BAŞKALARININ HAYATINA KARIŞMAYALIM!

23-06-2023 824 Yorum yok. Yorum Ekle


Evin içinde olan huzursuzluklar her zaman dışarıdan gelmez... Bir adam başka bir adama, nerede çalıştığını sordu.

- O da çalıştığı yeri söyleyerek cevap verdi. Adamın merakı geçmemişti. Arkasından,

- Sana ayda ne kadar veriyorlar? diye bir soru yöneltti. Karşıdaki yine cevap verdi ve 5000 TL dedi.

- O da ‘sadece 5000 TL mi? Geçimini nasıl sağlıyorsun sen !!! ?

İşverenin senin gibi emektar insanları hak etmiyor !!!’ dedi. Bu duyduklarının üzerine diğer adam işinden soğudu ve patronundan kendisine daha fazla vermesini istedi. Böylece aralarında sorun oldu. Sonuç, adam işinden oldu ve şu anda işsiz. Buna benzer bir hadise daha aktarayım. Doğum yapan bir kadına birisi dedi ki, Kocan doğum hediyesi olarak sana ne aldı?

O da cevaben: ‘Bana hiçbir şey almadı.’ dedi. Soran kadın: ‘Bu onun yaptığı akla mantığa sığar mı? Onun nezdinde hiç mi değerin yok?’ dedi.

O bombayı attı ve yürüdü. Kocası öğlen eve geldi. Ben eşini yüzü asık ve kızgın buldu. Bunun üzerine kavga ettiler, bir birlerine ağır sözler söylediler ve...

Sonucu tahmin ediyorsunuzdur herhalde. Peki sorun nerede başladı ? Bir kadının ve bir adamın söylediklerinden. “Bu en yakının bile olabilir başkalarının dolduruşuna gelmeyin.”

Bir örnek daha, huzur içinde ve kafası rahat bir babaya birisi şöyle bir soru sorar: Oğlunuz neden sizi bu kadar az ziyaret ediyor?

Gerçekten içinde bulunduğu şartların buna izin vermediğine mi inanıyorsunuz?

Sonuç, Babanın kalbi huzursuz olup, oğluna karşı beslediği temiz ve güven dolu duygular azalıp içinde oğluna karşı kuruntuları oldu. Şüphesiz bu adam şeytani bir dille yaklaşıyor. Görünüşte günlük hayatımızda tekrarlanan bazı sorular, bize çok masum olarak görülebilir, ancak öyle değildir...

Bunu neden satın almadın? Neden sende yok? Bu hayata ya da bu kişiye nasıl katlanıyorsun? Buna nasıl izin veriyorsun?

Bu tür soruları sonucunda ne olacağından habersiz, ya da boş bi anımıza denk gelerek soruyoruz. Ancak bu soruların ne sonuçlar doğuracağını veyahut kişinin içine ne kuruntular düşüreceğini bilmeden soruyoruz. Bundan çıkarmamız gereken sonuç:

"Sakın farkında olmadan bozgunculuk yapanlardan olmayın!..”

Nasihat ise; "İnsanların evlerine kör dilsiz girin ve oradan kör dilsiz çıkın. Ne olur başkalarının hayatını mahvetmeyin. Bu duyularla kurban bayramınızı tebrik ederim.

Selam ve dua ile…