı bir ‘’FİYASKO’’ idi ,birde bunu, yıllardır gündemde tutulan ve sonuç alınamadığı gibi kısır bir döngü haline gelen orman, çevre, hes ,yollar gibi konularda onlarca konuşmacıya söz vererek ‘’ZAMANI’’ öldürdü!!

Buda yetmedi, son üç konuşmacıya söz vereceğim demesine rağmen, birini kürsüye davet edip, ardından diğer iki konuşmacıya, dilek temennilerde söz vereceğini söylemesi salonda gerginliğe sebep oldu.

İşte o iki kişiden biri çok önemli idi..!!

Zira o kişi, Tekin Toklucu’nun 1994’de başlayan Mesudiyeliler Derneği çalışmaları ve sonrasında İstanbul Mesudiye Spor Kulübü Yönetim kurullarındaki en değerli ‘’YOL ARKADAŞI’’ ve Genel sektereri, Mesudiye’de ve İstanbul’da yapılan tüm sosyal oluşumlardaki etkin insan, Mesudiye Yarı Maratonu Organizasyonu’nun bir parçası ve yılların Basın ve medya duayeni Kemalettin ERKAN Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı Ozan DERVİŞ’idi.

Ve tabi ki onun ısrarla konuşmak istemesini engelleyemedi, engel olamazdıda. O’ da geçmişten bir iki örnek vererek toplantı ve yönetim şeklinin anti demokratik olduğundan ve bu konuda neden yıllardır ısrar edildiğini anlamadığımızdan söz etti.

Ama 33.oturumun en can alıcı konuşmasını, görev süresi biten, Sayın Kaymakam yaptı.

Kısaca; Bırakın okyanuslarda yüzme hevesini..!!

Sizler önce, Melet ırmağında yüzmeyi becerin…!! dedi

Ve daha bir çok şey..!!

Tıpkı, ben ve arkadaşlarımın 33 yıldan buyana söylediklerimizin ‘’ÖZETİ’’ gibiydi…

Arkası, gelecek sayıda…

Saygılarımla

 

 

Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 520
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 648
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 517
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 458
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 432
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 434
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 415
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 481
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1137
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 864