YENİ TÜRKİYE

27-09-2022 1594 Yorum yok. Yorum Ekle


İnsanlar, Doğa, Ekonomi, Temel ihtiyaçlar, Huzur ve Sağlık, her şey birbirine bağlı…

Özellikle ruh sağlığımız. Hep birlikte yaşadığımız ekonomik sürecin güçlüğünü hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz.

 

Gayrimenkul sektörü de ekonomik belirsizlikten fazlasıyla etkileniyor.

Son yıllarda mülk sahiplerinde bir umut belirdi. Yabancıya konut satışının bir türlü kısıtlanmamasından dolayı, birçok mülk sahibi, mülkünü yüksek rakamlarla yabancılara satılabileceğini düşünüyor. Sonrasında da kendine uygun bulduğu bir bölgede ev almayı

planlıyor tabii ki…

 

Çok Değerli mülk sahipleri… Yabancıların alabileceğini düşünerek satışa sunduğunuz ve dolar kuruna endekslediğiniz mülklerinizi yabancılar nasıl alabilir bilgi vermek isterim. Öncelikle evinizin iskanlı ve krediye uygun olması şartı aranıyor. Sonrasında hiç masrafsız, alt yapısı yenilenmiş ve bakımlı olması önemli. Mülkünüzün yakın civarında metro, AVM gibi imkanlar mutlaka olmalı, çarşı-pazara yakın olmalı, bütün bu kriterlere uygun bir mülkünüz varsa satışı mümkün olabiliyor. Yabancılar diyoruz, adı üstünde yol yordam bilmiyorlar, Türkçe konuşamıyorlar ve maalesef ki güvenilir bir tercümana sürekli ihtiyaçları var. Ayrıca güvendikleri tercümanlar veya acenteler, genellikle onların iyi niyetini suiistimal ediyor ve biz Gayrimenkul Danışmanlarından kazancımızın da üzerinde komisyonlar talep ediyorlar ( *biz bu şekilde işlem yapmasak da, belgesi bulunmayan meslektaşlarımızın yanı sıra, esnaf ve açıktan kendini Emlakçı yapan kişiler zaten yapıyorlar).

 

Biz bu talebi karşılayamayınca, mülk sahibinden de komisyon talep ederek, değerinin 3-4 katına mülkü satmaya çalışıyorlar. Nasreddin Hoca’nın göle maya çalma misali binde bir de olsa bazen tutuyor. Yabancı kazıklanıyor. Bunu duyan mülk sahipleri de haliyle mülklerini yabancıya yüksek rakamlara satabileceklerini düşündüklerinden, konut fiyatları aldı başını gitti. Yakalayana Aşk olsun. Uzun lafın kısası, yabacılara konut alımı kısıtlanırsa, satılamayan mülkleri, çok sıkı pazarlık yapan gerçek alıcılar,  mülkü gerçek değerinde alacaklar ve denge sağlanmış olacak.

 

Anlaşıldığı üzere, yeni Türkiye’de Türk Lirası kazanarak dolar kuruna göre hayatımızı idame ettiriyoruz. Nereye kadar bilinmez… Anlayamadığım bir konu da halk dilinde emlakçı, son yıllarda da Gayrimenkul Danışmanlığı mesleğinin çok kolay bir meslek zannedilmesi. Dışarıdan göründüğü gibi değil 7/24 haftanın 5 günü çalışmak zorundasınız, tüm telefonlara cevap vermek zorundasınız, emlak hukuku, medeni hukuk ve imar mevzuatına hakim olmanız, alıcının ve satıcının haklarını korumanız ve en adil çözümü üretmeniz gerekmekte.

 

Özünüz, sözünüz bir olmak zorunda, para kazanmak için asla yalan söylememelisiniz ki kazancınız bereketi olsun… Hepimizin karşısına değer bilen, güzel İnsanlar çıksın, tüm işlerimiz su gibi aksın…. Hepimize Kolaylıklar diliyorum, Sevgilerimle, Saygılar…

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 567
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 835