Güvenilir ve Doğru İnsan!

25-05-2023 361 Yorum yok. Yorum Ekle

 

Güvenilir İnsan, doğru insan olmayı gerektirir. Güven duygusunun varlığı ile dostlukları, evlilik ilişkilerini ve iş anlaşmalarını başlatırız. Güven duygusu, gerek iş hayatında, gerek sosyal hayatta olmazsa olmaz en önemli duygudur. Gerek günlük hayatta, gerekse iş hayatında güvenmeden hiçbir yol alamayız, hiçbir iş ilişkisini sürdüremeyiz.

 

Güveneceğimiz kişiyi seçebilir miyiz?  Tabii ki seçemeyiz. Öncelikle, tanımamız ve gözlemlememizin gerekli olduğunu düşünüyorum. Maalesef ki günümüz şartlarında, herkesi kendimiz gibi görmemeliyiz. Sen; doğru sözlü, adil, düşünceli, dürüst ve sorumluluk sahibi olabilirsin.

 

Karşındaki insanın da senin gibi olup olmadığını bir görüşte bilemezsin. Karşındaki kişi, yüksek makamlarda olabilir, varlıklı biri olabilir, samimi görünebilir. Bilemezsin, karşılaştığın bu kişi, gerçekten göründüğü gibi mi. Kendi çıkarlarına göre davrandığını, içten pazarlıklı olduğunu, sen farkında olmadan seni kendi oyununa alet ettiğini fark etmen zaman alır.

 

Bir bakmışsın ki; güvendiğin dağlara karlar yağmış. Yüksek makamlarda, varlıklı kişi birden bire, tanınmayacak, güvenilmeyecek birine dönüşmüş. Ve nasıl olduysa hep haklı. Yaşadığımız her olayda; neden-sonuç ve gelişme vardır. Bazen, güvendiğimiz veya güvenilir zannettiğimiz kişilerin gerçek yüzleri çıkıverir ortaya. Çünkü böyle kişiler, işleri görülene kadar, çok uyumlu, çok iyi görünebilir. Böyle kişiler, seninle işleri bittikten sonra, seni tanımazlar, ulaşılmaz olurlar birden bire. Ve böyle kişiler maalesef ki her zaman var. Her şeye rağmen; bizler doğru insan olmaktan vazgeçmeyip, yolumuza devam edeceğiz.

 

Hiçbir şekilde yalan söylemeyeceğiz, sözümüzün Er’i olacağız, dürüst olacağız, adil olacağız, vicdanlı olacağız, yardımsever olacağız, çıkarlarımıza göre davranmayacağız, paylaşmayı bileceğiz, hiç kimseyi hor görmeyeceğiz, empati yapacağız, saygılı ve saygın olacağız, hoş görülü olacağız, sorumluluk sahibi olacağız, çalışkan olacağız.

 

Böyle olacağız ve kendimiz ile gurur duyacağız. Huzurlu ve sağlıklı günlerimiz olsun, saygılarımla, sevgiler

Ozan Derviş

SEÇİMDEN SONRADA YAŞAM DEVAM EDECEK

25-05-2023 Yorum yok. 456
Neyir Erkan Şişman

Mayıs Kimin?

25-05-2023 Yorum yok. 441
Erdal Uzuner

MAYIS’IN GETİRDİKLERİ

25-05-2023 Yorum yok. 453
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

ANNEM

25-05-2023 Yorum yok. 389
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

ÖZEL BİREYLERE ‘’ÖZEL’’

25-05-2023 Yorum yok. 428
Yaprak Akın

Güvenilir ve Doğru İnsan!

25-05-2023 Yorum yok. 362
Cüneyt Pulant

Daha İyisini Yapmak için

25-05-2023 Yorum yok. 673
Hacı Arıcı

SEVELİM SEVİLELİM

25-05-2023 Yorum yok. 383
Tuncay Ünde

Seçime Doğru…

10-05-2023 Yorum yok. 789
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Sistemin Getirdiği Son

17-04-2023 Yorum yok. 561
Makbule İnaç

Sevgili Eğitim Dostumuz,

22-02-2023 Yorum yok. 920
Asiye Çakır

FIRSATÇILARI DEŞİFRE EDİN…

22-02-2023 Yorum yok. 1514

NE YAPARSAN YAP AŞK İLE YAP

25-10-2022 Yorum yok. 2372