15 MAYIS 2023

30-01-2023 941 Yorum yok. Yorum Ekle

Zaman zaman bu sütunlarda ya da sosyal medyalarda paylaşılan ve söz hakkı doğan tüm konularda olduğu gibi siyasi görüş ve düşüncelerim konusunda da, düşüncelerimi, fikrimi ifade etmekten geri kalmamayı, özgür bir vatandaşlık görevi sayıyorum.

Yarım asırdan fazla ömrümde, Allaha çok şükür, kimseye sırtımı dayamadan, insafına kalmadan bu günlere gelen insanlardan biriyim. İşte bu yüzden, parti ve siyasetçi ayırt etmeden övgü ve eleştirilerimi de yapmaktan geri kalamam. Her insan gibi benimde, nasıl bir futbol takımını tuttuğum halde iyi yanlarının yanı sıra yanlış ve hatalı taraflarını da açıkça dile getiriyorsam, siyasette de aynen böyleyim.

Her şey bir yana, Türkiye Milliyetçisiyim. Vatanım, Bayrağım, Atatürk İlkeleri ve İnancımdan zerre şaşmam. İki kez siyaseti ilk basamaktan denemeye yeltensem de Türkiye’de ki siyaset ortamı hiç bana göre değil.

Zira; Ülkemizde siyaset bir kazanç kapısı, güç ve halkı ezme politikası üzerine kurulmuş, Aslolan Ülkeye ve Halka hizmet sözde kalmış. Bugün geldiğimiz noktada, maalesef ne Vatan, ne insanlık ve yaşam kimsenin umurun da olmadığı gibi, yaşadığımız Covid sürecindeki, Aczi yetimiz! Mahkûmiyetimiz bile ders olmadı. Pandemi süreci ile başlayan Ekonomik depremi ortadan kaldırmaya çalışan artçılarla ayakta kalmaya çalışan insanları ne yapıp edip, kartellere, marketlere ezdirmeyen bir sistem maalesef oluşturulamadı. Kesilen cezalar yerine, kapatma cezaları gelmeli idi… Zira ödenen cezayı etiketlerle halktan misli ile alan bu sektör cirit atmamalıydı...

Konut ve kiralardaki adaletsizliğe, yer yer, bölge bölge, hatta bina yaşına göre bir sistem oturtmak hiçte zor olmamalı. Bunlara ekleyeceğimiz bir iki olumsuzlukların yanı sıra, elbette ki Cumhuriyet tarihinin en büyük, altyapı, üst yapı yolları, hava alanları, tüneller, şehir hastaneleri, ilk-orta-lise ve üniversite binalarının yenilenmesi, yenilerinin eklenmesinin yanına, raylı sistemde de büyük işler başarıldı.

En büyük hamle de, Bayraktar Ailesi’nin öz sermayeleri ile geliştirip, önce Türkiye, sonra Azerbaycan olmak üzere 27 ülkeye ihraca varan, hava savunma sanayindeki hamle ve ilerleyiş beraberinde Türk mühendislerinin neler başarabileceğini de ortaya koyuyordu. Doğalgaz ve petrol konusunda da tarihin en önemli adımlarını bu dönemde görmeye başladık Pik yapmasını da görmeyi umuyoruz.

Her şey bir yana 45 yıldır ülke bütçesinin belini büken, başta ABD-AB ülkelerinin oluşturduğu, Asalanın devamı terör örgütlerine vurulan darbe ve Ülke içindeki huzurun yanı sıra Vatan hainlerinin  etkisiz hale gelmesine az kaldı.

Konu çok derin ama sütunlar sınırlı!!!

Tüm bunlar olurken, Muhalefetim diye Halkın karşısına çıkan siyasilerin 6 ayaklı masa ile bile nasıl ayakta durabildiklerini izliyoruz ve üzülüyoruz. Gönül ister ki, bir ayağı, terör örgütlerine açıkça yardım eden, sadece bu yüzyılda değil, Osmanlı ve öncesinden bu cennet vatanı işgal için her türlü, ajan, misyonerlerle zayıflatma çalışmaları ile haince davranmış ülkelerde olan muhalefet..!!

Elbette yönümüz aydınlığa ve medeniyete ama daha dün, Kutsal kitabımıza karşı yapılanları ifade özgürlüğü olarak geçiştirenlerin, kendi inançlarına karşı yapılanlara, topraklarına göz dikmiş, çoluk çocuk demeden katliam yapanlarla işbirliği yaptığına şahit oldunuz mu?

Yönetime talip olduğunu söyleyen, iktidarın ardındaki en büyük gücün Başkanı ne yazık ki, oy oranı %1 bile olmayan ve her türlü zarar ziyana meyilli, terörle iltisaklı birtakım ülkelere şirin görünmekten sıkılmayanların icazetine kalıyor.

Yetmiyor, her şeyi bir yana bıraktım, parasını ödediğimiz halde uçaklarımızı vermeyenlere karşı, hava ve deniz savunma sanayiinde yapılanları ve de onların Ülke savunmasında kullanılmalarını dahi eleştri konusu yapanların bu ülke ile sorunları olduğu kanısındayım!!

Biraz Milliyetçi ruh…biraz yaaa…

BKZ: Irak savaşında kendi topraklarında diz çökmüş bir Iraklı’nın tepesinde silahını ensesine dayamış bir ABD askerin pozu..!! Bilmem anlatabildim mi… Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu parti olmaktan çıkmış olmaları inanın biraz olsun bizleri rahatlatıyor…

Olur olmaz bilemem ama terör örgütü temsilcileri ile siyasi çıkar uğruna bir araya gelmeyi bile kabul edemem. 2015 öncesi ve sonrası diyerek ben iktidar yönetiminin değerlendirilmesinden yanayım.

Eğer, ABD ve AB ülkeleri nerede bir ülke yöneticisine karşı ise, desteğinizi o tarafa akıtın… derim..

Ne demiş, M.Kemal ATATÜRK… Aslolan Vatan ve Millettir, Vatan elden giderse  Parti ne işe yarar!!

Bilmem anlatabildim mi..?

Saygılarımla…

 

 

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839