SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

28-03-2023 767 Yorum yok. Yorum Ekle

Kendi yaşam parçalarım, Ailem, çocuklarım ve işim dışında en çok ilgilendiğim spor ve siyaset iklimlerinden memnun değilim. 1983 yılından bu yana toplumun içindeyim, gerek sportif faaliyetler gerekse sivil toplum kuruluşları ile ilgili çalışmalarım oldu.

Büyük bir kesim, beni spor insanı olarak tanısa da başka başka alanlarda da çalışmalarım oldu ve hala devamda ediyorum. İş hayatım, bana iyisiyle kötüsü ile çok ama çok şey kattı. En önemli unsuru da bu sayede her seviyeden ve her alandan insan tanıdım. Analiz edip, fikrim oldu. Tam bir tecrübe. Hayat üniversitesi, gerçek eğitim alanı. Nice diplomalılar eğitip sundum piyasaya. Spor ile ilgili duruşum belli. Takım tutarım ama objektif olmaya en üst seviyede dikkat ederim. TV programcılığımı bile, sabah kuşaklarındaki gibi showa yönelik değil, özellikle gençlerimiz ve onların gelişimleri ile alakalı ekranlara taşıdım.

Eğitim benim olmazsa olmazlarımın ilk sırasındadır. Sosyal medyayı da iyi kullananlardanım. Tanıdığım, tanımadığım ama arkadaş olduğum hemen herkesin eleştiri ve övgü dolu yorumlarına yapıcı bir yaklaşım da bulunmaya gayret sarf ettim, ediyorum da. Yarım asrın üstünde yetişkinliğe sahip bir vatandaş olarak, ülkemde vukuu bulan hiçbir şeye duyarsız ve kayıtsız kalmam mümkün değil. Kimse de beklemesin. İlkelerimden birisi; Önce kendini bileceksin, ben kimim, neyim, ne biliyorum ve topluma ne verebilirim, diye düşünmektir.

Aynanın karşısına geçip kendimi sorgulayabilirim ve ondan sonra sahneye çıkarım. Maalesef 1980 darbesinden sonra Meclise giden yol çok çok kolaylaştı. Hele hele genç yaşlarda siyasete atılmışsanız ve de başarılı, devamlılığı olan partizanlığınız(!)  varsa liyakati ön planda tutan partiler de basamakları çıkmak mümkünken, günümüzde tıpkı sporda olduğu gibi Endüstriyel siyasetle karşı karşıya bir durum yaşıyoruz. İşte bu yüzden, iki defa Meclis üyeliği seviyesinde deneyip gördüğüm siyasetin çirkin menfaatperes, adam satan ve kişilik zedeleyici izlenimlerim sonucu, üç adım geri çekilip izliyorum ve bugünkü ortamı gördükçe, idealist bir insan olmamla bir kez daha gurur duyuyorum.

Cebine biraz para giren herkes, vasıta değiştirir gibi ondan inip bir diğerine binerek  ve  bir an evvel müracaat edip sosyal medyada görsel paylaşmayı büyük bir kar sanarak daha ilk günden başlıyorlar tura. Acı olan şu ki; her paylaşımın altına, hayırlı olsun yorumları birbirini takip ederken, kimse ne ilkelerine, eğitimine, diksiyonuna, yaşam biçimine ve de hobileri olup olmadığına bakmadan yazılan ‘’hayırlı olsun’’ yorumları.

Gerçekçilikten ne kadar uzak.! İşte bu yüzden araştırmasız, ezbere ve kayırmacı durum. Bugün çoğunluğumuzun şikâyetçi olduğu liyakatsiz siyasetçileri Meclise taşımaktan öte gitmiyor. Toplum yöneticiliğin ilk basamağı sayılan dernekler ve akil insanlar bile bu konuda zayıf ve yetersiz kalmaktadır. Her sivil toplum kuruluşunda görev alan kendini oldum(!) sanıyor.

Bugünkü konjektör de önümüzdeki seçime giderken, özellikle mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN gitsin de; KİM GELİRSE GELSİN!! Demek ne vahim. Ve bu uğurda, 45 yıldır bu güzelim ülkemizin, bütçesini silahlanmaya akıttıran, bebek, asker, halk, eğitimci, akademisyen, korucu demeden kurşun sıkan terör örgütünün siyasi uzantısı ile dahi, tavizler vererek işbirliği yapmanın vatan hainliği olduğunu düşünüyorum.

Bu düşüncem terör ile arasına mesafe koymayan, koyamayan tüm siyasi uzantılar için geçerlidir. Bu iktidarın tercihi olsa da ‘’Vicdanı Hür irfanı Hür’’ hiçbir vatanseverin de bu bozguncu yapıya prim vermeyeceğinden eminim.

Kaldı ki; bir yan da Emperyalistlerin sevmediği Erdoğan. Diğer taraftan, terör örgütünün, terörist ve silahlanma konusundaki finansörlerinin desteklediği Bay Kemal ve 7 topal ayakları !!  (yedi düvel gibi!!)

Ben bunları yazınca, vakti zamanında Mesudiye’de Kaymakamlık yapmış ve şimdi Ege’de Valilik yapan Devlet memuru bana atıfta bulunarak; bu ülkede ikinci bir Hulki CEVİZOĞLU fazla…diyerek  beni onurlandırmaktadır..

Dr. Hulki Cevizoğlu, gazeteci, sosyolog ve TV programcısı olarak çok iyi bir ATATÜRKçüdür. Ülkemizin erozyona uğrayan siyasi yapısından nasibini almış ve satılmışlılıkla (!) suçlanmaya başlanmış ama onu bunlarla suçlayanlara Sosyal Demokrat ve Atatürkçülük konusunda dersler verecek donanımda biridir.

Benim gibi düşünmeyen benden değildirin mağdurlarından biridir..!! Daha seçilmeden, asacağız (!), keseceğiz (!) Terörle iltisaklı oluşu mahkemece onanmış, eli kanlılara özgürlük ve daha birçok sebep…

Üniter Devlet yapısına en ufak bir leke sürenleri en iyi, Vatansever Milliyetçi ve Atatürkçü Halk temizler. Bunu bir kenara not edin.